ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2005-09-27 15:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par neveiklu taisnošanos no pretējās ierakumu puses.
[info] un [info]antuanete aizskāra visnotaļ interesantu tēmu – vispārēja sab-bas izglītības līmeņa pazemināšanās, mainoties cilvēces vērtību sistēmai un audzināšanas metodēm. Esejiņas ir padevušās visnotaļ labas, var sūtīt pat uz delfi.lv sadaļai “komentāri”.

Atļaušos nedaudz padirst pretī.
Kas attiecas uz [info]antuanete pārdomām par progresīvajām bērnu audzināšanas metodēm un konsekvencēm. Piekrītu, nepilngadīgi debiliķi ir uz katra stūra un uz austiņām dārdinot Linkin Parkam neviens pat neiedomāsies piecelties tramvajā, lai palaistu vecāku cilvēku apsēsties. Māmiņas un tētiņi dievinot savus lolojumus ir apgādājuši mazos bastardus ar iespaidīgu materiāli tehnisko bāzi un no tā izrietošo pārspīlēto pašapziņu. Tāpēc vienmēr ir svētīgi izšķaidīt harju septiņpadsmitgadīgam prātvēderam pie Citas Debesis. Svēta lieta. Lai gan jāatzīst, ka jaunā paaudze no labas pārtikas ir izteikti akselerāti, kur diemžēl prātiņš netiek līdzi rumpītim un pastāv risks norauties pašam pa bieti no narkotiku iespaidā satrakota tīneidžeru bara.
Ok, pietiks uvertīras, bļiže k ģelu (tķelu?).
Kad es augu Onslovs mani lupīja vismaz reizi nedēļā. Bērnudārzā, pirmajās klasītēs sakāvies vai dabūji divnieku – pēriens. Jāatzīst, ka viesojoties pie vecvecākiem mani nelupīja, tad lika stūrī. Vēlāk, pieķerot pīpēšanā, vai pēc kārtējās vecāku sapulces – vienkārši sadeva pa bieti, naherizēja kabatasnaudu un ierubīja mājas arestu. Interesanti gan, par ko es būtu izaudzis, ja saulainajā deviņdesmit piektajā, Onslovs turot rokā izziņu no narkoloģiskā dispansera, nebūtu mani atpizģījis zili melnu un apgriezis kabatas naudu uz ½ gadu. Moš būtu dzejnieks sanācis. Zin kā, viegli ievainojama, saudzējama dvēsele. Ar rokām neaiztikt!
Par kabatas naudu. Ja viņa ir pielīdzināma piecdesmit saņiem dienā vai ir disablēta vispār, ātri vien uz notiekošo sāc raudzīties no nedaudz kropļota- viltnieka, skatupunkta.
Tā nu tas notiek, studiju pirmajos kursos, apdvests ar studentu dzīves romantiku piedalies ilgstošās diskusijās par politiku, kas noslēdzās ar kādu korporantu dziesmas aurošanu piecos no rīta, pludinot alu pa visu galdu.
Ēst sagribējās. Jocīgi ne? Diemžēl tas, ka ar pasniedzējiem esi dzēris alkoholu un filozofejis par augsto, vai fakts ka ar “viedajiem” esi ilgas naktis vāvuļojis par “Muļķu partijas” neizvirzīšanās cēloņiem elektorāta zemās izglītības dēļ, darba devējiem nenozīmē neko. Tad nu mīlīši vienkārši nācās šauri specializēties. Grozies kā gribi. Tagad varu gudri dirst par auditorijas dalījumu starp mediju kanāliem vai par nekustāmo īpašumu tirgus dinamiku. Un man ir pilnīgi pajāt uz jaunajiem dzejniekiem, melnbalto foto, kārtējo kultūrkapitāla fonda projektu vai Kantu. Piedodiet.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shelly
2005-09-27 16:01 (saite)
Saku godīgi - nebija laika kārtīgi izlasīt, bet par dzejniekiem tu runā pārāk bieži, lai tev būtu vienalga. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2005-09-28 16:19 (saite)
Kāpēc gan neierēkt par tiem cietējiem ērkšķu krūmā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]buks
2005-09-29 09:15 (saite)
Pie tam, kas nav mazsvarīgi, tie tev nav sanarkojies tīņu bars - no dzejniekiem par ierēkšanu pa purnu neatrausies. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]red
2005-09-27 16:11 (saite)
1) no tiem mazajiem gudriniekiem čipšu rijējiem neiznāks ne kāposta pelnītāji šauri speciālisti ne dzejnieki. tas pats sūdainākais.
2) pats sevi vari necensties pieskaitīt pie šaurās specializācijas neintelektuāļiem. Ja atmet RL pārstāvjus un uztaisa inteliģences
statistisko kopainu, tad cibas fonā vismaz Tu trāpītu gana augstā plauktā. Bet tas tikai mans minējums protams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]darkz
2005-09-27 16:20 (saite)
davai uztaisi inteliģences statistisko kopainu cibā. vēlu veiksmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]red
2005-09-27 16:58 (saite)
par naudu varētu mēģināt ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2005-09-27 16:18 (saite)
Piekrītu [info]red - neba nu mēs tavus postus ar baudu lasītu, ja tu piederētu tikai un vienīgi pie minētajiem enerģiskajiem japīšiem :P Vāvuļošana ar kursabiedriem un sadzeršana ar pasniedzējiem, acīmredzot, darījusi savu. Tādas lietas jau nepazūd.
Mana un arī [info] žēlošanās vairāk bija par tiem bērņukiem, kuri jau kopš agras bērnības un jaunības darīs tikai patīkamo, savienotu ar lietderīgo, un nemaz ij nezinās, ka naktīs var ne tikai kniebties ar korporatīvajā rautā iepazītu zaķi, bet arī runāties par augusto.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]buks
2005-09-29 09:13 (saite)
Ēēē... zaķi tomēr nesvītrojam ārā. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mass
2005-09-27 16:20 (saite)
Njaa. Nez pie kuriem es piederu. Man ir pajāt uz Kantu, bet ne uz melbalto foto :)

(Atbildēt uz šo)


[info]piccolo
2005-09-27 16:22 (saite)
tur jau tā problēma, dzīves līmenim augot vairs nav jācīnās par eksistenci. jācīnās par stilu un atzinību, bet ne, lai būtu mazītei, ko uzlikt.

nemotivēti dīkdieņi šobrīd aug. neko nezin ko grib darīt.. viss par grūtu, neko nemāk. neko negrib mācēt. kurš tad vairs papīrmalku mežā zāģē?

tad kad tu dabū pa bieti, no visām pusēm. vienalga fiziski, vai morāli, tad lēnām sāc kaut ko dzīvē saprast, pievērst uzmanību un novērtēt.

(Atbildēt uz šo)


[info]gudemons
2005-09-27 16:24 (saite)
pilnīgi piekrītu par jaunās un jaunākās paaudzes izlaistību tās pašas materiāli tehniskās bāzes pieejamības dēļ un neatraušanās no vecākiem dēļ. sist(lasīt - audzināt) tos sīkos vajag gan

bet... iespējams, ka viņi izaug mazāk kompleksaini, kā es, kas bērnībā diezgan stingri tiku sodīts par visādiem sūdiem...

who knows...

(Atbildēt uz šo)


[info]sin
2005-09-27 16:26 (saite)


..es atvainojos iepriekš.. bet vai "..gudri dirst par auditorijas dalījumu starp mediju kanāliem vai par nekustāmo īpašumu tirgus dinamiku.." Tev nešķiet, nu tā, mazdrusciņ, garlaicīgi..?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mass
2005-09-27 17:00 (saite)
Runa jau ir par to, ka, kautvai ar to pašu melnbalto foto šobrīd maizei nenopelnīsi. Bet ja sanāk kādreiz vannasistabā ar fotopalielinātāju paniekoties, tad bezmaz sajūties kā bijis ceļojumā apkārt pasaulei, jo ir izdevies izrauties no savas šaurās specialitātes, standart-piektdienu dzerstiņiem un standartkniebiena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sin
2005-09-27 17:16 (saite)
nu tā jau ir.. vispār cilvēki naudas dēļ dara velsviņsazinko.. bet visforšāk ir darīt to kas patiesi interesē.. kaut vai tā būtu fotografēšana, dzejošana vai uz galvas stāvēšana..

un tāpēc es uzskatu, ka baigi forši ir tad ja pēc iespējas mazāk tev ir jānodarbojas ar visādu bu!!$^2u.. lai darītu lietas kas patīk.. un nodrošinātu tādu dzīvi kā vēlies..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]buks
2005-09-29 09:13 (saite)
Da "kas vainīgs? ij "ar ko sākt?" ir krievu inteliģences sklerozes simptomi, nevis apspriešanas vērti jautājumi. :) mani vairāk skumdina, ka aizvien retāk sastopi ļaudis, ar kuriem pasēžot krodziņā pāris h ij papļāpājot par neko, nav sajūtas, ka velti izšķiests laiks un meikaps.
p.s.
Kā partijas biedrs ar biedra kartes Nr ...007(?) varu apgalvot, ka nevis elektorāts pie vainas, bet ZB komandas razpizģajisms ij šova kapitāla taisīšana uz idejas rēķina.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?