pannēti baklažāni ar tofu rikotu
2 baklažāni, sagriezti astoņās ~1cm biezās šķēlēs
200g spināti, kātiņi nogriezti
rīvmaize + sausais baziliks + raudene + timiāns
1c auksts ūdens + 1/4c kukurūzas ciete
tomātmērcei:
1 lielā bundža ar tomātiem savā sulā
2 sīpoliņi, sakapāti
ķiploki, cik garšo
mazā burciņa ar olīvām, pārgrieztas uz pusēm
rikotas 'sieram':
250g tofu (lietoju to, kas ar ķiplokiem, bija ņammīgi!)
100g indijas rieksti
1/4c svaiga citrona sula
1,5tk sausais baziliks
1,25tk sāls
baklažānus sagriež šķēlēs, apber ar sāli & ļauj drusku atsuloties. katlā apbrūnē sīpolus & ķiplokus, piegāž klāt tomātus ar visu sulu & ļauj uz lēnas uguns ilgi vārīties, pieberot olīvas pie beigām. indijas riekstus, citronsulu, baziliku & sāli kārtīgi sasmalcina kombainā, kamēr izveidojas krēmīga masa, tad pievieno tofu pa druskam, kamēr masa atgādina biezpienu; noliek malā. sajauc kukurūzas cieti ar ūdeni, ielej šķīvī. saber rīvmaizi & garšvielas uz otra šķīvja. pannā karsē olīveļļu. no baklažāniem noslauka sāli, iemērc kukurūzas cietes šķidrumā, tad apbārsta ar rīvmaizi & met karstā pannā - cep kamēr rīvmaize brūna & baklažāni mīksti. pārliek tos uz režģa drusku atdzist. kad tas ir noticis, ņem vienu šķēli, uzklāj uz tās pāris spinātu lapas, uzliek pikucīti rikotu & satin rullītī, saspraužot ar zobu bakstāmo (mēs improvizējām ar irbulīšiem). saliek cepeštraukā & cep ne visai karstā krāsnī, kamēr 'siers' uzsilis. pasniedz ar makaroniem & tomātu mērci.
4 personām.
---
!!!