zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Sep. 16th, 2008|01:39 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
neko revolucionāri jaunu gan nepateikšu, bet nu izšļūcu cauri dzīvokļu piedāvājumiem un apšķebinājos no bezgaumības.

viens vienīgs simpatjaga - mazs, jauns divstāvu namiņš ar dārzu, pārdaugavā patālu, 600 lati mēnesī. hā hā hā.
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]watt
Date:September 16th, 2008 - 02:03 am
(Link)
divstāvu? tur tak veselai komūnai jādzīvo
[User Picture]
From:[info]punkts
Date:September 16th, 2008 - 04:44 am
(Link)
kur tad tu glabātu savas zelta monētas?
From:[info]pikaso
Date:September 16th, 2008 - 07:40 am
(Link)
tas pats ar darba piedāvājumu sludinājumiem.
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:September 16th, 2008 - 09:07 am
(Link)
Links uz divstāvu namiņu nav pieejams?
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:September 16th, 2008 - 11:03 am
(Link)
Paldies! Smuki jau, izremontēts ir, bet jauns nav... Pietam Iļguciems nav gluži "Pārdaugava", tas jau ir tālāk :(
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 16th, 2008 - 11:06 am
(Link)
paneļu māja manā grāmatā kvalificējas kā modernā laikmeta produkts :) un es jau minēju, ka pārdaugavā patālāk. patiesībā pie cita finansiālā vai civilstāvokļa es šito ņemtu ciet ka šņakst vien.
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:September 16th, 2008 - 11:22 am
(Link)
Dzīvojot gluži netālu no Bišumuižas jaunajiem projektie, Krustkalnu (vai pils?) apartamentiem un Dignājas ielas jaunajām mājām, šī te namiņa paskats manās acīs tomēr neasocējas ar jaunu :( Bet es laikam esmu izlepusi ;)
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:September 16th, 2008 - 09:42 am
(Link)
klau, par to tavu situāciju. Es nedomāju, ka šobrīd ir prātīgi pirkt da jeb vai ko. ar domu, ka pilnīgi nav skaidrs, kas notiks ar cenām tuvākā-tālākā nākotnē; turklāt patlaban bankas pret kredītņēmējiem izturas vairāk nekā piesardzīgi un drakoniski un tizli. Arī, ja tev nav plānu pārskatāmā nākotnē radikāli mainīt mājsaimniecības struktūru un civilstāvokli, plaucējot memberu skaitu līdz >3, oder arī nav taču tādas milzīgi ciešas pārliecības, ka visu mūžu jāpavada šaizemē (jeb ir?) tad diezi vai divstāvu namiņš ir ekon. pamatots, lai cik tas arī skaists nebūtu. Kapseļu ielas kultūras nams ir gan skaists, gan pajaukā vietā, gan arī pilnīgi košernijs un visādi citādi ļoti patīkams (man gan tas pirmais stāvs vienmēr licies nu tāds... bet tas nebūtiski). Tevi tak neliek ārā tā, uz sitiena. I mean, kamēr nav pircēja? Es domāj, mierīgi dzīvo nost, kamēr tā pircēja nav, ibo pārliecības, ka tāds uzradīsies mērkaķa ātrumā - arī taču nav. Jebšu tieši tāda ir situācija - stāv džeki ar kešu pie durvīm un gaida?
īres cenām ir tendence strauji braukt uz leju arī. Un lai arī mainstrīma piedāvājums tiešām ir diezgan šaušalīgs, pārskatāmā periodā noteikti var atrast ko jauku un scaleablu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 16th, 2008 - 11:07 am
(Link)
tur jau tā lieta, ka kapseļu kultūras nams ir no vienas puses ņemams ilgi nedomājot, jo dzīvoklis ir lielisks, vieta lieliska; bet no otras puses ir māja hruščovka un banka uz kakla (es nejūtos gatava komitmentam).

vienīgais reālais ņēmējs tam dzīvoklim vispār varētu būt es :) jo šobrīd tā uz sitiena neko jau noandelēt nevar, ja nu vienīgi par sviestmaizi. kura savukārt nav tas, kas īpašniekam līdzēs tai between a rock and a hard place situācijā, kuras dēļ andele notiek in the first place.
From:[info]cherubs
Date:September 16th, 2008 - 09:46 am
(Link)
reku man šitāds kantora intranetā iebira Izīrē istabu Rīgas centrā pie Vērmanes dārza (21 m2). Pakešu logi. Remonts veikts 2008.gada jūlijā. Mob. 26596947
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 16th, 2008 - 11:08 am
(Link)
danek, bet es pagaidām vēl jūtos iedomīga un mērķēju uz divistabu dzīvokli āgenskalnā :)
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:September 16th, 2008 - 11:34 am
(Link)
600 Ls meenesii, tas ir komuunas dziivei - 3 cilveki, katram sava istaba, + kiopejas telpas. Ir ok, ja ir ar ko sadzivot taa normaali.

Vispar par situaciju tirguu etc.
Lai ari ires cenas it kaa kritoties, toposhie irnieki stasta, ka ir traki atrast ko jeedziigu par sapratigu cenu.

Tas pats ari ar pirkshanu. Lai kko nopirktu, labakais ptlaban ir dabut kadu pikji, ko pietaupit vel kadu pusgadu vismaz, un iegadaties banku izsolees (bet tas ir tiem cilvekim, kuriem $$$ pietiek visam dzivoklim, nerunajot par pirmo iemaksu).

So, tavas opcijas imo ir tadas. Ja $$$ nav, tad naksies vien iireet.
Ja $$$ ir > 20k, labak anyway iireet un pietaupiit.
Ja $$$ ir < 10k, labak anyway nenemt patlaban kreditu - neizdevigi nosacijumi.
Ja nu tomer saziepeesies uz kreditu, centies dabuut eiro un fiksetu likmi. Patlaban gan to izspiest ir imo nereali gandriz vairs. Bet isteniba, cik saprotu, tava vieniga iespeja ir iret - ja nu vienigi jautajums var but par to, lai samestos kopaa ar kaadu/iem un iretu diezgan forshu vietu.

[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 16th, 2008 - 11:41 am
(Link)
pagaidām vēl mani nav pārņēmis pilnīgs izmisums un es gaidu uzrodamies 2istabu dzīvokli āgenskalnā mazā mājiņā ar dārza pleķīti :) (šī ir arī zīmīte cibas panteonam, amatu apvienošanas kārtībā)

jā, $$ man nav ne druskas, man vispār pieder tikai velosipēds, divi grāmatplaukti (viens no kuriem zagts) un daži itemi sadzīves elektronikas. nekāda eliģiblā līgava nesanāk :)
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:September 16th, 2008 - 03:59 pm
(Link)
a vot naschet etogo nenado, nenado... ligavam puurs imo jau vairs gadus x nav aktuals ;)
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:September 16th, 2008 - 03:52 pm
(Link)
Da ņenado par to, ka nekā saprātīga nav. Ira taču, tikai - kas ir saprātīga cena mūsdienās, as we speak? To jau neviens nezina. Visi čamdās kā pa ķešu. Nevar noprognozēt - cik maksāt, ko maksāt. Esmu pretējā pusē - visu kaut ko mēģinu izīrēt. Man gan nav ne 1istabnieku, ne 2istabu. Tikai lielie. 3,5 istabas (vajag kosmētiku, bez mēbelēm) jau pa 210 atdodam.

Par rasb situāciju - pilnīgi piekrītu, ka šobrīd pirkt neko nevajag, no tiesas. Tātad īrēt. Bet vēl konkrētāk - turpināt 'izsēdēšanu' - proti, lai cik vai tas nebūtu ciniski, aprēķināt, ka esošajam izīrētājam dzīvokli nopārdot ir praktiski nereāli - ātri un par lielu naudu. Līdz ar ko, viņam daudz foršāk ir turpināt saņemt garantētu ikmēneša maksu, nevis izlikt rasb uz ielas. Un tas var turpināties gadiem, literally.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:September 16th, 2008 - 04:01 pm
(Link)
nu, man te draugam plavnieku 2istabas pa 250Ls/men + komunalie aizgaja rukdamas pirmajaa dienaa, uz vina nosacijumiem. no turienes ari info.

par rasb - protams piekritu. jaturpina tik sedet uz ausim kapselu iela. sliktkaja gadijuma kamer jameklee jauns (ja tomeer buus) - var psedet tuvumaa laikam :)

[User Picture]
From:[info]begemots
Date:September 16th, 2008 - 04:02 pm
(Link)
p.s. par 3,5 ist par 210 -- ir kada konkreta info a la slud + foto?
varbut man deretu iziret savejo un iret no tevis :P
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:September 16th, 2008 - 04:11 pm
(Link)
Foto nav, sludinājums http://www.draugiem.lv/zip/show/?i=46642&search=2532d5cbba77ea11fc83f53c8c293036&place=1

Situācija - Ēka krastmalā, akurāt pretim Zaķenes TV ēkai. Daudziem dzīvokļiem ir augšstāvos foršais skats uz upi, bet diemžēl, šis tāds nav.
Pirmskara. Jauns siltummezgls, apkure ziemās lētāka kā RS. Šis ir reāls low-ends no visiem mūsu yet brīvajiem mitekļiem, godīgi. No viedokļa, ka māja nerestaurēta no ārpuses, bez kapremonta, bet nav nekāds grauzts, būtiskās konstrukcijas tiek apsaimniekotas un uzturētas kārtībā.
Ir viens koridors, no kura ieeja dzīvojamā istabā; pa labi, pa kreisi no tās - guļamistabas. 0.5 istaba ir 'meitas istabiņa' - būcenis, kur glabāt pers. sporta inventāru, piemēram. Tā kaut kā.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 16th, 2008 - 04:20 pm
(Link)
un āāāāāāāgenskalnā jums kaut kas ir? :)
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:September 16th, 2008 - 04:29 pm
(Link)
začīt, es neklusētu, ja būtu. Ir centrs (2 dzīvokļu nami - Antonijas un M.Krasta ielas), Vecrīga (nav medusmaize enīvej), Mežaparks (bet tur nekā brīva nav). Neviens no brīvajiem mitekļiem nav priekš tevis, manuprāt. Lieli, dārgi, mēbelēti. Tas lētais drusku jāpieremontē (lai tiktu līdz kapseļu stāvoklim, piemēram), bet vienalga liels un tā. Protama lieta, ja vēlies apskatīt, dod ziņu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 16th, 2008 - 04:32 pm
(Link)
nu kapseļu pils iekšējais košerīgais stāvoklis atstās mani neapmierinātu ar jebkuru citu īrējamu dzīvokli, ko varēšu atļauties :)

davaičiki, es te padomāšu padomāšu, sagaidīšu arī kapseļu pils potenciālo ceņņiku, un tad sākšu atkal padomāt un padomāt :)
[User Picture]
From:[info]milda
Date:September 16th, 2008 - 06:00 pm
(Link)
Solidarizējos izmisumā ar dzīvokļa meklējumiem. Man gan prasības nav tik pieticīgas. Gribu pārvākties no 2-istabnieka uz 4-istabnieku centrā. Cenas dīvainas. Uz sitiena var nospiest 30 t EUR, bet vienalga grūti. 2 variantus atradu. Viens izputēja, jo sieva nedod piekrišanu. Otrs - izbūvēti bēniņi. Man siekala notecēja, bet nebij nodots ekspluatācijā. Kad pateicu, ka līgumiski saistīšos tikai tad, ja nodos ekspluatācijā, pārdevējs apvainojās. Šodien atkal tirgo vēl par 10 t EUR lētāk. Ja man izdotos nopirkt kaut ko, laipni piedāvātu savu 2-istabnieku. Ja pirms tam biju domājusi,ka nekā sevišķa, tad tagad pēc visiem meklējumiem mans 2-istabnieks liekas kaut kas īpaši smuks. Vismaz nav virtuvē zilas mēbeles ar oranžām sienām.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 16th, 2008 - 06:03 pm
(Link)
hei, kīpojiet mūs postētus par šo tēmu!

hackers counter system