zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jan. 26th, 2010|08:24 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
man nepatīk dzēsti komentāri, īpaši ja tie ir labi uzrakstīti. (un ja tos neesmu izdzēsusi es pati.)
tādēļ. (diskleimeris par dzēstiem komentiem un to patvaļīgu publicēšanu)

pie iepriekšējā puksta bija tāda saruna -
dzēsējs:
man ir teorija, ka dator- un internetatkarība ir palielinājusi šķirto laulību skaitu. un nevis pat tāpēc, ka agrāk, mūsu bērnībā, vecāki darbadienu vakaros laiku būtu pavadījuši kopā, visu laiku sarunājoties un šārējot savas sajūtas, bet tāpēc, ka viņu izklaides un nodarbes tika uzskatītas par inputu ģimenes komfortā. mamma šuva, pāršuva, skābēja un marinēja; tēvs kaut ko nagloja no dēlīšiem, krāsoja, ķimerējās ap elektroniku. datorintereses lielākoties ir pilnīgi idiosinkrātiskas. sliktākajā un diemžēl kanoniskajā gadījumā pie viena datora viens partneris klikšķina uz smukām mazgadniecēm draugos, bet otrs pie otra datora lasa padomus sieviešu forumos, kā "atjaunot dzirkstelīti".
es:
es savukārt pārstāvu uzskatu, ka tehnoloģiskie līdzekļi mainās, bet būtība nemainās.
samērā offopiks, "kaut ko nagloja no dēlīšiem" uzmodināts: mūdisona filmā tillsammans (ja nemaldos) par 70.gadu zviedriem bija ļoti precīza detaļa - ģimenes galva bieži vien devās uz savu darbnīciņu pagrabā/palīgtelpās "att snickra" (burtiski - nodarboties ar galdniecību, tb naglot kaut ko no dēlīšiem nshit), kur ar vienu roku dauzīja āmuru pret galdu, ar otru dročīja uz pornžurnālu. kad vecis nonāca līdz konfrontācijai ar sievu par visiem jautājumiem dzīvē, viņa beidzot teica "tu tiešām iedomājies, ka es nezinu, ko tu dari, kad ej _att snickra_?"

nu vot, ko jūs par šo tēmu domājat?
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:January 26th, 2010 - 08:36 pm
(Link)
Zinkā ir, senāk (īpaši padomju laikos) bija ģimenes, kur tāpat visu vakaru izklaide un nagla bija sēdēšana pie TV. Tā teikt, TV bija senāks datora, respektīvi, laika šķiešanas, respektīvi, neesoša inputa ekvivalents. Var jau teikt, ka kopīga TV skatīšana ir dikti ģimeniska padarīšana, bet lielākoties tomēr bija tā, ka tētuks blenza kastē, bet māmuļa skābēja gurķus, marinēja sēnes, lāpīja zēķes un kastē šķielēja ar vienu aci. Tātad, ja ģimenē nav tradīcijas uz sharingu, kas var izpausties kā kopīga naglošana (snickra, ha, ha, sorī, dumjš jociņš), došanās slēpot vai da jebkāda kopīga laika pavadīšana, nevis tikai pasīva nīkšana un smadzeņu bendēšana pie jebkāda veida displejiem, tad, jā, mainījušies ir tikai līdzekļi.
No otras puses, datori un internets nenoliedzami padara vieglākus kreisos gājienus, virtuālus, tikai iedomātus vai īstus. Bet vēl no citas puses - kas gribēs, tas atradīs.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:January 26th, 2010 - 09:00 pm
(Link)
tieši šo es arī gribēju pateikt, bet noslinkoju formulēt.
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:January 26th, 2010 - 09:30 pm
(Link)
Diži prāti domā līdzīgi, bet slinkuma uznākšanas periodi gan mēdz būt atšķirīgi. :]
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:January 26th, 2010 - 10:40 pm
(Link)
dažiem dižajiem vienkārši ir uzpampušas smadzenes no aktīvas virpošanas :)
[User Picture]
From:[info]pistole
Date:January 26th, 2010 - 08:38 pm
(Link)
Da vienkārši jāiet arī tas āmurs padauzīt. Izgulties priekšā, vienā rokā āmurs, bet otra tikmēr...

Izdzīvo kas mainās. Ja, teiksim, agrāk varbūt baidījās katu ko iešārēt iz savām jūtām, tad tagad pie lielāka stroma var uzrakstīt savu sāpi un nosūtīt otram, ja bail acī skatīties. Gluži kā vēstules, tikai biščiņ ērtāk.

[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:January 26th, 2010 - 08:57 pm
(Link)
Man šķiet, ka tie divi uzskati nemaz nav pretnostatāmi, jo eskeipisms būtībā ir abos gadījumos. Vienkārši mūsdienās nav tā sadalīti sieviešu/vīriešu darbi, nav tik daudz tīri praktisku pienākumu un vajadzību mājās, tādēļ aizmukt un norobežoties savā pasaulītē ir grūtāk, jo tam nav tāda praktiskā pamatojuma un reālā lietderīguma, kāds bija senāk.
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:January 26th, 2010 - 09:01 pm
(Link)
tb, norobežoties ir nevis grūtāk, bet nevar tā piesegties un attaisnoties ar praktiskām darāmām lietām.
[User Picture]
From:[info]zhagata
Date:January 26th, 2010 - 09:05 pm
(Link)
Es domāju, ka jau no senajiem laikiem krāpšana nebija nekāds precendenta gadījums. Arī tad, kad nebija TV un radio un avīzes.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:January 26th, 2010 - 09:29 pm
(Link)
bš tas viss, es balsoju par rasbainieku!
[User Picture]
From:[info]prtg
Date:January 26th, 2010 - 09:55 pm
(Link)
vai no tejienes krieviem "bjot - značit ļubit?"
From:[info]fedrs
Date:January 26th, 2010 - 09:58 pm
(Link)
Visi konflikti, tajā skaitā pasaules kari, ir no sajūtu šārēšanas.
From:[info]spicausis
Date:January 26th, 2010 - 11:41 pm
(Link)
Ja tētis ar mammu nevēlas būt kopā, tad nekas nepalīdzēs — arī piespiedu satuvināšana, atņemot datoru. Savukārt, feinam un savstarpēji pievilcīgam pārim, šķiet, i prātā nenāks par savu strīdu iemesliem pasludināt virtuvi, jūtūbi vai skaipu.
[User Picture]
From:[info]alefs
Date:January 27th, 2010 - 11:11 am
(Link)
jā.

tomēr dažādām nodarbēm ir dažādi efekti. kad ieslīgst rutīnā, dažkārt var pat nepiefiksēt, kāds ir iznākums, un ka cilvēki ir sākuši stūrēt dažādos virzienos. attiecības tomēr ir pastāvīgi jāpieskata, citādi tām ir tendence aiziet auzās.

bet tas nebūt nenozīmē, ka sēdēšana katram savā datorā ar kaut ko ir sliktāka (vai labāka) par gurķu marinēšanu virtuvē vs. blenšanu televizorā.

hackers counter system