ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2004-03-31 12:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par dzeršanu
Kā jau aktīvākie žurnāla lietotāji būs pamanījuši, biedrs pilsonis [info]piccolo ir nodevies pārdomām par dzeršanas tēmu, būt vai nebūt, tāds ir jautājums.
Par cik, arī man šis netikums nav svešs un ar pudelītēm esmu uz Tu, nedaudz pavārsmošu par šo tēmu.
Skaidrs ir viens – dzeršanai būt. Grozies kā gribi, bet zaļais pūķis uzglūn ik uz stūra un nereti pārsteidz mūs nesagatavotus. Zaļais pūķis protams nenāk viens, tam seko līksmība, prieks, piedzīvojumi, un kas neizbēgami, arī piedirsts rīts. Par saplosīto maku un norēķinu karti nemaz nerunājot. Diezgan ilgi brāļojoties ar zaļo pūķi, pašas par sevi uzprasās dažādas pārdomas un atziņas, kā teica mans viedais tēvs, kurš savā mūžā nevienreiz vien ir saskāries aci pret aci ar šo nezvēru: “dzērāja mūžs ir grūts, bet skaists.” Nu gandrīz kā aktieriem. Ja gribam būt pilnīgi godīgi, tad jāatzīst, ka dzert nemaz nav tik viegli, kā liekās, te arī sekojošs, skaidrojošs aņuks:
Kārtīgā padomju ģimenē, kur sieva strādā par skolotāju, da hoķ par grāmatvedi, dēls ir pionieris un vīrs kā jau noprotat dzērājs. Nabaga dzērājs tiek šaustīts ar pārmetumiem no sievas par vieglas dzīves vešanu, mūžīgu uzdzīvi un bezatbildību. Gadiem ejot, mātei pārmetumos pievienojas arī dēls, pionieris.
Vienudien, kad dēls pārnāk no skolas, tēvs liek viņam sekot uz tuvāko gastronomu. Ielej puikam 100 gr degvīna un liek izdzert. Dēls pretojas, pionieris takš, kas nu būs, es nevaru, reglaments neļauj, esmu savas vienības bundzinieks utt. Tēvs vienalga uzstāj, un liek puikam izdzert. Tā nu nabags, šķiebdamies, viebdamies un rīstīdamies tos simts gramus izdzer. Tēvs apvaicājas: “Nu vai viegli bij?”. Pionieris purina galvu, sak nē. “Nu lūk, ko tad jūs mani vieglā dzīvesveidā apvainojat!”
Tātad tā, iedzert nemaz nav tik viegli, nereti dzēriens ir negaršīgs, dedzinošs un tikai spēcīgi cilvēki var to tik vienkārši iedzert. Un tas manuprāt arī ir rakstura jautājums. Ļaudis vārsmo, ka redz tam un tam ir stiprs raksturs, jau otro maģistratūru ņem cauri, nedzer , nepīpē, laikā ierodas darbā, no ballītēm atsakās. Raksturs. Bullšit. Rakstura spēks tiek pārbaudīts trešajā rītā, kad iekšas gāžas ārā, bet ir jāsaņemās iepiļīt vēl vismaz 300 gramus bonīša. Tas ir raksturs, pateikt darba devējām, ka skuja draugs, šodien nebūšu, man dzeršanas ekskursija. Tikai izcili spēcīgs raksturs var dedzināt bāra leti trijos no rīta, ja deviņos paredzēts ar gudru ģīmi stāvēt klienta priekš un vārsmot par “būtisko”. Labi, tas tāds humors, par tiem raksturiem. Sekojošs aforisms – ja darbs sāk traucēt dzeršanai, tad jāmaina darbs. Audziniet raksturu, mīļie.
Tātad, ja reiz mums ir spēcīgs raksturs, un no glāzītes neatsakamies, jādomā, tad tieši kāpēc dzeram? Sarunās pie glāzītes ar viedo manas mātes vīru nonācām pie retoriska jautājuma – dzert, dēļ procesa, vai dēļ efekta? Tas ir jautājums, kas katram jāuzdod sev pašam – process vai efekts?
Process vai efekts? Viens vedina domāt par dzērienu feinšmekeru, otrs par atkarību no alkohola. Jāatzīst, ka process vienmēr pārvēršas efektā, jo nekad pasākums nesākas ar dzeršanu no bonīša kakliņa ar kolas uzdzeršanu no 2L pudeles. Pasākums sākas ar smukiem drinkiem smukā bārā, kad tas ir process, pēc bāra slēgšanas un bonīša tripšanas no kakliņa mašīnā, tas jau ir efekts. Tā lūk mīlīši. Process vai efekts, kas svarīgāk?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]piccolo
2004-03-31 12:44 (saite)
tas man atgaadina vienu laivu braucienu. paaris viiri airee.. bez maz visu dienu un viens seezh un vislaik dzer alinju. vienaa briidii viens no aireetaajiem, jau normaali iesviidis uzbrauc alinjdzeeraajam:
- kas i ko, varbuut tu arii paaireesi?
vinsh atbild:
- ko pieseejies, domaa man viegli shitaa visu dienu dzert? zin kaada shmiga..

(Atbildēt uz šo)

Godiigi?
[info]kuminjsh
2004-03-31 12:49 (saite)
Peedeejaa laikaa - procesa deelj. Vairs nedzeru to, kas negarsho (shampis, likjieri, saldi viininji). Reizeem gan tas process ievelk sevii ("Peec 2 glaaziiteem kljuustu pavisam cits cilveeks un tas "Cits" tempj kaa taads maita!"), bet katrai lietai jau savi miinusi;)
Kaadreiz gan tas notika efekta deelj: esmu aarkaartiigi kautriigs ljautinjsh, un bij laiks, kad "atraisiijos" tikai zinaamaa reibuma pakaapee. Tagad ciinja ar sevi devusi rezultaatus, ij shnjabis komunikaaciju rosinaashanai vaira nav vajadziigs;) Taa ka varu atljauties dzert tiiri aiz miilestiibas pret maakslu:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Godiigi?
[info]racoon
2004-03-31 12:59 (saite)
dzert tiiri aiz miilestiibas pret maakslu

iegravēšu skurstenī

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Godiigi?
[info]kuminjsh
2004-03-31 13:10 (saite)
Kamdeelj skurstenii?;) Labaak piekaart virs "darbgalda";))) Vai uz tusinjiem vilkt maiciiti ar shaadu uzrakstu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]piccolo
2004-03-31 13:43 (saite)
bet vai nav taa, ka tas "Cits" atraisiitais jaunietis leenaam apvienojaas ar to, kas pamostaas no riita un dodaas uz darbu? ar domu, no divaam personiibaam (vareetu pat vinjus saukt apzinja un zemapzinja) apvienojaas vienaa. alkoholam zuud efekts. tu neatraisies vairs taa kaa agraak, jo vienkaarshi jau esi atraisiits.

izveelies no abaam shiim personiibaam labaako un saliec vienaa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2004-03-31 13:57 (saite)
No riita? No riita man tad ir 2 galvas uz pleciem. Un neviena nav maneejaa;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piccolo
2004-03-31 14:01 (saite)
no riita shoreiz domaaju to kautriigo jaunieti, nevis to papusei veel shmigaa ar nejeegaa saaposhu galvu un aizpampushaam aciim :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2004-03-31 14:10 (saite)
Nja... Kautriiga es gandriiz vairs nekad neesmu:) Nu ir taada diskomforta sajuuta, kad jaarunaa ar nepaziistamiem cilveekiem par man svariigaam lietaam. Bet arvien nemanaamaaka. Galvenais sanjemties, un uz priekshu!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skuka
2004-03-31 12:54 (saite)
Nedzeru vispār jau gadus trīs, ja ne četrus. Un, zini, kāpēc? Tāpēc, ka beigu beigās process saīsinās gandrīz līdz nullei, varētu pat teikt - izpaliek, bet efekts ir vairāk nekā sūdīgs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skuka
2004-03-31 12:58 (saite)
Lai gan dzēru es samērā reti. It kā. Un nekad nelāpījos. Laikam pietrūka rakstura.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2004-03-31 13:19 (saite)
kā teica [info]kuuminjsh dzert var mēģināt tīri aiz mīlestības pret mākslu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skuka
2004-03-31 14:16 (saite)
kā var mīlēt mākslu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scibologs
2004-03-31 13:02 (saite)
manas attiecības ar efektu beidzās nākamajā rītā pēc savas 29. dzimšanas dienas, ko ievadīja process ar kokteiļu jaukšanu, štrafnijiem šņabja šotiem, tekila un tekila bum-bum. kopš tā laika ir palicis tikai process, līdzko tas sāk pāriet efektā, iekšējā balss gūst virsroku. un tekila ar man kopš tā laika organiski, nepārvarami riebjas.
tā kā beigu beigās no dzeršanas pāri paliek paliek tikai viens- vai nu tikai process vai tikai efekts. choose yours.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scibologs
2004-03-31 13:03 (saite)
ak jā- un tā kā iekšējā balss gūst virsroku, nākas atzīties- esmu vājš :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2004-03-31 13:04 (saite)
audzini raksturu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scibologs
2004-03-31 13:05 (saite)
a priekš kam?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazheks
2004-03-31 13:10 (saite)
khmm, a man kaut kā ir pohuj. neesmu aizdomājies kas un kā. ņemsim par piemēru toreiz, kad sēdēju un sildījos ar aliņi, kopā ar jums, cienītais. varu derēt, ka tas balzāms, ko triecāt jūs, nu nemaz nebija tie pēdējie tovakar. mazhekonkulim jau arī tas pats smaidīja. velnišķīgais zaļā pūķa acu skats, kurš nepameta mani līdz pat 3iem naktī. pat no rīta, paskatoties spogulī, bija manāms flashback no iepriekšējās nakts. audzin;aju raksturu, mēģinot iestāstīt kuņģim, ka tas šašliks ar kartupeļiem krasta lidiņā ir kas ēdams un nevis tikai vizualizēts ķieģelis, bļe. if jū hav nīd for zat, džast dujit.

(Atbildēt uz šo)


[info]zintish
2004-03-31 13:47 (saite)
hmm, man laikam personiigi tomeer patiik process. rimti aizvadiit vakaru pazinju lokaa plaapaajot par neko vai buutisko, kaa nu kuro reizi un nemaz nemulst, bet atteikt, ja takso shoferis piesakaas pavadiit augshaa pa trepeem.
un, piemeeram, stopeet bez alinja es vispaar nemaaku :)
BET ar priekshnosaciijumu: nekad un nekaados apstaakljos nedriikst zaudeet sharmu.

un vispaar shodien ir mazaa piektiena. mees ae zintish uzdziedam alabama song un laizham ielaas (peec apziniigas darbadienas, protams).

hau! zaljaa puukja ordenja ropazju ielas diakons ir runaajis.

(Atbildēt uz šo)


[info]sin
2004-03-31 14:21 (saite)

Dzeršana ir efektīvs process! ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]dzingla
2004-03-31 15:54 (saite)

(Atbildēt uz šo)


[info]joprst
2004-03-31 16:50 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2004-03-31 18:39 (saite)
kas rodas pēc afekta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]joprst
2004-03-31 20:07 (saite)
Drīzāk afekta stāvoklī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]el
2004-03-31 20:08 (saite)
deelj procesa, shkjiet, dzeru tikai divus dzeerienus. viens no vinjiem gan biezhi noved pie negatiiva efekta.

ja jaadzer kas cits, tad taa ir efektiiva dzershana, kas paarsvaraa noved pie patiikamaa peecefekta- pohaam :)
jaa, man patiik pohas
nu paarsvaraa, ja nau taadas kaa pagaashpiektdien
laigan pagaashpiektdien arii nebij slikta poha, tikai nedaudz trauceeja taas retaas saapes galvaa

(Atbildēt uz šo)


[info]flirty
2004-03-31 23:17 (saite)
Ak, es lēta efekta meklētāja. Es tagad, sēžot jau 18 stundu darbā, secinu, ka pēdējās 6 nemitīgi mani vajā doma par to, ka vajag šovakar iedzert. Mīlu nevis mākslu, bet labi iedzert.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?