piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2010-06-21 21:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:balsamico, makaroni, olīvas, raudene, sīpols, tomāts, topinambūrs, ķiploks

makaronu salāti ar topinambūriem


puskilo topinambūri, nomizoti
paliels sarkanais sīpols
ķiploku daiviņas, cik garšo
20 ķiršu tomāti, sagriezti ceturtdaļās
bundža ar melnajām olīvām, pārgrieztas uz pusēm
puspaka barilla biezie/ieplakanie spageti (linguine? neatminu tagad kāds uzraksts)
olīveļļa
balsamico etiķis
s&p
drusku sausā raudene

topinambūrus liek vārīties ūdenī, kamēr mīksti (es piemirsu sāli- viņi sanāca tādi maigi & saldi, lieliskā kontrastā ar sāļajām olīvām), tad tos sagriež mazākos gabalos & iemet bļodā. sīpolu & ķiplokus sacep olīveļļā, kamēr drusku karamelizējās, tad piemet tomātus. cep ~5 min, vai kamēr tomāti drusku mīksti, sula sabiezējusi, tad pievieno topinambūriem. makaronus novāra sālītā ūdenī. tikmēr sagatavo mērci - vienādas daļas olīveļļa & balsamico, pievienojot melnos piparus & nedaudz raudeni. makaroniem nolej ūdeni, piemet tos pie dārzeņiem, visu pārlej ar mēci & samaisa. pieregulē garšas ēd vai nu karstu, vai aukstu - mēs gājām ciemos ar šo kā savu 'groziņu', bija dikti labi. :)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bozena
2010-06-22 08:49 (saite)
Topinambūri...ēeee.. nu viņi ...tie aug manā dārzā! Visur! Es nezināu, ka var arī vārīt. Zināju, ka garšīgi tāpat pliki un zaļi salātos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2010-06-22 10:18 (saite)
ā, laimīgā! zaļus gan neesmu ēdusi, tos sarīvē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2010-06-22 10:20 (saite)
yup, nomizotus sarīvē un mikroelementu bumba ir gatava :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2010-06-22 10:22 (saite)
vienus pašus? vai kā piedevu lapu salātiem? ar kādu mērci? :)~

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2010-06-22 10:24 (saite)
ar krējumu/jogurtu/eļļu, var pievienot bišiņ krāsai burkānu (bet pavisam bišiņ) un tikpat bišiņ var skābumam āboli. Un loka iekšā kā piedevu pie karpeļa, gaļas vai kā cita - īsts latviešu gardumiņš.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2010-06-22 10:28 (saite)
jogurts? krējums? gaļa? :

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?