zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Nov. 19th, 2014|10:23 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]losthighway
Date:November 19th, 2014 - 11:02 am
(Link)
Man kā izzirētājam līguma punkti liekas racionāli, jo zinot no pieredzes īres parādus piedzīt ir praktiski nereāli. Vienreiz ieberzos ar pusotra mēneša parādu no īrnieka puses un pusi no tā norakstīju. Plus tā kā parāds pārsniedza drošibas naudu arī dažus labojumus dzīvoklī nācās veikt no savas puses.

Tagadējie īrnieki tāpēc ir izdresēti un ja kavējas, tad raksta garum garas atvainošanās vēstules. Par komunālajiem atļauju arī iekavēt jo tur pēc 2 mēnešiem mājas pārvaldnieks visiem nemaksātājiem elektrību slēdz ārā - tas strādā labāk nekā visādi cita veida līdzekļi.

Par to mantu gan jocīgi, jo pie visiem raskladiem tā būtu zādzība.
[User Picture]
From:[info]losthighway
Date:November 19th, 2014 - 11:12 am
(Link)
Piebildei gan - šobrīd pirms kādu īrnieku laižu iekšā pārliecinos par viņa darba pieredzi un potenciālo finansiālo problēmu iespējamību izmantojot Linkedin un citus rīkus.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:November 20th, 2014 - 12:26 pm
(Link)
šis gan interesanti - pārbaudīt īrnieku LinkedInā!
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:November 19th, 2014 - 12:14 pm
(Link)
Daudz kur (īpaši, cik saprotu ārzemēs) ir tipiski iemaksāt rokasnaudu viena mēneša īres apmērā, no kuras tad arī piedzen nesamaksāto -- respektīvi, pēc līguma pārtraukšanas, ja ir nenokārtotas saistības -- neatdod. Daudz vienkāršāk.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:November 19th, 2014 - 12:17 pm
(Link)
nu es arī latvijas tirģū neesmu sastapusies ar dzīvokļa izīrēšanu bez drošības naudas
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:November 19th, 2014 - 01:50 pm
(Link)
es to līdz šim praktizēju, izīrēšanu bez drošības naudas. Tagad vairs nē.
[User Picture]
From:[info]losthighway
Date:November 19th, 2014 - 01:08 pm
(Link)
Drošības naudai ir cits mērķis manā gadījumā, piemēram virtuves vērtība ir vien 30 drošības naudu vērtībā. 7 dienas IZMEŠANAI varbūt nav ok, bet ja rēķina kopā ar komunālajiem maksājumiem tad jautājums par mēneša kavējumu būtu ļoti traks. Banka piemēram sāk trobelēties jau pēc 10 dienu kavēšanās.
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:November 19th, 2014 - 03:01 pm
(Link)
likums dod laiku 3 mēnešus nemaksāt un tos zaudējumus nekāda drošības nauda nesegs.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:November 19th, 2014 - 12:17 pm
(Link)
racionāli viņi varētu būt tad, ja īrniekam arī būtu kaut kādas tiesības :) nedomāju, ka ir ok, ja izīrētājam ir tikai tiesības, bet īrniekam tikai pienākumi. starp citu, kādi tavos līgumos ir uzteikuma laiki katrai pusei?
manuprāt šo konkrēto izīrētāja baili (kura ir saprotama) tomēr ir iespējams regulēt ar drošības naudas palīdzību, tikai jāatrod kaut kāds zelta vidusceļš. septiņu dienu kavējums un durvju uzlaušana bez policijas pēc 2 dienām nekādi nav saucams par zelta vidusceļu :)
[User Picture]
From:[info]losthighway
Date:November 19th, 2014 - 02:50 pm
(Link)
par uzteikuma laikiem - mums ir gada termiņš. lauzt var mēnesi pirms tam paziņojot. ja pirmajā 1/2 gadā lauž tad jāsamaksā par visu 1/2 gadu. es no savas puses varu lauzt ja man ir kāds trešas puses pieprasījums piemēram bankas. Tas viss tika iekļaut jo principā gan tādu dzivokļu izirētāji gan es gribējām lai tie ir ilgtermiņa līgumi.

par cenām līdzīgi es laidu no tirgus cenas uz lejas aptuveni 20% lai varu droši pats izvēlēties īrniekus, tikai vienu man atrada brokeri (un tur arī sanāca visas lielās problēmas).
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:November 19th, 2014 - 03:34 pm
(Link)
nu lūk, šajā līgumā paredzētais uzteikuma laiks ir 2 mēneši, kas īrniekam faktiski 100% nozīmē 2 mēnešu īres naudas pakāšanu. tai pašā laikā no otras puses izīrētājam ir paredzēti visādi instrumenti – kavējuma procenti, drošības nauda (kuras izlietošana arī nav precīzi atrunāta, var arī sanākt, ka par 50 ēriku vērtu skādi izīrētājs paņem visus 500 ērikus drošības naudas), nu un vēl šitais punkts par 7 dienām un durvju uzlaušanu.
man līgumos patīk samērība abām pusēm.

hackers counter system