Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-02-09 08:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vienas vienīgas receptes valsts izvešanai no krīzes nav. Bet domāju, ka nekas pa lielam nemainīsies, kamēr neviens nepieķersies klāt ierēdniecībai. Nēnu, varbūt ierēdniecība kā tāda ir vajadzīga, bet vai tik plaši kā tagad? Un vai vienmēr ir pareizi, ka ierēdni no darba atbrīvot nevar, viņu var tikai pārcelt citā vietā? Cik dzirdēts, iespēju atbrīvoties no pilnīgi nespējīgiem cilvēkiem, kuri kādreiz esot ieguvuši ierēdņa statusu, neesot daudz. Un viņi to labi zina. Un īpaši jau mazāk derīgie un mazspējīgākie tik "pumpē" savas tiesības, kuras ir spēkā saskaņā ar speciālo Civildienesta likumu "Par ierēdniecību", kurš stādā pavisam citādāk nekā uz parastu mirstīgo darbinieku attiecošais Darba likums.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2011-02-09 12:40 (saite)
Piekrītu, ka nepieciešams fundamentāls funkciju audits, bet nekādi nevaru piekrist, ka ierēdņu atlaišana būtu aplam grūta un šobrīd nenotiktu. Man ir komunikatīvas saites ar trim ministrijām, kā arī dažām RD struktūrām un es ar pilnu atbildību varu apgalvot to, ko redzu savām acīm - "īsināšanas" notiek, darbavietu skaits kūst kā sviests uz radiatora, pagājušo pusgadu pašai nācās strādāt lepnā vienatnē trim cilvēkiem paredzētā telpā. Turklāt bez visām nosacītajām stabilitātes garantijām cilvēki (bieži vien sakarīgākie)pie pirmās iespējas paši cenšas tos grimstošos kuģus pamest - struktūrvienību apvienošanas rezultātā daudziem ir reāla pārslodze pie mizerabla atalgojuma, bieži vien pilnīgs haoss pienākumu sadalījumā, turklāt vēl ļoti nepatīkama atmosfēra, ko rada nemitīgas sačukstēšanās un baumas par to, kuras galvas kritīs nākamajā īsināšanā jeb "funkciju optimizācijā".
No 9 tiešajām manām Ieslodzījuma Iestādes kolēģēm, 7 regulāri ieradās darbā pirms plkst.8 un prom devās ne agrāk par 19 - un ne jau tāpēc, ka būtu pārdzērušas jēgu kafijā, bet būdamas reāli nokrautas darbiem, ar ko nevarēja tikt galā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-09 13:18 (saite)
Ja ir izvēle - atlaist ierēdni vai darbinieku, atlaiž darbinieku un patur ierēdni. Ja ir izvēle atlaist augstāku vai zemāku ierēdni, atlaiž zemāko. Atlaiž, ja galīgi nav iespējas to pārcelt citur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2011-02-09 13:59 (saite)
...Un, atlaižot darbinieku, ierēdnim uzkrauj darbinieka pienākumus. Pēc trešās tādas reizes ierēdnis aiziet pats. Vai pakaras. Vai nokrīt ar infarktu.:)
Jā, protams, sava taisnība Tevis teiktajā ir, un ierēdnis, ja tiek atlaists, var saņemt pieklājīgu kompensāciju utt.
No otras puses - pārcelšana, piemēram, no ministrijas Rīgā uz aģentūras filiāli Ludzā vai Apē ir lieliska iespēja panākt, ka cilvēks aiziet pēc paša vēlēšanās. Un galu galā arī dienesta ziņojumu sastiķēt nemaz nenākas tik grūti.
Resp., nav tā ierēdņu dzīve nekāda medusmaize uz pārējo nabadziņu fona, tik vien es gribēju teikt.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-09 14:16 (saite)
Lai pārceltu uz citu vietu - tur cilvēkam laikam ir ļoti jāieriebj savai priekšniecībai :) Es zinu citādākus stāstus, kur cilvēks klaji nav bijis spējīgs tikt galā ar uzticēto, ir pārcelts krietni zemākā amatā, turklāt saglabājot algu, bet vēl iet sūdzēties pie priekšniecības, ka viņam citi labumi (nu, tur mobilais telefons un vēl kaut kas) tiekot ņemts nost... Un ko ar tādu lai iesāk? :))
Bet no otras puses - visi mežsargi arī ir ierēdņi un viņu dzīvi un "privilēģijas" laikam nav daudz gribētāju saņemt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]petrovichs
2011-02-09 13:20 (saite)
Otrs un ļoti būtisks jautājums vienmēr ir - vai tiešām valstij vienmēr ir nepieciešams tas darbs, ko kāds valsts iestādes darbinieks dara. Un tā nav darbinieka vaina, ja viņš ir pārkrauts ar darbu, kurš patiesībā varbūt nevienam nav vajadzīgs. Bet varbūt arī ir vajadzīgs, ne man par to spriest.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2011-02-09 14:02 (saite)
Tam, ka nepieciešams normāls funkciju audits, uz kuru paredzamā nākotnē diemžēl nav lielu izredžu, pilnībā piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2011-02-09 14:18 (saite)
Un kamēr nav normāla funkciju audita, par kādu valsts pārvaldes samazināšanu mēs varam runāt? Varbūt kaut kur jau sen ir samazināts zem absolūtā minimuma!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?