ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2004-02-23 15:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par tirgiem
Nu ko, mazie zvēruļi, žurcīšus lasat, ja? Interesanti? Jā, piekrītu, man ar šad tad apriebjās, un apriebjas ne tikai žurcīšus lasīt, bet arī domāt:” nu nahuj Tu esi tik nabags?” Viedi vīri saka, ka nabadzība nav netikums. Vai arī :” hoķ mi i ploho oģeti, za to, harašo vaspitani.” Visas šīs viedās atziņas manu plukatas sirdi diez ko nesilda, un kuņģi nepiepilda. Pats stulbākais ir tas, ka ar reālu aci pasaveroties nākotnes perspektīvās, saproti, ka nekas jau nemainīsies. Varbūt pacelsies alga, teiksim pa 400 LVL trīs gadu laikā, bet tu vienalga būsi plukata. Viss ko varēja nozagt ir nozagts, viss kur varēja pa fiksam “uzvārīties” ir pārvārīts kā aizvakardienas zupa un viss ko varēja izdomāt, ir izdomāts. Labi, sūds par nozagto, uzvārīto un izdomāto, tā pat, ne tu būsi tas zadzējs, ne tas vārītājs. Tagad pastāstīšu par darbu. Piemēram tu, nu cik Tu pelni, 200 LVL, 400 vai 600LVL, nē, ne jau tu pokemon, tev ir lats dienā, kabatasnauda. Okej, pieņemsim vidējo statistisko aldziņu – 400LVL mēnesī uz rokas, nu un kas tu esi, plukata! Pat ja tev pašam nav jāapmaksā mobilais telefons un ir firmas mašīna, vienalga tu esi plukata. Un zini kāpēc? Tāpēc, ka dzīvojam mēs te caurumā grjobannā, kur centrālais sadzīves temats ir utainu krievu mītiņi un valdības atkarība no mēnessfāzēm. Piemēram mans Maskavas kolēģis brauc ar Carrera 911, savukārt Londonas keksi braukājot uz Aļasku, lai vizinātos ar sniega močiem. Nemaz negribas domāt, ko mana statusa bumbieris var atļauties Honkongā vai Los Andželosā. Es pat sūda jauno Lexi varu apskatīties tikai veikalā, i to pārdevējs uzmana, lai ar taukainiem pirkstiem pa stiklu nenoķēpā. Bļin. A daram ta mēs pilnīgi vienādu darbu! Ka tavu māti.

Līksmo plukata, T Mārketā skidons uz saliekamajām gultiņām un aizpērnajiem banāniem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

aha
[info]puce
2004-02-23 15:47 (saite)
man jau kādu laiciņu ir pielipusi Piecīšu vai kā tamlīdzīga dziesmiņa "cik žēl, ka mēs esam, tik maz, cik mēs esam, un vairāk mēs nevaram būt..". Tikmēr, kamēr Latvijas nebūs lielvalsts ar vismaz 20 miljoniem iedzīvotāju (tātad paredzamā nākotnē - nekad), šajā ziņā nekas nemainīsies - mēs būsim maza valsts ar mazu tirgu un maziem vidējiem ienākumiem.

(Atbildēt uz šo)

videejaa alga
[info]jan09
2004-02-23 15:59 (saite)
man prieks, ka tev taada sanaak ;)) muuspusee tik daudz nepelna ;(

(Atbildēt uz šo)


[info]piccolo
2004-02-23 16:01 (saite)
yep.. taa ir gan.. vieniigi jociigi par to maskavu.. parasti vinjiem ar neko iipashi nemaksaa. pirms 5iem gadiem viens koleegjis aizbrauca uz vaaciju dariit to pashu ko te. te bija pieradis pie 10+ gadu vecaam grabazhaam auto vietaa, tur vinjam iekraava uzreiz A6 un algu x5. ja vinsh tur buutu palicis, varbuut peec 4iem gadiem vareetu domaat par carreru :).

un tas ir tas, kas ne paaraak gudriem indiviidiem liek mest malaa banaanus, njemt spriidiisha laapstu un doties uz iespeeju zemi. straadaat 16h dienaa darbu, ko neviens cits negrib dariit.

maaksla paardot. ja tev buutu savs kantoris un tu speetu paardot savu produktu/servisu tajaa zemee pa taadu pashu cenu, tu buutu 2x lielaaks ieguveejs.

business.

(Atbildēt uz šo)


[info]sin
2004-02-23 16:09 (saite)

..vot taapeec ..blj...es savu muuzhu netaisos nevienaa .lv reklaamas kantorii straadat...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2004-02-23 16:13 (saite)
un kas vainas "lv. reklāmas kantorim" ?
Tb, Latvijā ir ~300 uzņēmumi, kuri sevi ir reģistrējuši kā reklāmas aģentūras. Imho, par reklāmas aģentūrām varētu saukt kādas desmit. Un te pie mums, in TOP 10, nemaz jau tik sūdīgi neiet, vienīgi žēl, ka esi plukata (salīdzinot teiksim ar Parīzes reklāmistu). Nu un tiem bumbieriem, kuri strādā atlikušajos 290 kantorīšos ir pavisam skumji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sin
2004-02-23 16:17 (saite)

...idejas par kapeikām nav ne mazākā vēlēšanās pardot....


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mass
2004-02-23 16:20 (saite)
kā saka mans onkulis - labāk nopelnīts piecīts' nekā nenopelnīts cēneris...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mass
2004-02-23 16:19 (saite)
vari man nosaukt to top 10? es te jau nedeelju straadaaju vienaa reklaamas agjentuuraa - esmu paarliecinaats ka ieksh top 10 vinja nav, bet arii briesmiigi nesako.

sanjemu te 210 uz rokas par 4h dienaa (1/2 slodze) + veel par papildus stundaam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sin
2004-02-23 16:40 (saite)
..heh ...atcereejos ...kkaadaa zhurnaalaa lasiiju ... ka tam brilljainajam dzjekinjam no ddb.lv ... esot sapnis un peec dazhiem gadiem vinjsh varees atljauties nopirkt sarkanu poršu..
.. nu vai nav jaaraud?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elfz
2004-02-23 16:13 (saite)
Skaisti vārdi. Sirdi aizķēra.

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2004-02-23 16:48 (saite)
man vispār nemaksā algu, bet saber uz kartes kaķa asariņas. hujova, bet labradors man būs, kaut vai ar šķību zobu.

(Atbildēt uz šo)


[info]smejmoon
2004-02-23 17:23 (saite)
Jā, jā, mans vācu kolēģis brauc uz darbu ar boxteru - sēž tur 12+ stundas, krītas svarā un viņa draudzene raksta otro PhD aiz garlaicības. 34 gados tas ir sasniegums?

Maskava ir 1h attālumā. Cik ilgi tagad brauc uz darbu?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?