polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2017-10-13 09:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:veselība

Te nu gan man gribas jautāt - kā mēs izdzīvojām?
Un neticu, ka tiešām katrs 3ais nomira un nevar pateikt, ka neizdzīvoja.
Zinu, ka mazāk vajag māmiņu forumus lasīt, BET bezmaz tāda sajūta, ka katra otrā māmiņa pie pirmajām iesnām bērnam grūž degunā jūras ūdeni, skalo ar to, ar šito, tādus šitādu pilienus, pūšamos, kaklā sprejus pie pirmā apsārtuma. Šobrīd bezmaz "modē" inhalatori, kurus lieto nu ne jau tikai tie, kam tur astmas vai tiešām tāda veida saslimšanas, kur obligāti kādas zāles jāelpo. Nē - tāpat..
Nu ok - man laikam bērnībā vajadzēja elpot kumelīšu tvaikus, bet tas jau lielākā vecumā, kad caurām ziemām netiku no ienām vaļā (kas beigu beigās izrādījās vnk alerģiskas iesnas no putekļiem, kuri sākoties apkures sezonai biezā slānī cēlās augšā no radiatoriem (radiatori ar bija tādi - īpaši neiztūrāmie, plus neviens arī baigi neiespringa). Ā nu vēl mamma dažkārt veica eksekūcijas ar kakla ziešanu ar propolisa šķīdumu medū (paciešami) vai spirtā (užas!), bet tas jau cik atceros lielākā vecumā.
Es laikam neko nesaprotu, bet nu bezmaz tā - profilaksei pie pirmā šķaudiena likt elpot kko caur inhalatoru bērnam? WTF?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]salty
2017-10-13 10:01 (saite)
Ne gluži pie pirmā šķaudiena, bet arī izmantojamm inhalatoru. Nekādu medicīnu dižo iekšā gan negrūžu uz savu roku - NaCl šķīdums ir pa lielam sālsūdens, nevis medikaments manās acīs. Ļoti reti ir nācies piepilināt nedaudz Ventolin, un tikai pēc dakteres norādījumiem tad, ja saslimšana dziļāka.

No savas bērnības (un visai agras tai skaitā) atceros visādu preteklību smērēšanu kaklā, zvaigznīti zem deguna, ievu/alkšņu mizu siešanu lakatiņā ap kaklu un tvaiku elpošanu caur tējkannas snīpi - pāris reizes arī pamanījos pārāk karstu kaklā ieraut, nu nekad neriskētu ar šitādu procedūru pašas bērniem. Tad jau labāk skrienu līdzi modei un lieku sālsūdeni elpot.

Es gan arī nesaprotu to šausmīgo ņemšanos pie mazāka puņķa un krekšķa nelaist uz dārziņu. Nu ok, katrs savu bērnu labāk pazīst - vecāko es diezgan droši laižu, ja vien nav konkrēti slima. Jaunākajai tie puņķi parasti tādi "grūtāki", varbūt ar, ka biežāk nāksies mājās atstāt, kad nu tas laiks pienāks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]salty
2017-10-13 10:05 (saite)
Ak jā - vēl sinepju plāksteri un bankas uz muguras... fun fun fun...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2017-10-13 10:28 (saite)
Sinepju/piparu plāksteri man gan patika un vēl joprojām patīk. Bankas tnx god neesu izbaudījusi. Ja pašai kāds dziļais krekškis, bet laukā nenāk, uzlīmēju vēl joprojām sev kādu piparu plāksteri un noturu pretēji rekomendācijām kādas 3 dienas :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2017-10-13 10:26 (saite)
nu tas ķip tas pats, kas ieteikums skalot ar sālsūdeni. Tikai nu NaCl tāds ĻOTI atšķaidīts sālsūdens. Bezmaz tīri mitrināšanas nolūkos, Bet KO tas īsti dod? Ja deguns ciet? Ja puņķi tek/netek? Vai kad?
Es uzskatu, ka bezatbildīgi ir laist 1-2as dienas uz dārziņu/skolu//iet uz darbu, kad akūtais periods un šķaudīšana iet pilnā kaklā. Jo tad tiešām visus apkārt aplipina. Bet vēlāk - ja ir tikai kkādi puņķi, tad nekas tam bērnam (un citiem) nenotiks.
Bet nu janvārī, kad tiksim līdz darbiem, tad arī redzēsim, kā manas teorijas būs praksē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]qgmr101
2017-10-13 10:06 (saite)
Inhalators (lietojam NaCl šķīdumu) labi palīdz pie puņķošanās un klepiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2017-10-13 10:30 (saite)
Bet kas notiek - klepus pāriet? Puņķi pazūd? Vai arī deguns atnaķ vaļā? Vai kas?
Es pagaidām mazajai esmu tikai 2x pēc konsultācijām ar ārstu devusi kkādu krēpas šķīdinošos sīrupu (kad tiešām bija tā, ka iekšā ir, bet laukā nenāk) - abas reizes 3-4 dienu laikā viss ir pazudis ar to vien..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qgmr101
2017-10-13 11:06 (saite)
Klepus kļūst maigāks un puņķi šķidrāki. Un klepošana pāriet kādas dienas agrāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mansgan
2017-10-13 13:24 (saite)
agrāk? salīdzinājumā ar ko? bet varbūt bez sāls tvaikiem pārietu vēl agrāk? (tā tikai tāda piesiešanās, lai parādītu, ka medicīna nav tik vienkārša :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qgmr101
2017-10-13 13:36 (saite)
Par bērnu te neklāstīšu, jo precīzus pētījumus nav man iespējas veikt. Man arī pašam sanāca paelpot, un tīri subjektīvi kļuva labāk. Nu, un ja teiksim ir 20% uzlabojums, un varu to inhalatoru atļauties, tad kāpēc to nedarīt :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mansgan
2017-10-15 00:06 (saite)
par subjektīvi labāk pilnīgi piekrītu. un varbūt pat ne subjektīvi, bet tā reāli, kaut NaCl tvaiki tur tiešām nekādus brīnumus nedara.
runa tiešām bija par apgalvojumu 'agrāk'

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2017-10-13 13:49 (saite)
vot, vot - par šo ar esmu domājusi - NEKAD jau nevar medicīnā salīdzināt 2us gadījumus - KATRĀ situācijā viskautkas ir atšķirīgs - pat vienam cilvēkam divi vīrusi, divas kkādas slimības uzliesmojuma epizodes, utt. Nemaz nerunājot par diviem cilvēkiem..
Zālēm un vakcīnām vismaz vēl var statistiku un attiecīgi varbūtību piesaukt, bet tādām lietām, kas it kā kko palīdz.. Nez..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]qgmr101
2017-10-14 00:12 (saite)
Tak vari iznomāt to inhalatoru un novērtēt pati. Nav jau uzreiz jāpērk par 60 eiro vai cik tur tas maksāja.

Investīcija ir 5 eiro par smidzinātāja komplektu un 1 eiro dienā par inhalatora īri:

Inhalatori bērniem un pieaugušajiem/inhalators.lv - Inhalatoru noma - Inhalators bērniem - noma : https://www.inhalators.lv/produkti/params/category/65487/item/206578/

Nu, tad izīrēt uz 4 dienām (mazāk nav vērts) būtu 9 eiro, vari elpot pati un mazā. Fizioloģiskā šķidruma pudele ir daži eiro (varu arī nepirkt un pati sajaukt vārāmo sāli ar ūdeni, ja mājās ir svari un mērglāze) un šļirce, ar ko to šķidrumu izvilkt, maksā burtiski daždesmit centus.

Citādi tā ir tikai tāda tukša retōrika, kas jau robežojas ar skopuma racionalizēšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2017-10-14 08:42 (saite)
nu labi, ja kādreiz būs kkas, kas negrasīsies tik viegli pāriet, paprovēšu, tnx. Nezināju, ka var arī īrēt..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?