porcelāna lellīte [userpic]

Papļāpāsim par vieglākām tēmām?

4. Februāris 2021 (21:02)

Klau, kā ir ar to Birdgerton, ja neskaita melno karalieni, ir vēl kādas jokainas lietas? Man patīk vēsturiskās drāmas, jo tērpi un frizūras, bet besī, ja ir meh aktierdarbs, sižets kā punduris uz ķekatām, neatbilstoša valoda (ok, vajag lai var saprast, bet ir kaut kādas saprāta robežas) vai milzīgi klupieni jēdzieniskā ziņā?

Nu tur man nereāli besī Maknotas vēsturiskie, jo tur, īpaši tajā grāmatā, kur beibe nozaga kkādam skarbajam karotājam ērzeli, arī pati gandrīz nositās pie kraujas, neatceros kā sauca, bet tur ir viss tik pilns ar romantisma laikmeta idejām, tipa feminismu, un vēl šis tas no fundamentālām domāšanas lietām, kas tajā laikā vienkārši nebija iespējamas.

No otras puses Filipa Gregorija, kur viss maksimāli ticami man arī besīja. Lasīju, nevarēju nolikt malā un besījos, jo asiņaini. Nu un izrādās pēc viņas grāmatas arī būs (ir?) seriāls. Bet lai būtu pietuvināti, vajag arī šausmu un trillera elementus un tam man nervi par švaku.

Comments

Posted by: putnu novērotājs ([info]_re_)
Posted at: 4. Februāris 2021, 21:30

salda romantika un galma intrigas košās krāsās bez drāmas un dziļuma. vismaz man tā šķita, iepriekš nesen biju noskatījusies outlander, lūk, tas bija pa skarbo un pa dziļo, lai arī visa pamatā tipa saldais mīlas stāsts

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Februāris 2021, 22:08

Bet drāmas nebija pārmēru sarežģītas vai pagalam garlaicīgas?
Redzēju reklāmas rullīti ar aktrisi, kas stastīja par tērpiem, man ļoti iepatikās dažas detaļas, sacerējos!

Outlander izlasīju visu, kas bija iznācis, tiku laikam līdz Džeimija nāves grāmatai, kas vēl nebija iznākusi, vispirms pabeigšu un tad moš skatīšos, bet vēl jāpēta vai tur nav kas specifisks kas mani trigerē. Grāmatas bija krutas. Jā, daudz kur piesieties, viena mirklī bišķi apnika tas, cik smagnēja viņai sajūsma par iepriekšējās grāmatās sarakstīto, tomēr visnotaļ meistarīgi.

Posted by: putnu novērotājs ([info]_re_)
Posted at: 4. Februāris 2021, 22:21

es grāmatas neesmu lasījusi, tikai sērijas noskatījos, salīdzināt nevarēšu. bet mani fascinēja, cik skarba, autentiska visa vide, sabiedrība parādīta. nieka 200 gadi, bet sievietei ir absolūti cita loma, vieta, vērtība sabiedrībā. tāpat viņu tā laika dzīve - vienu brīdi francijas karaļa galms, otru skotijas dubļi, aukstums un gulēšana zem klajas debess. kaut kad palika arī garlaicīgāk, jo var just, ka meklēts, nu kur vēl to sižetu aizvest. bet man ļoti patika, ka sērijas bija garas un lēnas, nevis rikšiem ātri te tāds notikums, tur tāds, lai spraigi un tā, bet nē, tika dots arī laiks izrunāt, parādīt, izspēlēt kādu konkrētu notikumu. un galvenais aktieru pāris ar ļoti labu ķīmiju :)

lūk, visa šī nebija bridgetonā. viegla, romantiska izklaide, kad neko negribas :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Februāris 2021, 22:32

Izlasīju tavu komentāru un atcerējos, ka kaut kad sen viena no pirmajām lubeņu sērijām, kas iznāca latviski bija par Anželiku, autori divi, vīrietis un sieviete, tas bija tas, ko Outlander man atgādināja (lai gan visu neesmu lasījusi)!

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 4. Februāris 2021, 22:34

Bridgerton bija absolūti brīnišķīgs. Nav sevišķi daudz vēsturisko patiesību, manuprāt, bet tā noskaņa ir tāda, ka īsti arī neprasās.

Posted by: galvenais hipo ([info]daria)
Posted at: 4. Februāris 2021, 23:32

Bridgerton man patika, taads Gossip Girls pieaugushajiem/19.gs miiljotaajiem.
Nekaadu precizitaati negaidi (melnaa karaliene hahaha), bet noskanja forsha, patiikami pavadiits laiks, tikai besiigi, ka pagaidaam tikai viena sezona.

Posted by: putnu novērotājs ([info]_re_)
Posted at: 5. Februāris 2021, 08:46

pastāv variācijas, ka viņas izcelsmē ir bijuši mauru gēni, viņas sensenie priekšteči nāk no portugāles. viņa esot bijusi melnīgsnēja, ar izteiktām lūpam un platu degunu, vispār uzskatīta par neglīteni. filmā jau arī viņa nebija akurāt melna, kā rasbis te vienā diskusijā minēja - tā pavairāk iesauļojusies lauku omīte. :)
https://www.theguardian.com/world/2009/mar/12/race-monarchy
https://en.wikipedia.org/wiki/Charlotte_of_Mecklenburg-Strelitz#African_ancestry_myth

Posted by: galvenais hipo ([info]daria)
Posted at: 5. Februāris 2021, 17:16

Shis ir interesanti!

Bet nu labi, dazhi iznjeemumi droshi vien bija, bet ne jau nu tur melnaa aristokraatija; un tur tachu bija taa viena saruna par to, kaa karalis appreceejis melno, kas apvienojis divas sashkjeltaas grupas. Tas, ko gribeeju teikt, ka veesturi sheit iisti nevar mekleet, mazliet noskanju gan, un - ljoti vieglu izklaidi (man patika, noskatiijos peecdarba vakaros, kad smadzenes nemaz nemaz negribeejaas kustinaat)

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 4. Februāris 2021, 23:36

Haha, es zinu to Maknotas grāmatu. Tāda fantāzija, ka vai nu.

"Pētera imperatori" esi lasījusi? Sabaļauskaite savā stilā, bet nu es lasīju un nevarēju atrauties.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 4. Februāris 2021, 23:42

Neesmu, es vispār no viņas neko, bet zināju, ka nepirkšu, bibliotēkā noteikti rinda un neesmu izpētījusi vai tur nav kkādi elementi kas man ir no-no.

Un vēl tai grāmatā sākumā viņiem bija viena vecuma starpība, beigās jau daudz lielāka. 8->11 gadi, ja nekļūdos.
Un man bija žēl, jo mūsdienīgajos sižetos bija ok, raiti lasījās, tik vēsturiskajās bik veselais saprāts traucē.

Bet tas nekas, vienā drabiņu sērijā autore pēkšņi bija aizmirsusi kāds izskatās citās grāmatās bieži minēts nozīmīgs tēls, ne tikai acis un matus pārkrāsoja, bet pataisīja par pilnīgi cita veida mutantu :D

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 5. Februāris 2021, 06:53

O, tieši tikko izlasīju Lindas Curikas domas par to (erotika, pārlieku liberālisms ādas krāsās, sievietes loma tikai dzemdināties, bet laba pasaka)
https://www.delfi.lv/kultura/news/screen/visu-laiku-skatitakais-netflix-serials-smaga-pasaku-erotika-par-tikumigu-sabiedribu.d?id=52905355

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 5. Februāris 2021, 15:05

es skatījos treileri un sapratu, ka nebūs man, jo vecums, lol - galvenie varoņi tādi bērni, ka nespēju nekā identificēties, tā beibe plakšķina acis un izskatās tik salda, ka sametās šķērmi

12 Lasīt komentārus piebilst