Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2012-07-19 10:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šurp grāmatas uz skolu!
Pēdējā laikā ir parādījušās runas, ka vajadzētu skolu mācību līdzekļus digitalizēt un skolniekiem dot visādas tur planšetes vai laptopus un atteikties no papīra formas mācību grāmatām.
No vienas puses - moderni, kopsolī ar laiku un tā, bet no otras puses - vai kāds ideju iejūsminātais ir padomājis arī par ēnas pusēm?
Cik ilgi tādas planšetes vai laptopi kalpos tiem, kam mācības neinteresē? Kāda ir varbūtība, ka tehnika cietīs dažādos negadījumos? Nu sakausies drusku skolnieki, nu uzsēdīsies kāds uz somas, nu nokritīs soma zemē - ja papīra grāmatas tikai drusku apbružāsies un saburzīsies, elektroniskās ierīces piemeklēs labi zināmais Kirdiks.
Un ja agrāk skolnieks par neizpildītu mājas darbu taisnojās ar aizmāršību vai suni, kurš kaut ko sagrauzis, tad tagad attaisnojumiem klāt nāks arī elektrības trūkums un datorvīrusi. Vai ļaunie hakeri, kas izpildīto mājas darbu izdzēsa ;)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bozena
2012-07-19 11:10 (saite)
Ķīlis kārtējo reizi ķeras pie formas tā vietā, lai rediģētu mācību programmu saturu. Optimists, bļa!
Ja programmā ir šaizes, ir pilnīgi vienalga, vai to mācās no grāmatām un darba burtnīcām, vai plašetdatoriem, un sliktam dejotājam olas traucē.

Izstāstīšu vienu līdzību - vienā lielā finanšu kompānijā analītiķiem pārmeta, ka šie ne tā sarēķinājuši, uz ko šie saka bļaut, ka viņiem tak nav pieejams jaunākais softs. Atbrauca vecais, viedais ārzemju analītiķis, tjipa meistars Joda un indīgi sacīja: "My friends, you still have a pen and a paper."
Pie tam nav skaidrs, vai plašetdatori ir augsto tehnoloģiju zaļais un zaļojošais zars, ņemot vērā tehnoloģiju attīstības ātrumu, iepirktie dzelži novecos ātrāk, kā mēs tiksim pie jauna izglītības ministra.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]termostats
2012-07-19 11:19 (saite)
Nu bet tās lietas viena otru neizslēdz. Ne jau tie cilvēki, kas tagad domās par planšetu specenēm un iepirkumiem, ir tie paši, kas veido mācību saturu.

Un vēl - varbūt ir jēga ieviest jauno saturu kopā ar planšetēm, nevis sadrukāt jaunas grāmatas un burntīcas, ko drīz vien izmest ārā, jo tās nebūs vajadzīgas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2012-07-19 11:22 (saite)
planšete ir tikai un vienīgi resurss

tas nav mērķis - ko viņu liek kā panaceju - viņu reāli un normāli aistāj datorizēta klase ar standarta PC - pie kam pagarinātā klase atrisina arī mājas darbu problēmu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2012-07-19 13:34 (saite)
Nuss, no satura rediģēšanas viņu atšuva, bet k-ko darīt ta gribas. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?