Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Nov. 25th, 2015 06:02 pm 42 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 06:55 pm
(Link)
Tagad šķiet, ka Tu mani pārproti. Tas, ko es apšaubu ir tas, ka pastāv defoltas problēmas un defolti risinājumi. Attiecības starp cilvēkiem tieši tā sauc tāpēc, ka tas ir tas, kā viens attiecas pret otru. Nevis kaut kādā ārpusē pastāvoša shēma. Nav tādas problēmas kā " nebūt attiecībās", ir tāda problēma, kā viena cilvēka saskares grūtības ar citiem. Un tā ir individuāla šī viena cilvēka problēma.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 07:05 pm
(Link)
Es tomēr domāju, ka spēja uzturēt attiecības ir sociālo prasmju daļa. Lai gan katrs cilvēks ir individuāls, tomēr ir kādi vispārīgi principi, kurus var apgūt un veiksmīgi praktizēt. Visbiežāk mēs to nedarām, tāpēc ka mūs ir ietekmējuši dažādi nepareizi šabloni, mīti un morālie aizspriedumi.

Reāli mēs visi apgūstam noteiktas attiecību shēmas, un ja tās nedarbojas, tad nākas tās pārtaisīt uz efektīvākām.
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 08:23 pm
(Link)
Par to sociālo faktoru es varētu daļēji piekrist, to piekomentēju bišķi augstāk. Bet par tiem rīcības modeļiem jau ir tā, ka lai mēs varētu runāt par kaut kādu "labo" principu lietojumu, mums skaidri būtu jāierauga savējie, un mēs visbiežāk tos neredzam. Līdz ar to sanāk, ka tā vietā, lai izprastu motivāciju, kas liek darīt kādu lietu, mēs paliek akli pret saviem slēptākajiem motīviem, bet iemācamies rīkoties "kā pienāktos", lai gan mūsu iekšējā pasaule nav ar to saskaņā. Un atgriežoties pie paša pirmā komentāra, ko izteicu - tas var nodarīt cilvēkam pāri.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 09:24 pm
(Link)
Tas, ko tu raksti man nešķiet pamatoti. Kāpēc lai plašākas vispārējas zināšanas traucētu arī labāk izprast savas motivācijas? Un kā tās var vispārīgi kaitēt?
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 10:15 pm
(Link)
Es gribētu nošķirt "zināšanas" no "mācībām", kam pieder šāda veida dieviešu tipa semināri, ar kādiem arī man ir sagadījies sastapties. Tie apgalvo, ka sievietei ir jābūt tādai un tādai un tieši tur arī slēpjas viņas attiecību un visa pārējā izdošanās. Tas variants, kur mēs runājam par iepazīšanos un romantiku kā spēli, kā jau minēju, man neliekas tādā veidā traucējoši, un "plašākas zināšanas", ja tās ir zināšanas, arī noteikti netraucē.
Bet tāda veida seminārs, kas tiek piedāvāts kā attiecību veiksmes atslēga un paredz, ka sievietei tiek apgalvots "tu iegūsi attiecības, ja būsi citādāka, nevis tāda kā esi" (kas dieviešu gadījumā ļoti bieži ir, tipa, vairāk smaidi svešiniekiem, nekad nerunā uz vīriešiem pavēles izteiksmē, nespied roku par stingru utml.), tas kaitē sievietei būt tādai, kā viņa ir. Līdz ar to viņa notic, ka lai būtu laba, viņai jābūt citādākai, ka viņa nevar būt viņa pati.
Bet es pieļauju, ka mēs šajā diskusijā nekur tālāk netiksim, es metu mieru. Katram savs.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 10:17 pm
(Link)
Reklāma ir reklāma, ko tad citu tur sagaidīt. Bet tu esi ļoti labi informēta, par ko tajā seminārā tiek runāts. Varbūt jau kādreiz esi bijusi?
From:[info]iive
Date:November 25th, 2015 - 10:21 pm
(Link)
Es izsaku savas bažas par lietām, kas varētu būt vai nebūt šāda tipa seminārā un nodarīt vairāk ļauna nekā laba. Viss. Man nepatīk Tavs arvien uzbrūkošākais tonis un arvien biežākāis "Tu" formas izmantojums apvienojumā ar dažādas gradācijas sarkasmu, it kā provocējot strīdu. Peace, yo.
From:[info]extranjero
Date:November 25th, 2015 - 10:25 pm
(Link)
Piedod, es dažreiz tāds esmu, jo cenšos saprast cilvēku domāšanas veidu, viņus provocējot. Lai tev jauka nakts!
From:[info]missalise
Date:November 26th, 2015 - 10:15 am
(Link)
Zini, tās individuālās problēmas ļoti daudziem cilvēkiem ir ļoti līdzīgas.
Arī tās saskares grūtības ar citiem cilvēkiem. Zinu no pieredzes ar savu "Neīsto Ego". Agrāk domāju - ja tas otrs cilvēks izturētos pret mani labāk, tad es arī pret viņu izturētos labāk.
Bet kāpēc lai viņš būtu tas, kuram pirmajam jāsāk pret mani izturēties savādāk? :) Viņš taču arī ir tāds pats cilvēks kā es. Kad mainīju savu attieksmi, mainījās attieksme pret mani.