zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jul. 3rd, 2011|11:37 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:July 4th, 2011 - 10:33 am
(Link)
tapēc! katrā tradicionālā receptē ļoti būtisks parametrs ir arī galaprodukta konsistence. un īstā pesto diezgan ievērojami vēl jāmana tā sastāvdaļu savdabība. piestā ļoti labi var kontrolēt frakciju smalkumu, un pesto sanāk kā mākslas darbs. ar blenderi tu visu sapis vienā putrā, un pļukt viss pesto. ja piešaujas pavairāk eļļas, produkts izskatās pēc tā, ko reiz aprakstīju šādi: http://kinskis.klab.lv/393080.html tb., ja nu tev gadās uzņemties gatavot vakariņas kādiem jaukiem ļaudīm, kas tev ļoti patīk, bet kuri par nelaimi ir gastrofašisti, iesmērēt blendētu pesto par kaut ko īpašu neizdosies. tb es pats arī pesto blenderī esmu taisījis ne vienu reizi vien, tāpēc zinu, ko glagolēju. atšķirība ne vien skatā, bet arī garšā ir iespaidīga.
līdzīgu piemēru ir daudz - tas pats nelaimīgais risoto kaut vai. ja tu, cilvēks, gadiem ilgi katru reizi rūpīgi pilotē risoto kastroli, lai viss būtu kruta, mērcīte vajadzīgajā daudzumā un biezumā, rīsi precīzajā 'al dente' kondīcijā, garša arī kā vajag, sastopies ar bezkauņu, kas atsevišķi vārītus paciņu rīsus samaisa ar pannā atsevišķi sagatavotu mērci un uzdot savus rīsus ar mērci par risoto, tad ar tādu vairs pat negribas runāt.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:July 4th, 2011 - 10:49 am
(Link)
kaut arī, vpizdu, vai ne. atvainojos par savu tendenciozo iespraudumu latvju pesto diskursā.
nav gluži pareizi no manas puses te cepies par tradicionālo dženoviešu pesto d.o.p., kādus pa dārgu naudu pārdod viņu gastronomos un kurus vecie meistari pat trauciņā iegulda ar īpašu attieksmi.
pesto var ieviest sadzīvē arī kā svaigu augu servējamu agregātstāvokli vulgaris, kas var tapt kaut kājām mīdīts vai malts kafijas dzirnaviņās. tāpat kā visādi karpačo, pļurejas, džemi un želejas. katrs to gatavo, kā ērtāk. pīs!
From:[info]
Date:July 4th, 2011 - 12:04 pm
(Link)
nēnu nav jau tā, ka man ir pohuj par smalkumiem, es vienkārši vēl esmu pietiekami baurs, lai nezinātu un nesaprastu, tāpēc priecājos, kad citi paskaidro.

no otras puses, protams, standarta bazilika mīļotājam, kurš pārtiek no pannā cepta gaļas un kartupeļu raciona, ikdienā labi ies iekšā arī blenderēta bazlika masa.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:July 4th, 2011 - 11:40 am
(Link)
un vēl varēji pieminēt, ka no rukolas pesto arī taisa tikai olaines piecstāveņu iemītnieki :)
starp citu, es nevaru iedomāties, kā ar blenderi blenderi var uztaisīt pesto. es māku tikai ar smalcinātāju, to verķi, kas bildē pa kreisi:
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:July 4th, 2011 - 12:00 pm
(Link)
nu, tad, kad tāda hipsterīga smalcinātāja nav, uz balkona pesto aug griezdamies, turklāt, vakarā pēc darba negribas jāties ar sarežģītu vakariņu gatavošanu, svaiga bazilika mērci ar pīnijriekstiem un kādu cietā siera un kaltēto tomātu piejaukumu var uzmuķīt arī ar blenderi blenderi.

hackers counter system