-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-01-11 09:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ēdienkartes plānošana vol.2.
skaidrs ir viens, veselīgi ēst mēs šeit varam tikai, ja veselīgi vienlaicīgi ir arī garšīgi. un, neplānojot ēdienkarti, katru dienu tuvāk vakaram attopoties "ko lai ēst" grāb pēc tā, kas sanāk. kas parasti ir viens no dažiem variantiem, kas stāv galvā un ir pagatavojams no mājās esošā.
ēdienkartes plānošana un iepirkšanās 1x nedēļā saskaņā ar plānu noteikti ir sakarīgāks variants.

(pirmais mēģinājums bija pirms ilgāka laika un ar blīkšķi izgāzās)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2015-01-11 11:08 (saite)
ā un pusfabrikātēdienus es mēģinu taisīt pati. nu tur, pelmeņus, frikadeles, tortiļjas. drīz gribu iemēģināt musli bars, pašu granolu jau taisu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smille
2015-01-11 20:45 (saite)
o, vai vari kādreiz urakstīts kā taisi pelmeņus un granolu? (un ko tieši tortiljām taisi pati, to mīklu?)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-01-11 21:29 (saite)
par pelmeņiem, pirms vairākiem gadiem par šo sāku interesēties, palasījos un gan iemēģināju, gan arī apkopoju rezultātu: http://klab.lv/users/meeneshi/68426.html šobrīd daru citādāk lūk, ko - nelielu daļu "parasto" miltu aizvietoju ar pilngraudu. vispār plānā ir pilngraudu daļu palielināt, līdz noskaidrosies, cik daudz var likt nebojājot rezultātu.

granolai nesen atradu baigi labo recepti, tagad diemžēl neatceros, kur. hmm... ā, atradu. nezinu, vai Tu lasi krieviski, bet http://eda.ru/breakfast/recipe20361/domashnie-mjusli
es sviesta vietā liku eļļu un taukvielas vispār liku mazāk. no riekstiem man bija tikai ķirbu sēkliņas, līdz ar to pilnīgi vienalga, ko un cik likt. jāliek to, kas garšo, tik, cik garšo.
iepriekš biju taisījusi sarežģītāk, šis tad salīdzinājumā patika labāk. mazāk saldinātājs, mazāk čakars.

tortiljām taisu mīklu un pašas tortiljas, jā. arī eksperimentēu ar to, cik daudz miltu var aizvietot ar pilngraudu. atradu recepti, pēc kuras var izcept tādas, kas nav par cietu. uzreiz uztaisu 16 un saldētavā iekšā ar cepampapīru starp tortiljām. no tām sanāk arī superīgas picu pamatnes ātrajam variantam :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?