Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Nov. 25th, 2015 06:02 pm

kā būt laimīgai attiecībās, jei!  8 nodarbības - tikai 160 eiro. 


Dalībnieki:
Sievietes, kuras meklē atbildes, kā veidot laimīgas attiecības ģimenē un ne tikai. Seminārs būs noderīgs sievietēm, kuras vēlas pilnveidot sevi un attiecības ar citiem cilvēkiem. Tās, kuras nonākušas strupceļā attiecībās, kuras vēlas uzsākt attiecības vai, kurām attiecībās iestājusies rutīna. Arī tām, kuras atrodas attiecību krustcelēs... un vēlas izdarīt pareizo izvēli.
(..)
Labākais ir tas, ka šis process notiks katrai patstāvīgi, bez partnera līdzdalības ... un brīnumi notiks! Bet brīnumi notiek tikai tad, kad izdarām izvēli savai izaugsmei. Kļūstam par „trauku”, kurā ieliet jaunas zināšanas. Vērtība visam ir tikai tad, ja to pielietojam praktiski.


Kāpēc man vajadzīgas attiecības, vai kāpēc es esmu attiecībās, Enerģētiskie līmeņi, kuros satiekam konkrēto partneri.
Sajūtu un attieksmju izpausme zīmējumos.
(..)
Sievietes un vīrieša loma ģimenē no seno zināšanu puses.
Sievietes un vīrieša atšķirības - kāpēc esam tik dažādi, kāpēc tik dažādi reaģējam uz situācijām?
Sievišķās un vīrišķās cilvēka dabas līdzsvarošana mūsos caur sajūtām, meditācijām, pieredzi un zināšanām. Tehnika – daļu līdzsvarošanai.
Mīlestība vai atkarība attiecībās. Darbs ar savu neīsto Ego jeb lepnību, lai radītu sevī adekvātu pašvērtējumu.
(..)
Kāpēc un kā attīrīt sevi no iepriekšējo attiecību enerģētikas.
Kā radīt mīlestības enerģētisko lauku ap sevi – praktiski uzdevumi un meditācijas.
Atrast savus sievišķās enerģijas avotus, sadzirdēt savu intuīciju. Kā ieklausīties savā ķermenī – praktiski vingrinājumi.
(..)

Pasniedzēja - Sarmīte Šmite - M.A. NLP, personīgās meistarības trenere.
Tags:

42 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]unpy
Date:November 25th, 2015 - 06:17 pm
(Link)
Cerams, ka ne tikai M.A. NLP, personīgās meistarības trenere, bet arī 50 gadu stāžs laimīgās attiecībās.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 06:21 pm
(Link)
Tas nestrādātu. Tieši cilvēks, kurš ir izgājis cauri neveiksmēm un grūtībām, var labāk apzināties, kādas ir problēmas un cerams arī, kā tās labāk risināt.
From:[info]unpy
Date:November 25th, 2015 - 06:36 pm
(Link)
Taisnība, jā. Drusku jāpagaida, gan jau pēc kāda laika [info]penny_lane sāks savu līdzvērtīgu kursu vadīt:))
From:[info]scaramouche
Date:November 26th, 2015 - 08:51 am
(Link)
Mhm, un par laulību ekspertu sevi drīkst saukt tikai tad, kad pats esi jau piekto reizi precējies.

Tie, kas precējušies vienreiz un ir laimīgi vēl vecumdienās? Kaut kādi diletanti.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:29 pm
(Link)
No vienas puses jau šķiet, nu laik jau dīvainīši ņemās, būs ko pastāstīt draudzenēm par seminārā sajusto garīgumu. No otras puses mani nenormāli kretinē visi tie "neīstā Ego un lepnības" momenti, jo tajos es redzu pāridarījuma potenciālu tām sievietēm, kam jau tā ir nācies reāli ciest un kam sevi vainot ir vieglāk nekā elpot.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 06:36 pm
(Link)
Droši vien, ka šis seminārs nav pietiekami evidence-based, tomēr kāda ir alternatīva? Kur sievietes, kam neveicas attiecībās, var apgūt attiecību mākslu? Vīriešim vismaz ir PUA. Varbūt ir kādi psihologi, bet labiem terapeitiem cenas parasti ir vēl augstākas.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:43 pm
(Link)
8 reizes pie, you know, kvalificēta terapeita, kas pievēršas tieši individuālai personai un viņas problēmām, nevis "kouča" sanāks tikai nedaudz dārgāk, bet vismaz iedos jēdzīgāku virzienu. Pat tad, ja pieņemtu, ka šis reāli "darbojas", lai saglabātu pamatus, sievietei pēc tām astoņām nodarbībām tāpat darbs ar sevi būs jāturpina, vai nu lasot grāmatas vai kā citādi.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 06:46 pm
(Link)
Šāds seminārs varētu būt labs motivators sākt apzināties savas problēmas, lasīt grāmatas un meklēt īsto terapeitu.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:52 pm
(Link)
Nu, ja viņai ir lieki 160 eiro un astoņreiz trīs ar pusi stundas lai tad, ja paveicas, "sāktu apzinātes" problēmas, lucky her. Bet es baigi neticu, ka tas strādātu, jo šis neizklausās pēc individuāla darba, bet grupu semināra, I might be wrong of course, varbūt kaut kāda tipa psihodrāma, bet visdrīzāk jau kaut kādas pareizās patiesības apmīcīšana, mēģinot pārliecināt sievietes, ka viņā jābūt vairāk "tādām".
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:00 pm
(Link)
Es arī neticu, ka šis seminārs strādātu. Bet es jau jautāju – kāda ir alternatīva, kas strādātu? Ieteikums – ej pie kvalificēta terapeita ir pārāk vispārīgs, jo domāju, ka tikai 1 no 10 terapeitiem ir kvalificēts. Pēc kādiem kritērijiem var zināt, kura pieeja strādā?
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:05 pm
(Link)
Man šķiet, lieliska alternatīva ir iet pie terapeita. LV ir daudz lieliski, kvalificēti profesionāļi; par metožu un pieeju kritērijiem ir 2 varianti: pirmkārt, iepazīšanās ar metodēm, ar kādām terapeits strādā, pirms tam internetā, un, otrkārt, pirmā konsultācija bieži ir "iepazīšanās"; godprātīgi terapeiti (kādu LV ir daudz) uzreiz redz, ja nevar pacientam palīdzēt, un nosūta pie , viņasprāt, piemērota.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:11 pm
(Link)
Man personīgi šķiet, ka praktiskā psiholoģija tikai tagad sāk dziļāk pētīt šos aspektus, kā palīdzēt cilvēkiem, kam neizdodas attiecības. Par sievietēm tik daudz nezinu, bet tieši vīriešiem PUA praksē ir daudz efektīvāka par terapeitu sniegto atbalstu.
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:13 pm
(Link)
klau, vai PUA ir Pick Up Artist?
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:14 pm
(Link)
yep
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:18 pm
(Link)
Interesanti, jāpapēta, vai sievietēm nav kas līdzīgs...šis seminārs šķiet pārāk tendēts uz visādām "sieviete - dieviete- horoskopi" un klasiskajām dzimumlomām. Cik te fiksi pārskrēju PUA pāri, daudz universālāk tam pieiet - agreeableness, empathy, emotional responsiveness etc..
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:22 pm
(Link)
PUA ir arī ļoti kritizēta pieeja, un tam ir gan pamatoti iemesli, gan morāli aizspriedumi. Sākotnējās rupjās metodes tagad ir vairāk izvērtētas, uzlabotas un teorētiski pamatotas. Šeit nedaudz aprakstīts: https://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201301/do-pick-artist-techniques-really-work
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:24 pm
(Link)
es tieši to arī izlasīju. Zinu, ka tas sākās kā veids, kā svoločiem dabūt one night stands, un tad izauga par ko vairāk.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 08:18 pm
(Link)
+ un kvalifikāciju var pārbaudīt, skatoties, vai ir reģistrēts http://psihoterapija.lv/psihoterapeitiska-palidziba/sertificeto-psihoterapeitu-registrs/
Piebildīšu, ka tiešām varētu būt arī alternatīva, kas vienkārši palīdz apgūt flirtu kā sociālu iemaņu, nepieprasot fundamentāli pārskatīt savas dzīves pamatnostādnes un tos pamatīgi iecirstos rīcības modeļus, jo nu, why not, ir tāda tipa cilvēki, kam ļoti patīk randiņi un viss ar to saistītais. Bet šī dieviešu lieta jau nav arī tas, jo te tomēr meklē kaut kādas "garīgās zinības", tas totāli neizklausās pēc koķetērijas viegluma :D
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 09:20 pm
(Link)
Ja tas strādā, tad kāpēc nereklamēt šādas lietas tiem, kam tās ir vajadzīgas? Reāli psihoterapija attiecību jautājumiem maz pieskaras, un visvairāk par tiem runāt Rudzīša tipa psihologi.

Mana doma nav teikt, ka šis seminārs ir jēdzīgs. Es vairāk par to, ka attiecību tēmā ir vairāk nosodījuma – ka jebkuri mēģinājumi tos risināt ir muļķības utt.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 10:18 pm
(Link)
Man gan bija radies priekšstats ka terapija ir galvenokārt jau par attiecībām.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 10:20 pm
(Link)
Varbūt, bet terapeiti parasti prasa klientam, kādas ir tavas vērtības, un tad cenšas tās nemainīt. Taču reāli ar to ir par maz, jo dzīvē nākas mainīt vērtības, lai kaut ko sasniegtu.
From:[info]kbrgs_
Date:November 26th, 2015 - 12:58 am
(Link)
mana pieredze ar terapeitiem ir pretēja gan; bet izeju no uzskata, ka pamatvērtības ir lielai daļai cilvēku līdzīgas
From:[info]missalise
Date:November 26th, 2015 - 10:01 am
(Link)
No savas personīgās pieredzes varu ieteikt kalusīties Torsunova lekcijas (pilnīgi bez maksas) - http://torsunov.ru/ru/downloads/lections.html .
Tur arī tiek runāts par "Neīsto Ego", bet man tas liekas sakarīgi, jo, pateicoties šīm lekcijām, man uzlabojās visai sarežģītākās attiecības ar tēvu.
Lai gan saņēmu daudz uzmanības apliecinājumu no pretējā dzimuma puses, man līdz 31 gada vecumam ilgākās attiecības ilga kādus trīs mēnešus. Tagad ar draugu esam kopā četrus ar pusi gadus, esmu pateicīga Dieviņam, ka viņš man ir. Bet ir tā, ka ja es nebūtu klausījusies tās lekcijas, tad droši vien savas muļķības dēļ būtu palaidusi viņu garām.
Arī negatīvie piemēri var mācīt - dažkārt pat labāk kā pozitīvie - lai gūtu priekšstatu par to, kā veidot attiecības nevajag, var paskatīties krievu šovu "Dom 2".
Pozitīvi izklaidējošas mācības - seriālā "How I met your mother" Lilijas un Maršala attiecības ir veselīgu attiecību piemērs, es tur arī esmu pasmēlusies dažu labu domu.

Ir tā, ka mācības un informāciju var sniegt paši neiedomājamākie avoti.
From:[info]mis_sarajevo
Date:November 25th, 2015 - 06:34 pm
(Link)
Nu kāpēc vienmēr ir sievietes jāmāca un jāpārveido, un jāpadara par idiotēm.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 06:37 pm
(Link)
Varbūt tāpēc ka viņām ir mērķis – nodibināt labas attiecības?
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:45 pm
(Link)
Uzstādījums "tev nav attiecību, tātad tevi jāpārmāca" gan ir, saudzīgi izsakoties, tukšs uzbrauciens.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 06:47 pm
(Link)
Ja tu to tā negatīvi uztver, tad neej uz šo semināru. Pieļauju, ka daudzas/daudzi uz savām problēmām skatās nedaudz citādi – ja man kaut kas dzīvē nesanāk, tad ko man vajadzētu darīt savādāk?
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:55 pm
(Link)
Tagad šķiet, ka Tu mani pārproti. Tas, ko es apšaubu ir tas, ka pastāv defoltas problēmas un defolti risinājumi. Attiecības starp cilvēkiem tieši tā sauc tāpēc, ka tas ir tas, kā viens attiecas pret otru. Nevis kaut kādā ārpusē pastāvoša shēma. Nav tādas problēmas kā " nebūt attiecībās", ir tāda problēma, kā viena cilvēka saskares grūtības ar citiem. Un tā ir individuāla šī viena cilvēka problēma.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:05 pm
(Link)
Es tomēr domāju, ka spēja uzturēt attiecības ir sociālo prasmju daļa. Lai gan katrs cilvēks ir individuāls, tomēr ir kādi vispārīgi principi, kurus var apgūt un veiksmīgi praktizēt. Visbiežāk mēs to nedarām, tāpēc ka mūs ir ietekmējuši dažādi nepareizi šabloni, mīti un morālie aizspriedumi.

Reāli mēs visi apgūstam noteiktas attiecību shēmas, un ja tās nedarbojas, tad nākas tās pārtaisīt uz efektīvākām.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 08:23 pm
(Link)
Par to sociālo faktoru es varētu daļēji piekrist, to piekomentēju bišķi augstāk. Bet par tiem rīcības modeļiem jau ir tā, ka lai mēs varētu runāt par kaut kādu "labo" principu lietojumu, mums skaidri būtu jāierauga savējie, un mēs visbiežāk tos neredzam. Līdz ar to sanāk, ka tā vietā, lai izprastu motivāciju, kas liek darīt kādu lietu, mēs paliek akli pret saviem slēptākajiem motīviem, bet iemācamies rīkoties "kā pienāktos", lai gan mūsu iekšējā pasaule nav ar to saskaņā. Un atgriežoties pie paša pirmā komentāra, ko izteicu - tas var nodarīt cilvēkam pāri.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 09:24 pm
(Link)
Tas, ko tu raksti man nešķiet pamatoti. Kāpēc lai plašākas vispārējas zināšanas traucētu arī labāk izprast savas motivācijas? Un kā tās var vispārīgi kaitēt?
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 10:15 pm
(Link)
Es gribētu nošķirt "zināšanas" no "mācībām", kam pieder šāda veida dieviešu tipa semināri, ar kādiem arī man ir sagadījies sastapties. Tie apgalvo, ka sievietei ir jābūt tādai un tādai un tieši tur arī slēpjas viņas attiecību un visa pārējā izdošanās. Tas variants, kur mēs runājam par iepazīšanos un romantiku kā spēli, kā jau minēju, man neliekas tādā veidā traucējoši, un "plašākas zināšanas", ja tās ir zināšanas, arī noteikti netraucē.
Bet tāda veida seminārs, kas tiek piedāvāts kā attiecību veiksmes atslēga un paredz, ka sievietei tiek apgalvots "tu iegūsi attiecības, ja būsi citādāka, nevis tāda kā esi" (kas dieviešu gadījumā ļoti bieži ir, tipa, vairāk smaidi svešiniekiem, nekad nerunā uz vīriešiem pavēles izteiksmē, nespied roku par stingru utml.), tas kaitē sievietei būt tādai, kā viņa ir. Līdz ar to viņa notic, ka lai būtu laba, viņai jābūt citādākai, ka viņa nevar būt viņa pati.
Bet es pieļauju, ka mēs šajā diskusijā nekur tālāk netiksim, es metu mieru. Katram savs.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 10:17 pm
(Link)
Reklāma ir reklāma, ko tad citu tur sagaidīt. Bet tu esi ļoti labi informēta, par ko tajā seminārā tiek runāts. Varbūt jau kādreiz esi bijusi?
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 10:21 pm
(Link)
Es izsaku savas bažas par lietām, kas varētu būt vai nebūt šāda tipa seminārā un nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Viss. Man nepatīk Tavs arvien uzbrūkošākais tonis un arvien biežākāis "Tu" formas izmantojums apvienojumā ar dažādas gradācijas sarkasmu, it kā provocējot strīdu. Peace, yo.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 10:25 pm
(Link)
Piedod, es dažreiz tāds esmu, jo cenšos saprast cilvēku domāšanas veidu, viņus provocējot. Lai tev jauka nakts!
From:[info]missalise
Date:November 26th, 2015 - 10:15 am
(Link)
Zini, tās individuālās problēmas ļoti daudziem cilvēkiem ir ļoti līdzīgas.
Arī tās saskares grūtības ar citiem cilvēkiem. Zinu no pieredzes ar savu "Neīsto Ego". Agrāk domāju - ja tas otrs cilvēks izturētos pret mani labāk, tad es arī pret viņu izturētos labāk.
Bet kāpēc lai viņš būtu tas, kuram pirmajam jāsāk pret mani izturēties savādāk? :) Viņš taču arī ir tāds pats cilvēks kā es. Kad mainīju savu attieksmi, mainījās attieksme pret mani.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:58 pm
(Link)
Lai gan vispār šajā komentārā es paudu nepatiku pret komentāru ķēdi, no kuras izrietēja, ka sievietes var vajadzēt pārmācīt, ja viņām nav attiecību. Jo tas acīmredzami kaut kas nav labi.
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:06 pm
(Link)
jā, tas jocīgi; bet nu paies laiks, līdz defoltais pieņēmums par "otru pusīti" mainīsies.
From:[info]mis_sarajevo
Date:November 25th, 2015 - 08:26 pm
(Link)
Nieka 160 eiro un attiecības gatavas! Labs dīls.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 09:30 pm
(Link)
Labāk jau protams neko nedarīt un gaidīt princi baltā zirgā :D
From:[info]mis_sarajevo
Date:November 25th, 2015 - 09:31 pm
(Link)
Neiztērēt naudu kaut kādai smadzeņu skalošanai = neko nedarīt? Tad jā!
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 09:42 pm
(Link)
Ja smadzenes ir sapistas, tad to izskalošana būtu ļoti noderīga :D