ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2007-09-14 10:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par prāta higiēnu
Iegāzies daudzcietušajā pīpētavas dīvānā no dibenapakšas izzvejoju Karjeras Dienu kuru kāds nevīža tur bija nometis. Jāatzīst, ka man nekad īpaši nav interesējuši ne tur rodamie darba sludinājumi, ne "veiksmes" stāstiņi. Tā kā neko citu, kā vērot cigaretes dūmus, tobrīd darīt nebija, pārlapoju šo izdevumu uzzinot, ka atkal ir nepieciešami kaut kādi 800 kliogrami ar sīnjor un jūnīor akountiem.
Gandrīz jau aizsviedu avīzīti uz dīvāna tālāko galu un tikai pēdējā mirklī pamanīju to rubriku kas kur aizgājis un kādu darbu dabūjis. Jaatzīst, ka šo rubriku pārskatu ikreiz kad manās rokās nonāk augšminētā avīzīte.
Nu ja, un atkal tas pats-blondās LU SēZēeFa absolventītes vecuma grupā no 22 līdz 27 gadiem ir aizgājušas tur un tur par mārketinga asistentītēm. Kas tāda vecāka, tā jau par direktori kur nebūt iemuķījusies, ar ko arī apsveicam.
Pārsvarā dominē jau pieminētais SēZēEfS vai vadībnieki, seko vēl piebilde, ka studijas tiek turpinātas maģistratūrā. Izglītības princips protams ir apsveicama lieta un man jau ar patīk, ja meitēns ir izlasījis ko vairāk par pagājušā mēneša kosmopolitēnu.
Akadēmiskā izglītība, it īpaši humanitārajās zinātnēs, kur iespējams meitēns ir izkonspektējis kādu nebūt grāmatiņu Pabļik reļeižens i markeķing un ar mokām atgremojis kādu nebūt History of Democracy, ir īstais bekgraunds uz kura darba intervijā plēst kreklu uz krūtīm un pieprasīt mārketinga direktores posteni.
19 gs. beigās bija tāda grupiņa ar frīkiem kuri spriedelēja par dažādām zinātnēm un prāta higiēnu. Ar higiēnu mēs saprotam tīrību. Kad prāts ir tīrs no visa liekā, nevajadzīgā, no jebkādas iepriekšējas pieredzes, jo tikai tīrs prāts var radīt ģeniālas domas. Lai nedaudz ieskicētu šo murgaino ideju paņemsim piemēru. Piemēram Tu, kurš visu savu apzināto mūžu ir bastojis skolu, sadzejojis divus dzejolīšus, vienu eseju, esi apmeklējis pāris dzejas dienu pasākumus un regulāri dzēris skābulīšus Andrejsalā esi pats piemērotākais kandidāts ģeniālam fizikas atklājumam. Mūžīgajam dzinējam piemēram. Jo tavs prāts ir tīrs, tur nav ne kripatiņas no zināšanām par fiziku vai ķīmiju, jo iepriekšēja pieredze var ierobežot vai pat apstādināt tavu domu lidojumu. Attiecīgi, ja šādas pieredzes nav, domu lidojums ir brīvs un neierobežots. Par Andrejsalu un diženiem atklājumiem runājot es domāju ka 70% no tur mītošās publikas var droši sākt savu darbu pie diženiem atklājumiem ekonomikā, fizikā, ķīmijā, inženierzinātnēs vai jeb kur citur. Prāts ir tīrs.
Nu lūk, atgriežoties pie blondiem siekalzaķiem, SēZēeFa maģistrantūras un smukiem laptopiem mārketinga direktores amatā. Arī šīs būtnes ir diženu un revolucionāru produktu tirdzniecības veicināšanas atklājumu priekšā. Viņu prāts nav samaitāts ar iepriekšēju pieredzi kas varētu traucēt dižiem darbiem. Parasti šie diženi atklājumi notiek klienta brīfā, kad aģentūras cilvēki raida mulsus skatienus viens otra virzienā kamēr jaunā un perspektīvā būtne izklāsta savus diženos plānus.
Tā lūk, tajā visā arī ir sava gaišā puse. Visas šīs būtnes drāžās kā šujmašīnas korporatīvo rautu garderobēs vai "afterpārtijos". Katram reklamščikam vismaz vienreiz ir jāiesprauž pārtikas vairumtirdzniecībā, tirdzniecības parkā, nekustāmajos īpašumos, saldumos un atspirdzinošajos dzērienos. Jā jā, arī Valsts iepirkumā :)))))



PostScriptum. Protams, ir zaķi ar SēZēeFiem kuri tiešām cērt zivi un ar galvu viss ir kārtībā. Jāatzīst, ļoti maz :/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lilleheks
2007-09-14 11:18 (saite)
pedeja laika tev tads rugtums pret sievietem, kas nestrada par apkopejam vai kasierem un pat uzdrosinas but apmierinatas ar dzivi...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]buks
2007-09-14 13:00 (saite)
Man aizdomas, tas tāpēc, ka šīs sievietes savu apmierinātību spēj ģenerēt tikai radot neapmierinātību citos (tb čakarējot to darbu). :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lilleheks
2007-09-14 14:11 (saite)
un sis paradums (cakaret citiem darbu) piemit tikai sievietem :) . protams. tad varbut viriskigak butu visu acis konkretai personai ari pateikt, nevis skaidit zulti interneta.

hmmm. nez kada veida racoon dzivi ir sacakarejusi i.feldmane....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2007-09-14 11:24 (saite)
Man vēl nav SēZēeFa bakalaurs. Bet tieši pie tā tagad tiek piestrādāts. Ja būtu blonda, uztvertu Ļoti Personiski :D

(Atbildēt uz šo)


[info]krii
2007-09-14 11:29 (saite)
Ja meitenīšu vietā būtu puisīši, vai attieksme būtu tāda pati?:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2007-09-14 11:31 (saite)
Ir redzēti arī puisīši ar TĪRU PRĀTU :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2007-09-14 11:49 (saite)
Nu jā, bet tiem Tu negribi iespraust, tāpēc nevelti tik daudz uzmanības.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saint
2007-09-14 11:44 (saite)
A, kur ir sāpe?

Tu taču negribētu būt tas iepirkums, kuram garderobē sprauž, jeb diženo atklājumu, kuri izraisa vieglu smīnu, autors.

Katram zaķukam sava vietele, tā teikt.

(Atbildēt uz šo)


[info]oblica
2007-09-14 11:51 (saite)
ei, rakunčeg, a ko tev bābieši pēdējā laikā tik gauži nodarījuši?
Tev kāda blondīne ar lielām acīm, szf vai tamlīdzīgas iestādes diplomu un tīru prātu kaut ko pamatīgi izēdusi laikam. :DDD

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]buks
2007-09-14 13:01 (saite)
Man šķiet, ka te nav pie vainas "kāda", jo tā jau ir dominējoša suga, tb kā Rakstos teikts: "viņu vārds ir Leģions!" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]oblica
2007-09-14 13:09 (saite)
:))) napaciņi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]balrogh
2007-09-14 13:08 (saite)
Vai tik tas SēZēeFs nekļūst par kārtējo modes kliedzienu, kā agrāk Ekonomisti un Juristi? Humanitārais piesārņojums, jopcik.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeina
2007-09-14 15:23 (saite)
vismaz manējā nodaļā jau gadus septiņus ir viens no lielākajiem konkursiem...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2007-09-14 14:55 (saite)
jenots svilina

(Atbildēt uz šo)


[info]king
2007-09-14 18:17 (saite)
kompadre dedzina

(Atbildēt uz šo)


[info]uks
2007-09-15 08:54 (saite)
Vecīt, tev ir talants uz epitetiem. Davai izdod grāmatu!

(Atbildēt uz šo)


[info]ravena
2007-09-19 14:44 (saite)
Kā blondais zaķis ar SēZēFē diplomu kabatā atzīmēšu, ka tās kuras cērt zivi tomēr ir vairākumā:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?