ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2021-07-29 15:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kopš aprīļa cenšos dabūt savas mājas vērtējumu bankai. Vispirms vērtētāja mēnesi vilka garumā, līdz atbrauca. Pēc tam vēl pusmēnesi vilka garumā, līdz pateica, ka būs vajadzīgs skursteņslauķu vērtējums. OK, vēl trīs nedēļas, līdz atbrauc skursteņslauķis un paziņo, kas jāpārtaisa, jāpārmūrē, jānojauc utt. Skursteņa mūrnieki un pārbūvētāji, divas dažādas brigādes visu izdarīja četrās dienās. Nojauca skursteni, uzmūrēja jaunu, ielika kaut kādu metāla "zeķi". 1200 eiro, un ar ugunsdrošību viss kārtībā. Pašās karstākajās jūlija dienās. Tad atbrauca skursteņslauķis-vērtētājs, trīs dienās uztaisīja slēdzienu, atsūtīja pa pastu. Tagad aizsūtu tai vērtētājai, viņa paziņo, ka vēl viss jāsaskaņo būvvaldē, citādi vērtējumu taisīt nevarot, banka piesiešoties. Zvanu būvvaldē, tur visi tādi pārsteigti ("nu jums gan nedzirdēti piesienas tā vērtētāja"), vajag meklēt rokā arhitektu, kurš rakstīs "apliecinājuma karti", ka turpmāk garāžu sauks "tehniskā telpa". Vēl elektroniski pakasījos ar vērtētāju, kura strupi komentēja, ka katram īpašniekam ir pienākums turēt kārtībā mājas dokumentāciju. Ja man nebūtu jārisina cita lieta bankā, šis vispār mūžam neuzpeldētu, un mēs visu mūžu te nodzīvotu bez papīra, ka turpmāk garāžu sauks par tehnisko telpu. Zvanu arhitektei, viņa ir maksimāli īgna un kašķīga - lai es atverot inventarizācijas lietu un zvanot mājas projektētājam. Diemžēl māja nodota ekspluatācijā 1978. gadā, visas iespējas, ka projektētājs neko vairs neprojektē. Nē, viņa saka, tas nav nemaz tik sen, tā jūsu māja nav nemaz tik veca. Tad pasaku, ka man uz rokas nav tāda papīra, kurā būtu rakstīts projektētāja vārds. Nu tad lai es sakārtojot inventarizācijas lietu un tad piesakoties uz konsultāciju. Pie viņas noteikti nepieteikšos, ja vien tā nebūs pēdējā arhitekte Ogrē. OK, jau otro reizi dzirdu vārdus "inventarizācijas lieta", bet neesmu sakārtojusi, jo neatrodu zemes dienestā iespēju pieprasīt šādu dokumentu. Uz redzēšanos, visu labu.
Izrādās, kopš 2006. gada tā saucas kadastrālās uzmērīšanas lieta. OK, ieeju zemes dienesta lapā, atķeksēju, ka man vajag kadastrālās uzmērīšanas lietu un zemes robežu plānu (man ir aizdomas, ka tas gan man ir, bet nu katram gadījumam). Pārskaitu 18 eiro, un viss. Ne čiku, ne grabu. Nekāda e-pasta "mēs saņēmām jūsu prasību, gaidiet rīt/pēc nedēļas/mēneša". Nekāda elektroniska dokumenta, kas ieripo e-pastā. Klientu apkalpošanas centrs strādā pirmdienās un trešdienās. Nezinu, ko tagad darīt.
Katru reizi, kad kādam jāzvana, pretī ir īgns, neapmierināts cilvēks, kurš ir sašutis, ka es visu nezinu pati. Negribīgi sauc aptuvenus dokumentu nosaukumus, kas man kaut kur jādabū, bet nekādā citā veidā nepauž gatavību palīdzēt - ne pie kā jāvēršas, ne kas kādā secībā jādara. Pat vienalga, vai iestāde vai privāts bizness. Vienīgie, kas bija tiešām laipni un ātri, bija tie, kuri reāli ar savām rokām un mugurām smagu darbu darīja. Tiklīdz jebkāda krāmēšanās ar bankām vai īpašumiem, tas ir vienkārši bezgalīgi ilgs murgs, tūkstoši ripo, bet man no tā nekāda taustāma ieguvuma nav un nebūs.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2021-07-29 16:27 (saite)
To inventarizācijas lietu taisa apmēram mēnesi. Nu, līdz atbrauc uzmērīt un tad vēl pāris nedēļas jāgaida kamēr saraksta papīrus. T.i. ja vajag uzmerīt, ja viņi pa arhīviem meklē to, kas jau ir diez vai būs ātrāk. Bet es droši vien piezvanītu kādai firmai, kas piedāvā uzmērīšanu, tev tāpat vajadzēs jaunu un nelielam dzīvoklītim pārmērīšana bija ap simtu, viņi arī varbūt labāk zinās kas un kā, jo Zemes dienests un Zemesgrāmata viens otru čakarē, nezina paši kādus dokumentus viņiem vajag un vēl mazāk zin, ko otrs ierakstījis datu bāzē. Jūtu līdzi. Kā redzi, man vēl sāpīte palikusi un es neesmu baigi cerīga, ka viss vienkāršojies

(Atbildēt uz šo)


[info]pavisam
2021-07-29 17:56 (saite)
Tas ir ļauns murgs!!!
Cits vērtētājs nav opcija?
No otras puses - nezini,kad vēl varētu šie papīri izpeldētkā akūta nepieciešamība...

(Atbildēt uz šo)


[info]begemots
2021-07-29 21:23 (saite)
Hmm. Man Latio novērtēja pusmāju, balstoties uz manis iedoto inventarizācijas lietu, aptuveni nedēļas laikā. Atbrauca, safočēja, uzrakstīja papīrus.

Nezinu, vai der bankai (jo neņēmu bankas dēļ), bet viņi teica, ka derot.

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2021-07-29 23:13 (saite)
Tev smagi neveicas ar cilvēkiem un procesu :(
No VZD par dokumentu pieprasījumu man kaut kad diezgan operatīvi atzvanīja un visu laipni nokārtoja (skatījās arhīvā, kas vispār par māju ir pieejams).

(Atbildēt uz šo)


[info]tiga
2021-07-30 12:44 (saite)
maini vērtētāju. varu ieteikt Latio.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?