Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-10-12 13:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tautas partijas politiķis Mareks Segliņš, atbildot uz kāda žurnālista kritisko jautājumu par sabiedrības arvien augošo neapmierinātību ar valdības un Saeimas darbu, sacīja apmēram šādi: “Bet, vai jūs redzat, kādu labāku, ko ievēlēt mūsu vietā?”

No šejienes:
http://www.republika.lv/?id=article&nid=1757


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fedrs
2007-10-12 13:29 (saite)
Vēl jau ir opcija "Ja arī nebūs labāk, tad vismaz savādāk".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-12 13:30 (saite)
Mhm, BITEs ievēlēt, piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 13:34 (saite)
Ņemot vērā to bezpreģēlu, kādu taisa valdošā koalīcija, apzinoties savu neaizstājamību, bišu ievēlēšana nebūtu tas sliktākais kas var notikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-12 13:35 (saite)
Nu nē, paldies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 13:44 (saite)
Nu ja vēlies lai valdošā koalīcija turpina savu bezpreģēlu - tava izvēle.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-12 13:47 (saite)
Tad jau labāk lai "savējais" bezpriģels.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 13:49 (saite)
Kādēļ tu atsakies saprast, ka "savējā" bezpreģēla pamatā ir ticība savai neaizstājamībai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-12 13:51 (saite)
Nu, saprotu, un?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 14:00 (saite)
Tādējādi, ja pie varas tiek tie, kas līdz šim nav bijuši, viņi nevarēs atļauties tādu bezpreģēlu, jo tādiem tik drīz neradīsies priešstats par savu neaizstājamību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-12 14:05 (saite)
Mhm. 1kārt, tie, kas nāks vietā, uzrīkos tieši tādu pašu bezpriģelu vai pat lielāku ar domu, ka vairs pie bezpriģela taisīšanas netiks, tādēļ fiksi jāsarauj. 2kārt, man ir zināmas aizdomas, ka tik mazā dīķī kā .lv, visas lielās zives ir labos draugos un savu bezpriģelu dabūs cauri pie jebkuras valdības. 3kārt, tagadējie, tikuši atpakaļ, turpinās bezpriģelu, jo "gan jau vēlreiz šamos neievēlēs" + 2.punkta dēļ.
Tātad, imho vienīgā starpība - nacionālā jautājuma kustināšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 14:53 (saite)
1kārt neredzu iemeslu kādēļ tiem kas nāk pie varas jāsāk uzvesties atbilstoši šādai desperado loģikas.
2kārt Neredzu pamatu aizdomām, ka visas lielās zives ir labos draugos.
3kārt Atceries, ka tikai pēdējā gada laikā (kad jau bija ilgāku laiku pie varas) tagadējā valdība uzsāka šādu bezprecedenta bezpreģēlu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-12 15:19 (saite)
1kārt, kādēļ ne? Mana līdzšinējā pieredze saka, ka tā ir noticis ar visiem.
2kārt, ne gluži labos draugos, drīzāk spēj labi vienoties kopēju biznesa interešu īstenošanai, ja tādas rodas.
3kārt, nepiekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 16:19 (saite)
1kārt Vai tavai līdzšinējai pieredzei ir fakti, kas par to liecina?
2kārt Kaut kā nav manīts (vai arī neatceros, ka būtu manīts), ka šādas vispārējas (kurās piedalās VISI ietekmīgie spēki) vienošanās būtu notikušas.
3kārt Vai agrāk manīji ko līdzīgu:
- augstas klases profesionāles (par kuras godīgumu nebija pamata šaubīties) IZM valsts sekretāres K.Jarinovskas izsūtīšanai no VVD dēļ "nelojalitātes" ?
- absolūti prettiesiskai KNAB šefa atstādināšanai?
- centieni pakļaut Saeimai tiesībsargājošās un drošības iestādes?
- (ja vajag varu turpināt).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-12 17:38 (saite)
Tu kļūsti klaji demagoģisks, un šī ir pēdējā mana piebilde, ja Tava attieksme nemainīsies.

1. Manai līdzšinējais pieredzei ir iespaidi par LC, LSDSP, TPA, DPS, TB/LNNK, JP, LPP, TP, LZP un ZZS, JL darbību valdībā, un piedod, ja esmu kādu aizmirsis. Tie nav fakti, tikai iespaidi, tāpat kā Tevis nosauktie, bet par to zemāk.
2. Tu mani pārprati vai, kas man liekas ticamāk, negribēji saprast - es neapgalvoju, ka ir vienošanās, kurā būtu iesaistīti VISI. No otras puses, kaut kā neatminu, ka Lembis un Ierindas Biedrs būtu pamatīgi zāģējuši viens otru pat savu nesaskaņu laikā, pirms bezmaz "izlīgšanas", par kuru infa veiksmīgi tika nopludināta presei.
3. Tu no manis prasīji _faktus_. Kur ir Tavējie? Vai arī kas ir Tavā izpratnē ir "fakts"? Tas, ko Tu uzskati par pareizu esam? Kur ir Tavi pierādījumi tam, ka tāda Jarinovska, par kuru es pirmo reizi dzirdu, piemēram) ir augstas klases profesionāla un godīga? Kur ir tiesas lēmums par Loskutova atstādināšanu? Kas Tev ir ir pamats teikt, ka par ierosinātajām izmaiņām drošības iestāžu likumos "fakts" ir "centieni pakļaut", nevis "vadības optimizācija", kā to apgalvoja Kalvītis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 18:58 (saite)
1.OK. Varam vienoties, ka mūsu subjektīvie iespaidi atšķiras.

2.Neatceros, kā konkrēti ierindas biedrs zāģēja Lembi, bet to ka Lembis zāģēja ierindas biedru (piemēram: ar savas avīželes palīdzību sevišķi pirms saeimas un pašvaldību vēlēšanām, ar sev draudzīgā Latvijas Ceļa (kura biedri savlaik regulāri devās pie viņa "pakonsultēties" rokām nelaižot TP Krištopāna valdībā) gan šaubu nav.

3.
Par Jarinovsku:
Vai nu tu pirms gada nesekoji līdzi aktualitātēm, vai nu neatceries, jebkurā gadījumā atgādināšu: Rivža, bez sakarīga iemesla (ja par sakarīgu iemeslu nesauc apgalvojumus, par Jarinovskas nelojalitāti) vienkārši mēģināja v viņu izēst no IZM (piemēram uz nepamatoti ierosinātas disciplinārlietas pamata uz 3 mēnešiem atstādināja no amata), līdz beigās Jarinovsku pārcēla uz Valsts vides dienestu. Minētajai epopejai bija veltīts arī viens Domburšova raidījums, kurā konfrontējot Rivžu un viņai uzticamos IZM augstākos ierēdņus Jarinovska savu nostāju argumentēja daudz daudz pārliecinošāk. Jarinovskas, kā juristes kompetenci (sevišķi administratīvo tiesību jautājumos) var konstatēt, kaut vai pēc viņas regulārajām (un sakarīgajām) zinātniskajām publikācijām "Jurista Vārdā" un tādā solīdā izdevumā (kurā tiek publicēti ļooti nopietni darbi), kā "Likums un Tiesības". Par viņas godīgumu - līdz šim nav zināmi fakti, kas to liktu apšaubīt.

Par Loskutovu - te būs links uz rakstu, kurā ir ļoti pamatota Loskutova "atstādināšanas" juridiskā analīze. http://www.politika.lv/index.php?id=14695

Par drošības iestādēm - kontekstā ar Loskutova atstādināšanu + dažu "ērtu" Satversmes tiesas tiesnešu ievēlēšanu + noraustīšanos un savu aplamību atzīšana, kad VVF izsludināja referendumu, man apgalvojumi par "vadības optimizāciju" liekas maigi izsakoties nepārliecinoši.

P.S. Par faktiem OK. Mazliet pārspīlēju - tas ir tāds pats viedoklis (tikai patreiz argumentētāks).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-12 19:27 (saite)
1. Nu, kaut gan man pašam gribas teikt, ka mums ir tik slikta valdība, kā vēl nekad, cik atminos, man tāda vēlme ir uznākusi regulāri un arī iepriekšējo valdību laikā, tādēļ es piesardzīgi izturos pret šiem iespaidiem :)

2. Es vairāk domāju par biznesa lietām. Cik atminos, ir bijis tikai viens gadījums, kad abu vīru intereses spēcīgi un publiski sadūrās, afair tā bija Latvijas Balzama izsole, ja nekļūdos, un tas bija sen. Toties cik eleganti pirms gadiem laikam sešiem notika Latvijas Kuģniecības privatizācija - faktiski Ierindas Biedra degungalā šamo dabūja Ventspils Nafta, un ne pārāk dārgi pie tam.
Teiksim tā, bez lielās šūmēšanās abu pušu preses izdevumos šī megakonflikta laikā neviens lielu uzbrukumu pret otra "biznesa impēriju" nesāka, un tas padara mani uzmanīgu. Jo nav jau grūti sacelt skaļu kašķi un klusībā smaidīt. Galu galā, pat Lembja arests notika pēc lielā kašķa beigām, kaut gan var jau būt, ka Ierindas Biedrs pēc it kā salabšanas iedūra senajam sāncensim dunci sānos (mugurā viņam neiedursi, pārāk izmanīgs :))

3. Godīgi sakot, man lielākā daļa aktualitāšu veiksmīgi izlido no galvas pusstundu pēc skandāla ap tām beigām.
Jap, tas, ko Tu raksti, izskatās esam stipri pamatoti. Taču imho šajā situācijā ir diezgan grūti teikt, ka tas liecina par nebijušu bezpriģelu, jo arī agrāk ir bijis daudz skaļu un pēc skata visnotaļ šmucīgu lietu - digitalizācija, Latvenergo 3 miljoni, daži privatizācijas keisi un gan jau varētu saukt vēl, ja kārtīgi iespringu uz atcerēšanos. Un kā pateiksi, ka Jarinovskas atstādināšana ir lielāks bezpriģels par digitalizāciju, vai Loskutova - par 3 miljoniem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 20:31 (saite)
1.Nu man tik bieži nemēdz uznākt "sliktās valdības" sindroms, bet pēdējā laikā mana attieksme pret minēto valdību ir pasliktinājusies ģeometriskā progresijā.

2.Sliecos piekrist tam, ka ierindas biedrs visticamāk ir uzmetis savu sāncensi ļaujot prokuratūrai viņu saplosīt.

3.Digitalizācija un 3.miljonu lieta melnais darbs tika darīts vairāk vai mazāk slepeni. Slepenas afēras, kuras vēlāk tiek atklātas, mēdz būt arī civilizētās valstīs, bet tik atklāti rupji bezpreģēli, kā pēdējā laikā velk banānu "republiku" virzienā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-13 12:45 (saite)
1. Visdīvainākais imho ir tas, ka it kā tik daudzus cilvēkus inetā un irlā kretinē Kalvītis un TP, taču pēc aptaujām šamie joprojām ir līderos, bet referendums skaļi izgāzās.

2. Hvz. Vēl ir tāda lieta kā Ventspils iekšējās razborkas, šķiet, ka vairāki no kādreiz Lembja sabiedrotajiem nav saņēmuši gribēto un tagad atriebjas.

3. Labs punkts, kaut gan ne visas aizdomīgās lietas ir bijušas slēptas arī agrāk, kaut vai LK privatizācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-13 20:42 (saite)
Aizdomīga lieta ir viens - bet atklāta acīmredzama likumu ignorēšana ir vēl trakāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2007-10-13 07:18 (saite)
2. Atceros, ka pirms Lembja aresta KNAB veica kratīšanas ar ventspilniekiem saistītos uzņēmumos, un "Ventspils Naftā" arīdzan. Bija arī presē ziņa, ka, ierodoties VN, KNAB darbinieki tur ar izbrīnu sastapuši tikpat izbrīnītu "ierindas biedru", kurš tur esot vienkārši ienācis kafiju padzert ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-13 12:47 (saite)
Ko Tu ar to gribi teikt? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-10-13 17:13 (saite)
Tikai to, ka saskaņā ar šo ziņu (un citām, kas nav līdz presei nonākušas) šie abi tēli komunicē savā starpā, kas neliecina ka viņu starpā būtu tik milzīgs konflikts lai runātu tikai ieroču valodā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-13 20:48 (saite)
Tak abi tēli Lembja aresta brīdī skaitījās jau labu laiku salabuši - jau kopš kāda 2001 vai 2002.gada

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2007-10-14 01:55 (saite)
Viņi tak jau sen ir salabuši, saskaņā ar tās pašas preses ziņām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shanietis
2007-10-12 20:54 (saite)
Sastādi tabulu ar visiem Brīnumzemes ministriem, to padomniekiem, koalīcijas deputātiem utml šļuru un atķeksē pirmā kolonā, kurš ir bijis
kompartijā, komjaunatnes komitejā vai LPSRS/PSRS vadošos amatos, otrā kolonā atķeksē tādus, kuru radinieki vai paši pēkšņi ir kļuvusi ļoti turīgi darbā pēc darba valsts vai pašvaldības amatos, pēc politiskās darbības uzsākšanas, trešajā kolonā ieķeksē presē šur tur pavīdējušās labiešu vājības (puisēni, meitenītes ap 12 , narkotikas utml) un tu dabūsi kopainu. Taču zini, kā darbojas mafija(koalīcija)? Savās rindās ņem tikai tos, kuriem velkas līdzi "bagāža".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-10-13 07:19 (saite)
šindera saraksts ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2007-10-13 12:48 (saite)
Tu pārliecināti runā kā cilvēks, kuram tāds saraksts jau ir, tad priekš kam dublēties ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shanietis
2007-10-13 13:08 (saite)
Tas saucās "data mining" :) btw, ideja nav mana, tikai tās autors to formulēja savādāk - atrast kaut vienu, kuram tur būtu pretī tukša ailīte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2007-10-13 13:51 (saite)
Un mēģināja ar'?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2007-10-12 14:07 (saite)
Var būt arī tieši otrādi - jamie, atrodoties silei tuvumā, bet no tās neko daudz nedabūjot, varbūt būt tik ļoti aizcietušies un ar tādu sparu metīsies iekšā, ka mēs ar aizkustinājuma asarām atcerēsimies iepriekšējos ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 14:55 (saite)
Tēze "tie, kas nav tikuši pie zagšanas vienmēr zags vairāk, nekā tie kuri jau sazagušies" man šķiet apšaubāma - cilvēka alkatībai un varaskārei nemēdz būt robežas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-10-12 15:28 (saite)
Negatīvā atlase tur jau ir notikusi - viņi ir Saeimā ;-))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 16:06 (saite)
Tu ko - Ščerbatiham uzbrauci? :DD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-10-12 16:18 (saite)
:D
Saeimā ir divu kategoriju deputāti - vieni, kas saprot, un otri, kas nē. Tie otrie tikai piedalās balsošanas mašīnā, bet paši par sevi viņi nav kaitīgi.
A tos pirmos lielāko daļu nevajadzētu Saeimai pat lielgabala šāviena attālumā laist klāt ;-)
Domāju, ka nekļūdīšos, ja pieņemšu, ka Ščerbatihs pieder pie otrajiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 16:20 (saite)
Nu manuprāt ir arī atsevišķi saprātīgi deputāti, kuri vēl ir kaut cik godīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2007-10-12 16:24 (saite)
Noteikti ir. Bet pret kolektīvo neprātu saprātīgie un godīgie neko nevar pasākt, jo nav organizēti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]makmerfijs
2007-10-12 16:47 (saite)
Tā viš i....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?