qgmr101 ([info]qgmr101) rakstīja,
@ 2011-07-10 00:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:besis, daivings, ledusskapis, niršana, ķirši

Sestdiena, galvenokārt niršana
Piecēlos plkst. 7.18. Radiopulkstenī biju iestādījis Latvijas Radio Klasiku, tāpēc mostoties man sajaucās klasiskā mūzika ar murgiem, ilgi nevarēju apjēgt, kas es esmu un kur — es esmu pieradis celties plkst. 13.00 vai vēl vēlāk.

Īsti neatceros, ko un kā darīju no rīta. Laikam tā: duša — veikals — sataisīju tostermaizes — kontaktlēcas — mugursoma — kolas pudele veikalā — rendevū punkts, kur bija sarunāts plkst. 9.15, bet ierados 9.25. Bet pārējie ieradās vēl mazliet vēlāk, tā ka viss izdevās labāk, nekā cerēts.

Bijām četri — K., viņa tēvs V., instruktors D. un es. K. aizveda mūs un aprīkojumu uz Slokas karjeru. Ienirām, izpildījām vingrojumus ar maskas piepildīšanu ar ūdeni un izpūšanu, maskas pilnīgu noņemšanu un uzlikšanu, rezerves gaisa avota lietošanu, avārijas uzpeldēšanu, manometra datu rādīšanu ar žestiem, vestes un balona noņemšanu un balona stiprinājuma pārbaudi.

Dziļums nekur nepārsniedza 4 metrus, man tā bija pirmā reize atklātā ūdenī, tāpēc likās gan dziļi, gan interesanti.

Redzēju haizivi un pleziozauru (maketus), smuki uztaisīti.

Tātad esmu izpildījis nosacījumus PADI Open Water Diver sertifikāta iegūšanai. Tagad tik vien kā atlicis aiznest fotogrāfiju, aizpildīt anketu un samaksāt Ls 25. Tad man būs OWD sertifikāts un varēšu legāli nirt līdz 18 metru dziļumam. Laikam jāpriecājas.

* * *

Ko vēl izdarīju, neskaitot niršanu? Kolhoza ledusskapis šobrīd ir atkausēts un izārdīts. Ar divām skrūvēm piestiprināju saldējamo kameru.

Nopirku tirgū skābos ķiršus par Ls 2 / kg, noēdu vienā paņēmienā, garšīgi.

* * *

Jūtos noguris (no nekā nedarīšanas), nelaimīgs un bezcerīgs. Salasījos atkal internetus šodien. Lasu Terra 2.0 rakstu par dzīves kvalitāti un laimi (man liekas, ka labs, pozitīvs raksts; visādi pozitīvi citātiņi un tā) un nespēju neko iegaumēt.

Daru lietas pēc inerces, truli, bez fantāzijas, cik mani kāds pabīda, tik ir, bet pašam nav impulsa. Kur pazuda tas bērnelis (es pirms daudziem gadiem), kurš grābstījās gar pasauli un kuram viss bija interesanti?

Arī šodien, ar to niršanu... kamēr biju kompānijā, bija it kā jautri un tā, bet, tiklīdz paliku viens, man atkal uznāca besis. Nespēju jautri un priecīgi eksistēt vienatnē pats ar sevi, pietrūkst ticības labajam.

* * *

Besī būt pesimistam un ņuņņam.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sursurs
2011-07-10 08:52 (saite)
Varbūt arī tāds periods, kur neesi vienatnē ar sevi tik daudz, ir vajadzīgs? Nemoki sevi. Jā - tā ir taisnība, ka, cilvēkam ir/būtu jāmāk būt arī vienam. Bet tas nenāk uzreiz.

Nekas nenāk uzreiz. No tā, ka Tu sevi šaustīsi par to, ka jūties slikti, Tu nepamodīsies vienā jaukā dienā jūtoties labi :) Klausies, skaties, runā, ieklausies, ej, domā, dari un galvenais: MĀCIES! No visa un visiem. Tad arī nemanot un pamazām atnāks tā nojausma par to, ko vēlies Tu, ko gribētu..

Ej cilvēkos, dari to, kas Tev patīk - tā visa arī ir dzīve. Dzīve nesākas tajā brīdī, kad esi visu sapratis, salicis pa plauktiņiem, zini, ko gribi un tā.. Dzīve ir viss tas processs, kas līdz tam noved...

sorry, ka gari - kkā tā :)

(Atbildēt uz šo)


[info]mth
2011-07-11 07:57 (saite)
ķirši bija ar kātiņiem, vai bez?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]qgmr101
2011-07-11 17:53 (saite)
bez kātiņiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]yulungu
2011-07-12 08:51 (saite)
bet vai ar kauliņiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qgmr101
2011-07-12 13:09 (saite)
Ķirši ar kautiņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?