piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-11-08 20:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:baklažāns, citrons, indijas rieksti, spināti, sīpols, tofu, tomāts, ķiploks

pannēti baklažāni ar tofu rikotu


2 baklažāni, sagriezti astoņās ~1cm biezās šķēlēs
200g spināti, kātiņi nogriezti
rīvmaize + sausais baziliks + raudene + timiāns
1c auksts ūdens + 1/4c kukurūzas ciete

tomātmērcei:
1 lielā bundža ar tomātiem savā sulā
2 sīpoliņi, sakapāti
ķiploki, cik garšo
mazā burciņa ar olīvām, pārgrieztas uz pusēm

rikotas 'sieram':
250g tofu (lietoju to, kas ar ķiplokiem, bija ņammīgi!)
100g indijas rieksti
1/4c svaiga citrona sula
1,5tk sausais baziliks
1,25tk sāls

baklažānus sagriež šķēlēs, apber ar sāli & ļauj drusku atsuloties. katlā apbrūnē sīpolus & ķiplokus, piegāž klāt tomātus ar visu sulu & ļauj uz lēnas uguns ilgi vārīties, pieberot olīvas pie beigām. indijas riekstus, citronsulu, baziliku & sāli kārtīgi sasmalcina kombainā, kamēr izveidojas krēmīga masa, tad pievieno tofu pa druskam, kamēr masa atgādina biezpienu; noliek malā. sajauc kukurūzas cieti ar ūdeni, ielej šķīvī. saber rīvmaizi & garšvielas uz otra šķīvja. pannā karsē olīveļļu. no baklažāniem noslauka sāli, iemērc kukurūzas cietes šķidrumā, tad apbārsta ar rīvmaizi & met karstā pannā - cep kamēr rīvmaize brūna & baklažāni mīksti. pārliek tos uz režģa drusku atdzist. kad tas ir noticis, ņem vienu šķēli, uzklāj uz tās pāris spinātu lapas, uzliek pikucīti rikotu & satin rullītī, saspraužot ar zobu bakstāmo (mēs improvizējām ar irbulīšiem). saliek cepeštraukā & cep ne visai karstā krāsnī, kamēr 'siers' uzsilis. pasniedz ar makaroniem & tomātu mērci.

4 personām.

---

!!!



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2009-11-08 21:21 (saite)
intresants!

kur atradi tofu sieru?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-11-08 21:41 (saite)
lietoju igauņu (laikam?) ražojumu, kas tādā biezā, caurspīdīgas plastmasas vakūmmaisiņā iepakots... ir dažādi veidi - plikais bez nekā, ar ķiplokiem, ar zaļumiem, ar ķimenēm...
var iegādāties pie krišņām, stokmanī pie govspiena sieriem, varbūt vēl kaut kur?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2009-11-08 21:43 (saite)
papētīs stokmanī, ok

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2009-11-08 22:07 (saite)
vēl šis ir sky veikalos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zurka
2009-11-08 21:53 (saite)
arī 'maizē' var
ir arī ar burkāniem
bet pēdējā laikā ļoti sāļi tie igauņu tofu
blue dragon par mīkstu toties (un dārgs)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-11-08 21:57 (saite)
blue dragon labi der krējumveidīgām lietām, te ir vairākas receptes:
http://www.morinu.com/recipes/categories/index.cfm?fuseaction=categories

"spinach dip" sanāca labs, lai gan bija jāpaķimerējas, lai noslēptu tofu garšu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zurka
2009-11-08 22:21 (saite)
esi kādreiz mēģinājusi vegānu siera kūku?
to gatavojot no tofu un dateļu sīrupa
nepagaršojusi nevaru iedomāties...
(tā kā esi uzņēmīgāka par mani, ja kādreiz izdodas, es labprāt vienu karotīti pagaršotu) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piile
2009-11-08 23:30 (saite)
neesmu vēl mēģinājusi, bet šī lieta ir manā "to-do" sarakstā. saproti, tas ir ļoti garš... :) Tu tiksi paaicināta, kad tas eksperiments taps!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?