Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Nov. 25th, 2015 06:02 pm 42 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:43 pm
(Link)
8 reizes pie, you know, kvalificēta terapeita, kas pievēršas tieši individuālai personai un viņas problēmām, nevis "kouča" sanāks tikai nedaudz dārgāk, bet vismaz iedos jēdzīgāku virzienu. Pat tad, ja pieņemtu, ka šis reāli "darbojas", lai saglabātu pamatus, sievietei pēc tām astoņām nodarbībām tāpat darbs ar sevi būs jāturpina, vai nu lasot grāmatas vai kā citādi.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 06:46 pm
(Link)
Šāds seminārs varētu būt labs motivators sākt apzināties savas problēmas, lasīt grāmatas un meklēt īsto terapeitu.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:52 pm
(Link)
Nu, ja viņai ir lieki 160 eiro un astoņreiz trīs ar pusi stundas lai tad, ja paveicas, "sāktu apzinātes" problēmas, lucky her. Bet es baigi neticu, ka tas strādātu, jo šis neizklausās pēc individuāla darba, bet grupu semināra, I might be wrong of course, varbūt kaut kāda tipa psihodrāma, bet visdrīzāk jau kaut kādas pareizās patiesības apmīcīšana, mēģinot pārliecināt sievietes, ka viņā jābūt vairāk "tādām".
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:00 pm
(Link)
Es arī neticu, ka šis seminārs strādātu. Bet es jau jautāju – kāda ir alternatīva, kas strādātu? Ieteikums – ej pie kvalificēta terapeita ir pārāk vispārīgs, jo domāju, ka tikai 1 no 10 terapeitiem ir kvalificēts. Pēc kādiem kritērijiem var zināt, kura pieeja strādā?
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:05 pm
(Link)
Man šķiet, lieliska alternatīva ir iet pie terapeita. LV ir daudz lieliski, kvalificēti profesionāļi; par metožu un pieeju kritērijiem ir 2 varianti: pirmkārt, iepazīšanās ar metodēm, ar kādām terapeits strādā, pirms tam internetā, un, otrkārt, pirmā konsultācija bieži ir "iepazīšanās"; godprātīgi terapeiti (kādu LV ir daudz) uzreiz redz, ja nevar pacientam palīdzēt, un nosūta pie , viņasprāt, piemērota.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:11 pm
(Link)
Man personīgi šķiet, ka praktiskā psiholoģija tikai tagad sāk dziļāk pētīt šos aspektus, kā palīdzēt cilvēkiem, kam neizdodas attiecības. Par sievietēm tik daudz nezinu, bet tieši vīriešiem PUA praksē ir daudz efektīvāka par terapeitu sniegto atbalstu.
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:13 pm
(Link)
klau, vai PUA ir Pick Up Artist?
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:14 pm
(Link)
yep
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:18 pm
(Link)
Interesanti, jāpapēta, vai sievietēm nav kas līdzīgs...šis seminārs šķiet pārāk tendēts uz visādām "sieviete - dieviete- horoskopi" un klasiskajām dzimumlomām. Cik te fiksi pārskrēju PUA pāri, daudz universālāk tam pieiet - agreeableness, empathy, emotional responsiveness etc..
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:22 pm
(Link)
PUA ir arī ļoti kritizēta pieeja, un tam ir gan pamatoti iemesli, gan morāli aizspriedumi. Sākotnējās rupjās metodes tagad ir vairāk izvērtētas, uzlabotas un teorētiski pamatotas. Šeit nedaudz aprakstīts: https://www.psychologytoday.com/blog/the-attraction-doctor/201301/do-pick-artist-techniques-really-work
From:[info]kbrgs_
Date:November 25th, 2015 - 07:24 pm
(Link)
es tieši to arī izlasīju. Zinu, ka tas sākās kā veids, kā svoločiem dabūt one night stands, un tad izauga par ko vairāk.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 08:18 pm
(Link)
+ un kvalifikāciju var pārbaudīt, skatoties, vai ir reģistrēts http://psihoterapija.lv/psihoterapeitiska-palidziba/sertificeto-psihoterapeitu-registrs/
Piebildīšu, ka tiešām varētu būt arī alternatīva, kas vienkārši palīdz apgūt flirtu kā sociālu iemaņu, nepieprasot fundamentāli pārskatīt savas dzīves pamatnostādnes un tos pamatīgi iecirstos rīcības modeļus, jo nu, why not, ir tāda tipa cilvēki, kam ļoti patīk randiņi un viss ar to saistītais. Bet šī dieviešu lieta jau nav arī tas, jo te tomēr meklē kaut kādas "garīgās zinības", tas totāli neizklausās pēc koķetērijas viegluma :D
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 09:20 pm
(Link)
Ja tas strādā, tad kāpēc nereklamēt šādas lietas tiem, kam tās ir vajadzīgas? Reāli psihoterapija attiecību jautājumiem maz pieskaras, un visvairāk par tiem runāt Rudzīša tipa psihologi.

Mana doma nav teikt, ka šis seminārs ir jēdzīgs. Es vairāk par to, ka attiecību tēmā ir vairāk nosodījuma – ka jebkuri mēģinājumi tos risināt ir muļķības utt.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 10:18 pm
(Link)
Man gan bija radies priekšstats ka terapija ir galvenokārt jau par attiecībām.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 10:20 pm
(Link)
Varbūt, bet terapeiti parasti prasa klientam, kādas ir tavas vērtības, un tad cenšas tās nemainīt. Taču reāli ar to ir par maz, jo dzīvē nākas mainīt vērtības, lai kaut ko sasniegtu.
From:[info]kbrgs_
Date:November 26th, 2015 - 12:58 am
(Link)
mana pieredze ar terapeitiem ir pretēja gan; bet izeju no uzskata, ka pamatvērtības ir lielai daļai cilvēku līdzīgas
From:[info]missalise
Date:November 26th, 2015 - 10:01 am
(Link)
No savas personīgās pieredzes varu ieteikt kalusīties Torsunova lekcijas (pilnīgi bez maksas) - http://torsunov.ru/ru/downloads/lections.html .
Tur arī tiek runāts par "Neīsto Ego", bet man tas liekas sakarīgi, jo, pateicoties šīm lekcijām, man uzlabojās visai sarežģītākās attiecības ar tēvu.
Lai gan saņēmu daudz uzmanības apliecinājumu no pretējā dzimuma puses, man līdz 31 gada vecumam ilgākās attiecības ilga kādus trīs mēnešus. Tagad ar draugu esam kopā četrus ar pusi gadus, esmu pateicīga Dieviņam, ka viņš man ir. Bet ir tā, ka ja es nebūtu klausījusies tās lekcijas, tad droši vien savas muļķības dēļ būtu palaidusi viņu garām.
Arī negatīvie piemēri var mācīt - dažkārt pat labāk kā pozitīvie - lai gūtu priekšstatu par to, kā veidot attiecības nevajag, var paskatīties krievu šovu "Dom 2".
Pozitīvi izklaidējošas mācības - seriālā "How I met your mother" Lilijas un Maršala attiecības ir veselīgu attiecību piemērs, es tur arī esmu pasmēlusies dažu labu domu.

Ir tā, ka mācības un informāciju var sniegt paši neiedomājamākie avoti.