Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-03-04 15:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Visi dara tā!
Latvijā histēriski un kampaņveidīgi iestājas kebabu laikmets

Kārtējais apstiprinājums tam, ka jaunu biznesa ideju te ir maz. Latvietis paskatās, ko dara kaimiņš un dara pakaļ.
Varbūt bērnībā pārāk daudz ir spēlēts "Ādamam bij' septiņi dēli"? :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lavendera
2011-03-04 15:31 (saite)
Varbūt tas liecina par turku invāziju?

(Atbildēt uz šo)


[info]fedrs
2011-03-04 15:32 (saite)
Kāda starpība? Kāds vismaz rosās. Varbūt ne tikai sev iztikšanu nopelna, bet vēl kādam algu maksā. Cepuri nost! Patiesībā pat apskaužu, ka cilvēkam ir tik daudz uzņēmības un mazliet infantīla optimisma.

(Atbildēt uz šo)


[info]unpy
2011-03-04 15:37 (saite)
Mums gan arī ir visai vāji attīstīts "ātro&lēto" ēstuvju segments. Ir, kur augt.

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2011-03-04 15:48 (saite)
Kebabam ir viens liels trūkums - kā ātro ēdienu to ir gandrīz neiespējami ēst uz ielas, neaizmetot aiz dekoltejas salātu un kabatā mērci. :)
Un "šajā valstī" man tikai vienreiz izdevās apēst labu kebabu. Tas bija Doner - Kebab, tirgojās uz ielas, Teikas krustojumā. Nezinu, kur palika. Kebab Fix tomēr nav košeris.
Ja jau šis te jaunais būs labs un nedārgs, kāpēc ne? Naba nu sliktāk par kūkotavām.

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2011-03-04 21:31 (saite)
beidz, man šķiet, ka kebabi (nerunājot par kkādiem čilī picas universālajiem variantiem, kur ir viss, sākot no hamburgera līdz par suši) ir tiešām turku invāzijas pazime, jo jaunajaš vietās reāli melnie strādā:)
arī itāļi un ķīnieši mēdz būt autentiskie savās ieskrietuves, kamēr meksikāņi (kas pie mums, laikam, ir izmiruši) un indieši lielākoties ir hipiju un otrajā gadījumā - ezotēriski noskaņotu ļautiņu, īpaši slāvu izcelsmes - iniciatīva, kurai ar etnisko maz sakara...
Latviešiem man šķiet vairāk krogi un iedzertuves varētu piederēt...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-03-05 09:57 (saite)
Nu, suši ēstuvēs pārsvarā kazahi strādājot un ne1 japānis tur parasti nav pat tuvumā redzēts :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2011-03-06 10:58 (saite)
par kazahiem varētu arī nepiekrist, soho uz Antōnijas ielas šķībacainie (atļaujos lietot šo vārdu, jo nezinu, kura tieši šķirne no visas tās plašās āzijas) tupus virtuvē spēlē kauliņus, kad nav pasūtījumi pildāmi. un ķīniešu ēstuvē uz tallinas ielas vispār visa famīlija aiz letes stāv, īsteni ķīnieši, ne vŗda nevar saprast, ko latviski runā. Uzbeku bode "Varzob" vecrīgā (diemžēl jau ciet) fantastiska, vecs, ūsains uzbeks, kas nedaudz krieviski bumbum, latviski vispāŗ neko, bet draudzīgs un foršs un nokalpina savu sievu virtuvē, tērptu orientālās parpalās, kamēr pats pa zāli šefo. nu, man šķiet, ka visādas ekszōtiskās ēstuves varētu but trešdala uz trešdaļu:
1) universālās ķēdes (a ļa RedFred/Kabuki/sushi planet, KebabFIX u.tml.)
2) vietējo bāleliņu uzņēmība aprādīt savas ekzōtiskās tieksmes (visādi indiešu, veģetārie rest. u.tml.)
3) uzņēmējdarbība tiešām citu etnisko minoritāšu izpildījumā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?