zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jul. 3rd, 2011|11:37 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
turpinu atklāt ameriku ar blenderi.
šoreiz iemēģināju smalcināmo uzparikti, spiedzu no sajūsmas! tagad kinskis drošvien ar mani vispār nerunās, bet nu ja pagājušā gada vareno baziliku ražu izpurgājām, nespējot stundām ilgi bakstīties pa piestu, tad šogad rukolas pesto dabūju gatavu piecās minūtēs. (watt šajā vietā drošvien ģībst)
obožaju tehnisko progresu, vot.
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:July 3rd, 2011 - 11:46 pm
(Link)
aaa, blenderis, baziliks, pirksts, traumpunkts... hh

rukolas pesto - tas pats, tikai galvenais intigrents nomainīts?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 3rd, 2011 - 11:48 pm
(Link)
aghh, tā tiešām dzīvē notiek?
yes, bazilika vietā rukola. es vēl ar indijas riekstiem taisu, jo ierasts no piestas laikiem, ka ciedru par cietu. nākamreiz ņemšu ciedru gan, brendelīts ar visu tiek galā :)
From:[info]hessin
Date:July 7th, 2011 - 12:57 pm
(Link)
Kur tu gādā ciedru riekstus? Gemosā?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2011 - 12:59 pm
(Link)
es jau pagaidām ar rimi indijas riekstiem iztieku, bet ciedru riekstus plāns ir meklēt gemosā, jā.
From:[info]hessin
Date:July 7th, 2011 - 01:20 pm
(Link)
pēdējo reizi, kad biju Klimpijas rimi tur indijas rieksti bija mazā paciņā par 2 latiem :S Ciedru rieksti arī ekskluzīvi, rudenī bija pie 20 latiem kilogramā (ok, tas ir diezgan daudz, bet pirms dažiem gadiem bija zem 10 latiem)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2011 - 01:22 pm
(Link)
klimpijā tak ir arī sveramie :)
From:[info]hessin
Date:July 7th, 2011 - 01:26 pm
(Link)
Toreiz tur bija tikai sālītie. Vai arī es nevarēju atrast.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 7th, 2011 - 01:41 pm
(Link)
vai tai brīdī nebija.
kurš pirmais tiek pie ciedru riekstiem, tas pasvilpj!
From:[info]
Date:July 3rd, 2011 - 11:51 pm
(Link)
vot es nesaprotu, a kas vainas blenderim piestas vietā? manlieks, piesta - tas ir arhaisms no pirmsblendera laikiem, tāpat kā eļļas lampiņas pirms elektrības. paskaidrojiet, lūdzu, ja rūgti maldos.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 3rd, 2011 - 11:55 pm
(Link)
es tagad esmu uzleveļojies uz olaines piecstāvenes iemītnieku :)
http://klab.lv/users/rasbainieks/1276866.html?thread=7898818#t7898818
From:[info]
Date:July 4th, 2011 - 12:07 am
(Link)
nu tas joprojām nepaskaidro, KĀPĒC :) srsly, es varu saprast, kāpēc blenderi nedrīkst izmantot miksera vietā. bet aizstāt piestu - kuras uzdevums taču ir sasmalcināt visādas sastāvdaļas viendabīgā masā - neredzu problēmu.
[User Picture]
From:[info]losthighway
Date:July 4th, 2011 - 01:08 am
(Link)
piesta saspiež, blenderis smalcina. bet izmantot protams var lielākajā daļā gadījumu. personiski man ir gadījumi, kad nākas izmantot piestu, neskatoties uz iedzimto slinkumu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 4th, 2011 - 01:20 am
(Link)
es nevaru iedomāties, kā blenderis varētu aizstāt piestu garšvielu smalcināšanā, taču pesto taisīšanā gan tas piestai ieliek.
[User Picture]
From:[info]losthighway
Date:July 4th, 2011 - 01:31 am
(Link)
aga. piestu gan praktiski izmantoju tikai sēklām un ķimeņveidīgajiem. baziliku nekad nēsmu tik daudz saudzējis lai ķēpātos ar pesto. rukola pretēji šogad ir tik daudz, ka izsti pat negribas to redzēt, sekojoši šis pesto gatavošanas prieks kaut kā ir gājis secen
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 4th, 2011 - 01:33 am
(Link)
nu es tikko pusstundas laikā visu savu rukolas vagu ietaisīju pesto, iesaku. ar blenderi gan :)
From:[info]twoflower
Date:July 4th, 2011 - 10:17 pm
(Link)
blenderis ir spēks. es te nesen uzzināju, ka marcipānu var elementāri uztaisīt mājās ar to sasmalcinātāja uzparikti. tev tak garšoja marcipāns, ja pareizi atceros :)
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:July 4th, 2011 - 10:33 am
(Link)
tapēc! katrā tradicionālā receptē ļoti būtisks parametrs ir arī galaprodukta konsistence. un īstā pesto diezgan ievērojami vēl jāmana tā sastāvdaļu savdabība. piestā ļoti labi var kontrolēt frakciju smalkumu, un pesto sanāk kā mākslas darbs. ar blenderi tu visu sapis vienā putrā, un pļukt viss pesto. ja piešaujas pavairāk eļļas, produkts izskatās pēc tā, ko reiz aprakstīju šādi: http://kinskis.klab.lv/393080.html tb., ja nu tev gadās uzņemties gatavot vakariņas kādiem jaukiem ļaudīm, kas tev ļoti patīk, bet kuri par nelaimi ir gastrofašisti, iesmērēt blendētu pesto par kaut ko īpašu neizdosies. tb es pats arī pesto blenderī esmu taisījis ne vienu reizi vien, tāpēc zinu, ko glagolēju. atšķirība ne vien skatā, bet arī garšā ir iespaidīga.
līdzīgu piemēru ir daudz - tas pats nelaimīgais risoto kaut vai. ja tu, cilvēks, gadiem ilgi katru reizi rūpīgi pilotē risoto kastroli, lai viss būtu kruta, mērcīte vajadzīgajā daudzumā un biezumā, rīsi precīzajā 'al dente' kondīcijā, garša arī kā vajag, sastopies ar bezkauņu, kas atsevišķi vārītus paciņu rīsus samaisa ar pannā atsevišķi sagatavotu mērci un uzdot savus rīsus ar mērci par risoto, tad ar tādu vairs pat negribas runāt.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:July 4th, 2011 - 10:49 am
(Link)
kaut arī, vpizdu, vai ne. atvainojos par savu tendenciozo iespraudumu latvju pesto diskursā.
nav gluži pareizi no manas puses te cepies par tradicionālo dženoviešu pesto d.o.p., kādus pa dārgu naudu pārdod viņu gastronomos un kurus vecie meistari pat trauciņā iegulda ar īpašu attieksmi.
pesto var ieviest sadzīvē arī kā svaigu augu servējamu agregātstāvokli vulgaris, kas var tapt kaut kājām mīdīts vai malts kafijas dzirnaviņās. tāpat kā visādi karpačo, pļurejas, džemi un želejas. katrs to gatavo, kā ērtāk. pīs!
From:[info]
Date:July 4th, 2011 - 12:04 pm
(Link)
nēnu nav jau tā, ka man ir pohuj par smalkumiem, es vienkārši vēl esmu pietiekami baurs, lai nezinātu un nesaprastu, tāpēc priecājos, kad citi paskaidro.

no otras puses, protams, standarta bazilika mīļotājam, kurš pārtiek no pannā cepta gaļas un kartupeļu raciona, ikdienā labi ies iekšā arī blenderēta bazlika masa.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 4th, 2011 - 11:40 am
(Link)
un vēl varēji pieminēt, ka no rukolas pesto arī taisa tikai olaines piecstāveņu iemītnieki :)
starp citu, es nevaru iedomāties, kā ar blenderi blenderi var uztaisīt pesto. es māku tikai ar smalcinātāju, to verķi, kas bildē pa kreisi:
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:July 4th, 2011 - 12:00 pm
(Link)
nu, tad, kad tāda hipsterīga smalcinātāja nav, uz balkona pesto aug griezdamies, turklāt, vakarā pēc darba negribas jāties ar sarežģītu vakariņu gatavošanu, svaiga bazilika mērci ar pīnijriekstiem un kādu cietā siera un kaltēto tomātu piejaukumu var uzmuķīt arī ar blenderi blenderi.

hackers counter system