oblica - Ko nu? [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Ko nu? [24. Nov 2008|17:00]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tik bieži gatavoju ēst, ka idejas aptrūkās.
Šovakar būs rosols.
Rīt iešu uz krogu un par vakariņām nedomāšu, a parīt - parīt ko???
Ko Tu gribētu vakariņās (bez visādiem gastrovijeboniem, ēdamo vulgaris, lūdzu!)?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]str
Date:24. Novembris 2008 - 17:02
(Link)
sautējumu gribētu:)
un pupiņu zupu.
ķirbju pankūkas, vai ķrbju pīrāgu, vai ķirbju biezeņzupu
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:05
(Link)
otrais atkrīt - man nedrīkst neko, kas uzpūš vēderu. pupas laikam uzpūš. lai gan sīce purkšķina mani ieraugot vien, pofig, ko ēdu.
[User Picture]
From:[info]str
Date:24. Novembris 2008 - 17:06
(Link)
antibiotikas bija iegrūstas mazai vai ne?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:07
(Link)
aga, 10 dienas pāc kārtas tūlīt pēc dzimšanas.
[User Picture]
From:[info]str
Date:24. Novembris 2008 - 17:09
(Link)
mhm, ...
baigā figņa:(
mazliet līdzīgi ar bija.
[User Picture]
From:[info]puce
Date:24. Novembris 2008 - 22:09
(Link)
ja Tev vēl neviens nav to ieteicis - pabaro beibi ar Linex. Es taisīju tās kapsulas vaļā un bēru to pulveri bērnam mutē pirms ēšanas. :) vienu vai divas kapsulas dienā, imho.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:25. Novembris 2008 - 09:47
(Link)
pirmās 3 nedēļas tā arī darīju. pulveri gan jaucu ar ūdeni un no mazas pudelītes devu. Nez, vai tad to linexu tā neierobežotu laiku var? Nu, būs atkal jāpadod.
[User Picture]
From:[info]puce
Date:24. Novembris 2008 - 22:09
(Link)
oi, šis vispār bija Oblicai...
[User Picture]
From:[info]str
Date:25. Novembris 2008 - 09:42
(Link)
sapratu jau.žēl ka man ar to neviens uzreiz nepateica...

bet man liekas- tās jogurta kapsulas ar būtu ok
[User Picture]
From:[info]fjokla
Date:24. Novembris 2008 - 17:03
(Link)
es neko, tikai gribēju veltīt trauksmainu skatienu:))
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:06
(Link)
lai man rosolbļoda izkrīt?
Vispār bija tā - pēc viena Tava ieraksta par pirti, rosolu un dzindzindienām trinos veselu nedēļu, kamēr aizgāju uz štābiņu un pierijos rosolu. Nenormāli sakārdināji toreiz.
Tas ir trauksmains skatiens? :DDD
[User Picture]
From:[info]fjokla
Date:24. Novembris 2008 - 17:21
(Link)
Tā nevarēju būt es!http://img0.liveinternet.ru/images/attach/b/3/17/711/17711429_23698ed37027.jpg
Savu mūžu par rosolu neko neesmu rakstījuse:)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:26
(Link)
:)))
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Novembris 2008 - 17:04
(Link)
cepta gaļas šķēle (vēlams ar kauliņu), vārīts kartupelis, rīvēts burkāns ar ķiplokiem un krējumu.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:08
(Link)
O! Par burkāniem, paldies! Parīt šitā uztaisīšu.
From:[info]unpy
Date:24. Novembris 2008 - 17:04
(Link)
Ceptus kartupeļus ar ceptu olu.
:)))
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:08
(Link)
šito laulenis varētu ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās, tas točna! :)))
From:[info]susure
Date:24. Novembris 2008 - 17:05
(Link)
receptes.lv

es šovakar taisīšu http://www.receptes.lv/lat/zupas_un_buljoni/?recipeid=30479

vakar ēdu ceptu vistu ar sieru u.c. lietiņām kas bija nenormāli garšīgi.

aizvakar taisījām pildīto papriku.

nu un vienmēr tak paliek pelmeņi un saldēti dārzeņi ar rīsiem un olu :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:10
(Link)
biešu zupu ēdām trīs dienas pirms kādām divām nedēļām (es tā maz nemāku izvārīt), vista tātad parīt ar godesa ieteiktiem burkānu salātiem. :))
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:24. Novembris 2008 - 17:09
(Link)
Kartupeļu pankūkas ar siera mērci?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:11
(Link)
Tieši domāju, ka kartupeļu pankūkas ilgi nav ceptas. Ar dor blu siera mērci. ņammmm.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:24. Novembris 2008 - 17:17
(Link)
Jā. Tu tik varētu man pastāstīt kā taisa to dor blu mērci :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:22
(Link)
nekā īpaši - vnk sasmalcinu un katliņā maisot uzkarsēju. klāt neko nelieku, lai garšu nebojātu.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:24. Novembris 2008 - 17:23
(Link)
Tb-vienkārši izkausē sieru?
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:25
(Link)
nu ja. A Tu domāji, ka baigā māksla? da nē - tas tāpat kā laša tartars - izklausās smalki, a patiesībā vnk plāni sagriezts/sakapāts jēls lasis. :)))
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:24. Novembris 2008 - 17:26
(Link)
Pieņēmu, ka to sieru iekausē kaut kādā mērcē. A man ar mērcēm ne visai - nepatīk tās miltu mērces.
[User Picture]
From:[info]traffico
Date:24. Novembris 2008 - 18:20
(Link)
Var paņemt kādu saldkrējuma produktu. Ja satraucās par nosēdumiem gurnos u.c., var jemt mazprocentu. Sanāk OK!
From:[info]shi
Date:24. Novembris 2008 - 17:35
(Link)
kuskus sautējumu ar vistas gaļu
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:43
(Link)
arī nesen bija. ar daudz karija. :)
From:[info]sabaraga
Date:24. Novembris 2008 - 17:41
(Link)

Makaroni ar sieru!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:43
(Link)
:) vot, prātīgi un ātri! :))
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:24. Novembris 2008 - 17:54
(Link)
Kartupeļus ar mazsālītu siļķi un bizpienu. Djoshovo i serdjito!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Novembris 2008 - 17:56
(Link)
aizvakar bija! :))))
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:24. Novembris 2008 - 18:16
(Link)
No pēdējā laikā izmēģinātajiem neslikts ir arī lasis kartupeļos - http://www.managimene.lv/receptes/lasis_kartupelos
[User Picture]
From:[info]itta
Date:24. Novembris 2008 - 18:01
(Link)
makaroni un "Lido" Vīnes cīsiņi :)
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:24. Novembris 2008 - 19:06
(Link)
shkjoveetus kaapostus...
pupinju zupu...
peleekos zirnjus...
plovu...
kaapostu tiitenjus...
kartupelju pankuukas :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:25. Novembris 2008 - 09:45
(Link)
pirmie trīs un piektais man, kā mātei - barotājai, atkrīt. :)
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:25. Novembris 2008 - 10:00
(Link)
mjaaa - to jau es sapratu - ka peec sava ieraksta izlasiiju paareejos komentaarus :(

[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:25. Novembris 2008 - 09:05
(Link)
cepeshkrasnii cepti kartupelji
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:25. Novembris 2008 - 09:44
(Link)
tikai cepeškrāsns trūkst. :( Baigi gribās, tikai vietas nav.
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:25. Novembris 2008 - 10:03
(Link)
mums ar vietas lielajai nav, taapeec izmantojam shaadu - Perfekti :) - no piiraagiem un plaatsmaizes, liidz pat cepetim - taada pat, kaa lielaa, tikai ar vairaak funkcijaam un neaiznjem tik daudz vietu ;)
http://mums.lv/index.php?lang=2&id=0&cat_id=1&scat_id=10&sscat_id=61
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:25. Novembris 2008 - 10:05
(Link)
O! Paldies!
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:25. Novembris 2008 - 10:48
(Link)
Man arī ir kompaktklases cepeškrāsns, kaut kas līdzīgs šitai http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=68602, tikai bez konvekcijas.
Pirku RD Electronics par 26 latiem, pats minimums - sildelementi augšā un apakšā, ieslēdzami kopā vai atsevišķi, līdzi restītes un viena plāte, darbojas ar taimeri (ļoti ērti). Cepu visu ko, gan gaļas, gan pīrāgus, vienīgais mīnuss - ne visas pannas un formas der pēc izmēra (vieglo metāla pīrāga formu dabūju nedaudz saspiest, lai ietu iekšā :)), kā arī zoss cepeti tur neiedabūt (bet tas 2 vai 3 cilvēku ģimenei diez vai ir aktuāli).
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:25. Novembris 2008 - 11:08
(Link)
zinu, ko ziemassvētku vecītim pasūtīt. :)
[User Picture]
From:[info]ld
Date:25. Novembris 2008 - 11:34
(Link)
es jau 5 gadus mokos ar sho jautaajumu.
shodienai arii ideju aptruukushaas.
From:[info]dzeina
Date:26. Novembris 2008 - 11:14
(Link)
ilgāka jebļa, bet rezultāts lielisks:
izmērcē turku zirņus (ja kkur dabū konservētus, var nemērcēt) - vismaz diennakti jāmērcē
apcep jēra lāpstiņu vai kakla daļu uz ātras uguns
krāsnī liekamā bļodā krāmē jēra gaļu, sīpolus, ķiplokus, garšvielas pēc izjūtas, pārlej ar ūdeni, tā lai viss nosegts
uzliek vāku & sautē uz lēnas uguns kādas pāris h (vāku vajag, jo gaļa ir trekna - savādāk krāsns iekša būs baigi netīra)
pēc tam sarīvē burkānus, apcep uz pannas
liek katlā, katlā iegāž arī visu, kas pāris h krāsnī sautējies, ja vajag piegāž ūdeni
vāra, līdz gatavs

ēd & skrubina kauliņus :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:26. Novembris 2008 - 11:27
(Link)
pārliecināji. pērku to cepeškrāsni, sasodīc! :)
From:[info]dzeina
Date:26. Novembris 2008 - 11:36
(Link)
cepeškrāsns ir viena no vismaz man svarīgākajām virtuves sastāvdaļām - tur var pagatavot dajebko.
Turklāt lieliski ir visādi sacepumi & sautējumi, kas top pilnīgi ekspromtā, sametot dajebko, kas pa rokai. Tad tik iekrāmē krāsnī & vari aizmirst, līdz gatavs, nekas ne ies pāri, ne piedegs.