ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2013-05-21 22:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par межкультурние отнашения
Iespējams šo ziņu palaidāt garām, bet pagājušonedēļ Baku priekšpilsētas, Surahānas mērs/izpilddirektors (viņiem tas viss viens) parakstīja sadraudzības līgumu ar Rīgas Latgales priekšpilsētu, nu ķip Maskačko po Ķengarags. Lai nu kā viņiem tā draudzība, mēs "āfterofišal" pamatīgi padraudzējāmies Jūrmalā. Ne tikai par labiekārtošanu, pat par Karabahu, sabiedriskajām attiecībām, armēņiem, krieviem, latviešiem un naftas cenām izdraudzējāmies, līdz bija pat nakts un bu bū.

No tā visa dzimst "tiešais zvans", ko šodien izmantoju, un pirms to anouncēt, gribētu Jūsu, cilvēk-speciālistu viedokli dzirdēt. Jūrmalai ar Baku satelītpilsētām nekāda līguma nav, nekā nav, tukša kopa, bet cik pareizi vai nē, ir uzrunāt ar ideju un pie uzvaras ieviest tradīciju, ka mēs ar Azeriem apmaināmies ar "labākajiem audzēkņiem". Tas būtu piemēram visu piecu vidusskolu labākās 11 klases liecības par domes naudu (~100 LVL x liecību skaits ~10) sūtīt uz Baku citu kultūru apgūšanai. Baku puse viņus + 2 pedagogus uzņem, sarīko tusu ar vienaudžiem, diskusija par jebko, kultūras apmaiņa, muzeji, ekskursijas utt un tas viss par AZ naudu. No mums tik cik biļetes. Es uzskatu, ka tas ir nereāli kruta, 11. klasniekam redzēt citas kultūras, dabūt jaunus draugus utt., bet es neesmu izglītības un kultūras speciālists, lai spriestu, vai mums to vajag un vai par šādu piedāvājumu mani nelinčos. Your opīņjen?

BTW. Izglītības iestādēs un vidusskolniekos šo ziņu dabūšu iekšā četrās stundās, ja skaitam no rītdienas rīta.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2013-05-21 22:36 (saite)
Baku neko spoži neiet ar cilvēktiesībām, režīms arī tāds ne pārāk patīkams. Nezinu, ko lai tur meklē latvijas skolēni. Vēsturiskā klutūra, protams, interesanta, bet nez vai skolnieciņi tieši to novērtēs. Katrā ziņā šāds "draudzības projekts" varētu tikt stipri kritizēts un apsmiets:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2013-05-21 22:53 (saite)
Tie ir Sandras Veinbergas murgi un kaķu čuras. No "labiešu" murgošanas taču nemainās tas, vai latviešu skolēnam ir slikti vai labi redzēt Baku. Patiesību sakot, tieši šādu komentāru es gaidīju, jo manas lielākās bažas ir par to, ka Jūrmalas bērnu iespēja redzēt degošu zemi uzreiz tiks sačakarēta ar vienotības murgošanu. Bet paldies par komentu, jo ja tāda nebūtu, dzīvotu pārliecība, ka Veinbergas murgus neviens nelasa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2013-05-21 22:54 (saite)
es nelasu Veinbergu, ja kas. acu galā neciešu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2013-05-21 22:58 (saite)
Bet no kurienes tad veidojas šis cilvēktiesību steriotips? Aculiecinieki, privātas sarunas ar disidentiem, draugi aiz restēm?
Cilvēki diezgan brīvi apspriež esošā režīma plusus un mīnusus, lamā ierēdņus un valdību. Nelikās, ka kāds vislaik skatītos pār plecu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_data
2013-05-21 22:38 (saite)
100 LVL uz seju? Tu joko? Cik tad ceļš uz turieni?

Bez tam, pilsētu sadraudzība nenozīmē, ka tur vēl jāskaita tuss Baku skolniekiem Jūrmalā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2013-05-21 22:56 (saite)
Domāju, ka būtu jāieskaita. Manuprāt tas nav nekas slikts un tie nav nekādi anormālie tēriņi, lai atvērtu jauniem cilvēkiem, jaunus apvārkšņus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2013-05-22 08:13 (saite)
Nu, tādā ziņā, šaubu nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scaramouche
2013-05-22 00:09 (saite)
Ja droši zini, ka visi atgriezīsies - pats labumiņš.

(Atbildēt uz šo)


[info]biezpientaure
2013-05-22 07:53 (saite)
spriežot pēc sava pirmā brauciena uz soc. čehoslovākiju, paskatīšanās kas notiek ārpus dzimtā ciema paplašina redzesleņķi.

(Atbildēt uz šo)


[info]mapats
2013-05-22 10:29 (saite)
Pirms piekrist vajadzētu noskaidrot kas paredzēts kultūras apmaiņas programmā, par ko diskusijas, uz kurieni ekskursijas un kāda veida tusiņš paredzēts. Vēlams rakstiski ar kāda čiekura parakstu.

(Atbildēt uz šo)


[info]hmmm
2013-05-22 23:31 (saite)
Kādam no AZ puses nevajag sakarīgu nekustamo īpašumu (dzīvokli) ES uzturēšanās atļaujas iegūšanai?
Man steidzami viens ģimenes īpašums pārdodams, par nepilniem 100k eiro gan tikai, bet vietējais tirgus gana kusli vispār ko šobrīd procesē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2013-05-23 09:03 (saite)
Šo sadaļu neesmu vēl sācis stiept virsū. Potenciāls ir jūtams, bet gaidīšu, lai paši uzprasās, tad cita cena visam veidojas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?