polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2022-01-09 08:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
karoče apraudājos kā tāda dura
domāju šodien - labi, štrunts ar to transportu, aizkulsimies kaut kā uz to Kaķīškalnu ar sabtransu.
Sāku pat visu krāmēt. Pat paņēmu savus bleidus nevis garās slēpes (lai mazak un vieglāk), saliku somāt tikai zābakus abām un mēģināju kaut kā pieķimerēt klāt slēpes. Un tad sapratu, ka nebūs.. :/ Tas viss pašākums jau sver tonnu, izjuks pie pirmās pakustēšanās. un tur vēl nav ielikts iekšā nekas no paikas, nekādi cimdi, nekādas zeķes, vēl kas nu tur būtu vajadzīgs. Vēl meitai ķivere. Protams, kaut kau jau L arī panestu, bet ne jau tak x kg smagas slēpes 2x3+km.
Un tas jau vēl nozīmētu iet uz trolejbusu, tad iet uz vilcienu no trolejbusa, tad iet ar to visu 2,5km pa Siguldu. Un pēc slēošanas to pašu visu atpakaļ.. Pacēlu somu, pagāju 5m pa dzīvokli, sapratu, ka tur iekšā būs vēl 5kg, kas juks un bruks uz visām pusēm, un, ka es to nevaru.
teicu meitai, ka nebūs, ka nebrauksim.. - Bet es gribu braukt slēpot!
Un jā - tad es saku raudāt. Jo es arī gribu, bet es redz esmu tiks stulba, ka 45eur par tikai nomas auto šādam pasākumam es tomēr tērēt negribu (tā man sanāk šķiet aptuveni dienas alga), ar sabtransu es šādi aizkulties nevaru/nemāku. Pati pirkt auto, lai tas nedēļu stāvētu pie mājas, lai vienreiz nedēļā izbrauktu, arī kaut kā nesaprotu jēgu.. Un, jā - tā kā mums, lai kkur vispār nokļūtu, vajag auto, kura man nav, tad varu tikai sēdēt un raudāt. Stulbene vnk.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dooora
2022-01-09 09:51 (saite)
kur Tu dzīvo? būtu varējusi aizņemties mūsu autiņu…

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2022-01-09 10:29 (saite)
Katru nedēļu? :D
Ķengaragā..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2022-01-09 11:04 (saite)
:)) nu, jā – es būtu varējis arī precīzāk pavaicāt…
Doma bij, Rīgā vai neRīgā.
Šodien jau par vēlu, domā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2022-01-09 11:05 (saite)
Mēs esam Lāčplēšielas sākumā. Tik tas, ka abi karantīnā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

paldies. :)
[info]polija
2022-01-09 18:28 (saite)
nu bet jūs tiešām tā aizdotu auto svešam cilvēkam? :O vai arī es tikai nezinu, ka jūs pazīstu? :?
Šodien kompānija uzzīmējās - ieliku fb vienā grupā, ko man te ieteica, ka meklēju kādam piesisties līdzi un šodien izbraukājām. dabūju vēl pāris kontaktus, ar kuriem mēģināt runāt citas reizes. Būtu jau forši, ja izdotos sarunāt kādus regulārākus braucējus un varētu kooperēties. Jo nu jā- degvielas nauda nav problēma adekvātās summas. Bet nevis 40-45eur par 100km braucienu.. :O
It kā jau esam salīdzinoši tuvu - mums Ķengarags :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: paldies. :)
[info]dooora
2022-01-09 20:11 (saite)
cik nu mēs cibā pavisam sveši varam būt :)
un te jau runa vairāk par palīdzēšanu „svētai lietai”. man droši vien kaut kas no paša bērnības neskaidri uzausa atmiņā. un vecāki, kas par spīti dažādām grūtībām vēlas apmācīt savus bērnus foršās lietās, manā dziesmu grāmatā ir stipri pievilcīgi.
jauki, ka šodien izdevās braucienu noorganizēt. ja nu kādreiz tomēr citādi nesanāk, var droši klabināt tepat vai rakstīt uz manu lietotājvārdu @ gmail.
autiņš jau būtu tikai priecīgs izmest kādu loku ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: paldies. :)
[info]polija
2022-01-09 20:34 (saite)
paldies. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lauwa
2022-01-09 10:12 (saite)
Es tik nesaprotu, kāpēc jums visa tā ekipējuma kaudze ir mājās? Vai ta nav vienkāršāk aizbraukt, iznomāt, izslēpot un braukt mājās tukšām rokām, vēl caur kafūzi ar siltu kakao izskrienot?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2022-01-09 10:27 (saite)
tāpēc ka man pašai ir normāls ekipējums, ar kuru vismaz varu braukt. Nevis kaut kādi nomas sūdi, ar kuriem pabraukt nevar. a bērnam ne visos kalnos ir bērnu invventārs tik plašā izvēlē un skaitā. Jau paggad bija, ka "a tas izmērs zābakiem ir tgd tieši atdots, utt.."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2022-01-09 10:32 (saite)
Plus fyi ekipējuma kaudze atmaksājas jau vienaā lpu braucienā. Nemaz nerunājot par to, ko es jau rakstīju par labo slēpi, utt..
Un bleidus - lūdzu, parādi, kur kādā lv kalnā vispār var paņemt nomā ;) Man pagaidām viena'kalnā tikai bija izdevies atrast pirms padsmit gadiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2022-01-09 10:15 (saite)
Oij, mēs esam bez sava inventāra, un mašīnīte mums maziņa,pat nevaru iedomāties,ka varētu ietūcīt slēpes:( šodien vēl vienai traumētai draudzenei jāaizved smēres un zāles, es savus slēpju zābakus laikam pārdošu,tas mans vienīgais inventārs...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2022-01-09 10:31 (saite)
1.60 slēpes lien gandrīz jebkur. Pagaidām neesmu sastapusi auto, kur pa vidam no bagāžnieka līdz priekšējiem beņķiem neielīstu.. A bleidi vispār kaut vai klēpī paņemami. Tie tak īsāki par bērnu slēpēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daria
2022-01-09 11:01 (saite)
Šajā vīkendā ne, bet kādreiz noteikti varu izpalīdzēt Siguldas galā, stacijā savākt un aizvest uz/no kalna.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2022-01-09 18:24 (saite)
Nu tur jau tad var arī taksi saukt. :D Tādi ganjauka Siguldā ir. :D sapratu jau, ka sanāk tomēr čakars jau arī līdz Siguldas stacijai. Jo nu vispirms līdz trolejbusam, tad no trolejbusa līdz vilcienam, tad pēc tam tikai tas posms līdz pašam kalnam..
šodien teiksim beigās uzzīmējās beibe ar puiku, kas brauca uz Rāmkalniem. Pa ceļam mūs 13os savāca, 2h paslēpojām, bijām mājās jau pirms 17iem. Ja būtu mēģinājušas uz kaķīti ar sabtransu, tad ietu no mājas laukā 10os, un tikai ap 18iem būtu mājās... reāli visa diena, lai 1,5h paslēpotu. Un plus tā visa padarīšana - neturas tā normāli - tajā slēpju somā nelien, plus neērti, tāpat mugureni vēl vajag. bija doma kkā piekabināt tās slēpes pie mugurenes, bet abi pāri - baigā tonna sanāk. ar visu to, ka es sev ņēmu bleidus, nevis garās slēpes.
Bet paldies - novērtēju piedāvājumu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2022-01-09 18:52 (saite)
Jā, ņemtne baigā. Man jau slapja mugura, kad sev un bērniem visu ekipējumu savācu un iekrāmēju/izkràmēju no mašīnas. Kaut kur vēl stiept nav baigi forši!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2022-01-09 15:20 (saite)
Jāapsver pārcelšanās uz dzīvi tuvāk kalnam!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2022-01-09 18:25 (saite)
jāizdomā kuram.. :D Jo no otras puses, vasarā atkal gribas tuvāk jūrai.. baigi bieži jāpāŗceļas.. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaszczejs
2022-01-11 23:09 (saite)
Nu... es, piemēram, būtu ar mieru kādureiz pastaipīt pārdesmit kilogramus turpu-atpakaļu caur sabtransu par transporta biļešu apmaksu un pusdienām, vnk azarta pēc :) Ne nu ik nedēļu, bet kad brīvie laiki un noskaņojumi sakrīt. Četri pieci tādi frendi, un problēma atrisinās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2022-01-12 15:29 (saite)
nu tādi draugi jau tiešām ir JĀATROD :O Es pati esmu diezgan spīīa un izturīga un daudz ko VARU, ja izdomāju, ka tā darīšu, ja tā vajag, vai nav citu variantu. esmu agrāk šādi ar savām slēpēm un zābakiem stiepusies uz Kordes trasi - tur gan tikai 1+km kājām no Stacijas. Bet nu ar bērna inventāru - tur jau vēl sanāk, ka vairāk vietas aizņem. Tā soma sanāk milzīga, piekabināt tai klāt divus pārus slēpju, lai anv rokās jānest, tad tas viss kļūst vēl trakāk. Un ar to visu iztūcīties pa 4-6 sabtransiem un kājām.. Ar bērnu pie rokas.. Nu jā - manām spējām tomēr ir robežas, un te nu tās es arī ieraudzīju.
7dien starp citu iemetu Fb grupā, ka gribu braukt, un kompānija uzradās Vel papildus sālij brūcēs sanāca, ka izbraucām ap 13iem un 17os jau biju atpakaļ mājās 2h noslēpojām. Ja būtu kūlušās ar sabtransu, izietu no mājām ap 10iem un mājās būtu ap 18iem..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kaszczejs
2022-01-12 22:31 (saite)
Tā jau tie draugi arī savācas, kad publiski pažēlojas - vot, es daru, bet tālāk netieku :) Es vieglāk esmu kontaktējams caur feisu - egils.belsevics (kā jau puspubliska persona, identitāti neslēpju). Protams, ar mašīnu labāk, bet tas man nespīd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?