Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-10-16 16:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izmēģijām grūbu biezputras recepti: http://www.fotoreceptes.lv/grubas.html
Drukas kļūdu nebija, biezputra sanāca ļoooooti garšīga, tagad visi sēžam pārēdušies un ar taukainiem skatieniem :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mamuts
2011-10-16 16:56 (saite)
Grūbas mērcēt? Es tās uz pannas ipriekš apgrauzdēju un tādas zeltaini brūnas arī sautēju ar žāvētu cūkgaļu un apceptiem sīpoliem - sanāk garšīgāk. Un fiksāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-10-16 17:07 (saite)
Pastāsti sīkāk! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2011-10-16 17:44 (saite)
Nu kā, sagriez sīpolus un žāvēto cūkgaļu, ņem 2 pannas, vienu lielu, otru mazu. Lielajā saber sausas grūbas, karsē, vislaik kratot, lai nepiedeg. Mazajā apcep žāvēto gaļu, pieber sīpolus un cep tālāk, kamēr sīpoli zeltaini. Tad visu saber kopā lielajā pannā, pieliek eļļu, sāli, kurkumu, papriku, melnos piparus un labi daudz ūdens. cik tik var pieliet. Uz lēnas uguns vāra, kamēr grūbas puslīdz mīkstas, kādas minūtes 45. Labu apetīti! Un nekādu 4 stundu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-10-16 18:01 (saite)
Tas ir pavisam cits ēdiens. Varbūt ļoti garšīgs, bet tā nav tradicionālā grūbu biezputra, jo tur ir kurkums, paprika, pipari u.t.t.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mamuts
2011-10-16 18:09 (saite)
Agdies, nu neliec tās svešzemju garšvielas ij būs tradicionālā putra... tikai daudz ātrāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2011-10-16 18:54 (saite)
a tu pamēģini bez garšvielām un pasaki, vai tiešām ir tradicionālā ;) un nepaslinko - uztaisi petrovicha ieteikto, lai ir ar ko salīdzināt garšas ziņā ;)

p.s. paldies par recepti "ātrajām grūbam"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2011-10-16 17:03 (saite)
lasīju to garo foto recepti - izklausās jau tīri smeķīgi - bet nu rupji piemetot un parēķinot, man sanāca ņemšanās ar tām grūbam vismaz 4h (ieskaitot mērcēšanu 2h)...
-
nez vai tiešām viņas sanāk tik gardas, lai būtu tā ilgā laika patēriņa vērtas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-10-16 17:09 (saite)
Jā, apmēram 4 stundas. Bet tās pašas darīšanas tur nav daudz. Pauzes ilgas.
Garša sanāca vnk super! Puika, kuram parasti nekas nav īsti labi, arī slavēja, teica ka esot ēdams :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2011-10-16 17:16 (saite)
heh - nu tad būs jāiemēģina uz kādiem tipiskiem letiņsvētkiem...
Paldies par ideju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-10-16 17:19 (saite)
Tas ir riktīgs brīvdienu ēdiens, kad visi ir mājās un nekur nav paredzēts braukt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2011-10-16 18:55 (saite)
aga - gad tā riktīgi jostas atšņorēt var ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lavendera
2011-10-16 19:53 (saite)
kāda sagadīšanās! man arī šodien bija grūbas! Tiesa gan, pienu es nelietoju un vēl jo mazāk svieKstu, bet grūbas ar garnelēm, sīpoliem un zilo pelējumsieru sanāca gluži manā gaumē.

(Atbildēt uz šo)


[info]ib
2011-10-16 22:16 (saite)
Nē nu izskatās gardi, bet šitādu čakaru, lai dies nogrābstās.
Turklāt, man ir gāzes plīts, tā daļa receptes, kur iesaistītas plīts un segas vienlaicīgi kļūst sarežģīta :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-10-16 22:33 (saite)
Izskatās sarežģītāk nekā ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pepija
2011-10-17 09:46 (saite)
visa diena virtuvē :)
vectēva sieva padomju laikos gatavoja brīnišķīgus irdenus griķus - būtiska loma procesā bija ne tik daudz vārīšanai, kā katliņa ietīšanā vatētā deķī un noturēšanā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-10-17 21:41 (saite)
Kaut kad pavisam nesen lasīju vienu rakstu, ka mūslaikos ēdiens tiek gatavots ļoti neekonomiski enerģētiskā ziņā. Domāts bija - ilgi tiek vārīts. Daudziem produktiem un daudziem ēdieniem principā pietiktu, ja tos uzvārītu līdz vārīšanās temperatūrai un pēc tam atstātu termosā uz ilgāku laiku. Ietīšana segā - tas pēc būtības ir tas pats. Tā ka viena otra laba lieta ir vienkārši aizmirsta laika gaitā.
Cilvēks tur bija eksperimentējis ar zupām, ar īstām zupām, ne piecminūšu paciņu zupām, un viņam šķita, ka metode ar termosu dod garšīgāku rezultātu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?