porcelāna lellīte [userpic]

17. Decembris 2020 (13:22)

ir te cilvēki cibā, kas dedzīgi nīst nepareizas uzacis. ir, kas tikpat kaismīgi izsmej cilvēkus par apzinātām izvēlēm attiecībā uz izskatu. jo vairāk es par to domāju, jo vairāk mani pārņem šausmas. jā, ok, var nopirkt pulveri ar šķiedrām, ja cauri matiem sāk vīdēt galvas āda. iekaisa, piespiež, matu laka un aidā dzīvē, i nepateiksi. /es tā pieņemu, nav man vēl tādas pieredzes/. ir procedūra par 1335 eiro, bet līdz tam vēl vajagot analīzes un 'nostabilizēt stāvokli'. ir matu pārstādīšana (izklausās sāpīgi un dārgi)
bet tādām cienījamāka vecuma kundzītēm laikam tas 'uzkasi un nofiksē' kas Rozentāles kundzei un co laikam ir vienīgais variants. tikko uzskrēja man portālos reklāmraksts par kkādu vietējo slavenību ar ikonisku frizūru. nezināju ne vienu, ne otru. Dieviņ tētīt apžēlojies! ja tas ir tas, ka skaitās kruti un stilīgi un mani sagaida, sāku krāt zeltu Normālam Frizierim Salonā. un kur lai dabū tādu, kas tiešām dezinficē visus instrumentus un sajēdz ko dara? es būtu ar mieru atstāt tur arī lielu naudu, ja mājās pēc mazgāšanas nepārņemtu raudulīgs izmisums. jo ar to, ka paradumu izmazgā-izķemmē-uzkrāso-lūpas-un-ej laikam nāksies aizstāt ar žākstulīgu iznešanos dieszina kādā ilgumā katru reizi vai turbānu, jau esmu samierinājusies un sāku aprast
karoče ieviesu cibiņai jaunu tagu. bet tos friziera ieteikumus laipni velkomēti, es ideālā variantā gribētu tādu, kas taisa arī visādas alternatīvās frizūras. jo ja jādzen uz nullīti, tad a) vajag jaunas smukas brilles, kas tāpat jau ir janvāra darbu sarakstā; b) jānomet svars lai ir smuki.
tikai pabrīdiniet, ja griež par trīsciparu skaitli (varbūt atvieglojumam izstāstiet arī cik Dārgi ir visādās ārzemijās)

esmu jau es arī aizspriedumaina, mani uzkasīti stīvie mikrofoni vispār neuztrauc, Kristīnes Balodes frizūra šķiet smieklīga, jocīga, bet patīk, bet šitā gan kkā galīgi nē, pilnīgi līdz šermuļiem
https://sejas.tvnet.lv/7134778/baibas-prindules-rences-ikoniska-frizura-veidota-lai-sadzivotu-ar-psoriazi

Comments

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 17. Decembris 2020, 13:39

I feel personally attacked :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 13:48

:D skūzi!

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 17. Decembris 2020, 13:49

viss pareizi :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 13:49

bet citur bija gandrīz līdz kautiņam par tetovētājām! neatceros pie kā un kas ar ko, bet nu jā, gandrīz izplūcās. atceries seno cibas kašķi par miņukiem pec 30? tur pilnīgi naidā sagāja, es biju jauns, neviena nelasīts jūzeris, bet uz mani tas Atstāja Iespaidu

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 17. Decembris 2020, 13:51

es zinu par seksu trijatā trolejbusā un melnajām apenēm, bet miņukus pēc 30 gan palaidu garām.
Man jau besī tikai sliktas zīmētās vai tetovētās uzacis. Dabīgās ir ok, daba zina, ko dara. Tipa ja jau tetovē, varēja ietetovēt pareizi, bet nekā. Jo tur ir jāzina gan proporcijas, gan krāsas, lai izskatītos iederīgi.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 13:59

e? tos es kā pa miglu atceros, ka bija fakts, neko senāk. a tur par tiem miņukiem villojās un viļņojās kādu nedēļu, daļa to jūzeru jau sen aiz atslēgām un daļa pat manuprāt vairs nav ar mums, daļa kardināli mainījusi dzīvesveidu.
jā, daba kaut kā māk salikt pat ja nepareizi, ļoti ļoti reti izskatās neglīti vai nepiestāv, ļoti bieži ir tik interesanti, ka skaisti.
mani atkal izbrīna ka tetovētajām bieži tā forma it kā pēc grāmatām, uzzīmēta tik ideāli, bet manuprāt nepiestāv sejai, nu tā jocīgi, ja vaibsti maigi un sejas līnijas apaļīgas (nav nekādas saistības ar svaru un apaļīgumu) a uzacis kā ar lineālu. un otrādāk citreiz tuklā sejā daba tās līnijas skarbi un taisni uzzīmējusi, it kā nav pēc kanoniem, bet reāli smuki

bet nu man ne pārāk patīk, ja uzzīmētas uz ādas un tā pūciņa pa virsu neiekļaujas vai vēl trakāk, uzacis uzzīmētas, bet tur viņu nav vispār, nu tā, ka neviena matiņa!
bet pa lielam mani neuztrauc kā citi, lai tak katrs kā var, grib un ko maciņš ļauj, parunāsim labāk par pretplikpaurības neglīšuma pasākumiem!

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 17. Decembris 2020, 14:00

nē nu matiņu nav dažādu iemeslu pēc, reizēm zem uzzīmētā vnk stulbi izskatās, nu ko tad darīt :D bet par pretplikpaurību gan nemācēšu teikt :(

Posted by: chrono ([info]chrono)
Posted at: 17. Decembris 2020, 14:34

Es arī diezgan nīstu nepareizas uzacis. Man patīk biezas, dabīgas uzacis, kas vispār nav aiztiktas, varbūt maksimums drusku paplūkātas, lai pa vidu neaizaug. Bet naids man ir pret noskūtajām uzacīm, kuru vietā ir vai nu kontūra uzzīmēta vai tetovējums. Lai arī es jau jokojos par to naidu, darīt jau var ko grib, man tikai grūti ir saprast kur radās ideja, ka tas izskatās labi.

Posted by: Hedera helix L. ([info]hedera)
Posted at: 17. Decembris 2020, 14:45

Manu nostāju pret visu, kas saistīts ar ārējo izskatu, raksturo attieksme live and let live. Es gan netaisos noliegt, ka mēdzu, turklāt gana bieži Kaut Ko Padomāt par citu cilvēku stila izvēlēm, taču nekad neuzskatu, ka tiem citiem mans viedoklis ir da jebkādā veidā saistošs vai interesants, tādēļ domāju, ka kritiska viedokļa izteikšanas vienīgais rezultāts būs otram cilvēkam sabojāts garastāvoklis. Izņēmums ir daži ļoti tuvi cilvēki, kuriem pa simts gadiem reizi varbūt arī kaut ko esmu pateikusi, kad šķitis, ka tad nu gan ir ticis nošauts pavisam greizi.

Gan jau, ka man tāda attieksme no empātijas ceļas, jo sava personīgā nestandarta stila un skaistuma izpratnes dēļ nelūgtus viedokļus no cilvēkiem klausos jau kopš mazpadsmit gadu vecuma.

Meitenei ziņu rakstā ļoti jūtu līdzi un dalu sāpu. Galvas ādas psoriāze arī man ir uzticama līdzgaitniece kopš bērnības. Pagaidām vienīgais, kā to vismaz nedaudz regulēt, ir mazgāt matus ik pēc divām dienām, jo trešajā jau sākas trakumi. Un i to pie stresainākiem dzīves brīžiem sākas uzliesmojums arī ar visu rūpīgo mazgāšanu. Visādi spec-šampūni un maskas, un eļļiņas ir gadu gaitā izmēģinātas - lielas jēgas nav. Pie dermatologa gan pagaidām neesmu gājusi, varbūt ir vērts?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 14:56

ja citur normāli un viss zināms kas un kā, es iesaku to trihologu. drusku besis, bet lai arī dārgi, tas ir tā vērts, Zemīte mani ļoti patīkami pārsteidza ar cilvēcīgu attieksmi, sen nebija tik normāli anamnēze ievākta un ļoti ērti, ka viss, kas nav aptiekā un uz receptes, turpat uz vietas uzreiz nopērkams un ne dārgāk kā jebkur citur, mājaslapa sakarīga, SMB, analīzes un visi ieteikumi arī izdrukāti līdzi, lai nav pārpratumu

man jau par to meiteni arī nekādu pretenziju, viņai piestāv un labi izskatās, bet kaut kā pret pašu frizūru tāds nē! :D tādēļ jau ierakstīju

Posted by: Hedera helix L. ([info]hedera)
Posted at: 17. Decembris 2020, 15:07

Citur ādai nekādu problēmu nav, sejas āda pat uz taukaino pusi, tādēļ kaut kādus krēmus uzzieķēju "kad atceros". Tad nu brīžiem pie psoriāzes saasinājuma ir tā dīvaini, ka piere teju spīd no taukainuma, bet līdz ar matu līniju uzreiz ir tuksneša izmisums. :D

Būs man par šito jāpadomā, moš tiešām situāciju ir iespējams uzzlabot un nemaz nav tā jāmokās.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 15:16

ir jau tagad visādas labās opcijas, i krēmi i moš kādas procedūras u.tml. mani pārliecināja, jo viņa uzreiz ar mikroskopu zem tādas kā pistoles apskatās saknītes un visu redz (tajā linka sižetā arī bija), piedāvā arī biopsiju, vajadzības gad.pārbauda uz sēnīti, bija arī tāds tests, kad izreuj matu kušķīti un mikroskopijā apskatās kādā stadijā tie mati ir, tas daudz ko pasaka. un tie līdzekļi, visādi placentu šampūni un ampulas un kas tik vēl ne plašā klāstā turpat uz vietas arī visi ir.
ja pie dermatologa, tad manuprāt ir vērts arī pie tāda kam privātprakse vai kas strādā arī klīnikā, cits skatījums uz it kā vizuālām problēmām, kas tomēr ietekmē pašsajūtu psiholoģiski. man ļoti patika Laila Atslēdziņa, nezinu vai viņa tagad kkur arī par NVD pieņem, Mauriņa klīnikā viņa arī bija, Grebenšķikova ielā reāli super bija dr., diemžēl atceros tikai to, ka jauna, smuka, blonda un bija rakstījusi bukletu par atopisko dermatītu :D
bet psoriāzē noteikti ir arī tādi, kas specializējušies.
tīri tā pašsajūtas uzlabošanai pēc koronas trakuma noteikti ir tā vērts, zini paliek vieglāk jau kad tu pasūdzies un uz tevi neblenž kā uz traku tip ar visu jāsamierinās un jācieš

Posted by: Hedera helix L. ([info]hedera)
Posted at: 17. Decembris 2020, 17:08

Ļoti daudz vērtīgas info, paldies tev! Es pieglabāšu saiti uz šo diskusiju, jo tiešām, kad atkal viss būs brīvi un vaļā, ir vērts man aizstaigāt pie spečiem.

Ar pašiem matiem man gan ir viss ok - ļoti gari, ļoti biezi un ļoti smagi. Agrākā jaunībā ar visu to studentu bohēmu un neveselīgo ēšanu, nu tad šķēlās gali. Nu jau vairākus gadus pat tas vairs nenotiek, gali nav jāapgriež. Es vispār esmu arī aizdomājusies, ka varbūt ģenētika - tas ir viens, bet varbūt arī tīri tehniski problēmu saasina tas, ka mati ir tik biezi un smagi - varbūt galvas ādai vnk nav, kur likties.

Par to, ka (tā jau tikai) vizuāla problēma - jā, vai ne? Jau nez, cik sen mums reklāmas iedzinušas domu, ka galvas ādas problēmas, tā jau tāda vizuāla problēma, un kauns, ka tev tādas ir, jo tas nozīmē, ka tu vēl neesi sācis lietot šo lielisko šampūnu. Bet tā jau nav nopietna aina. Pie saasinājumiem man pakauša daļā sākas pleķi ar iekaisumu, kas no sākuma sulo, tad bezbožna niez, tad pa nakti miegā sakasu, tad jau sākas arī līdz asiņainām krevelēm un vispār ir traki, jo kā lai tas tur sadzīst, ja tas matu klājums tur ir pa virsu un neļauj ādai normāli atkopties.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 17:25

daļai cilvēku blaugznas gan ir no pārāk centīgas mazgāšanas un ja vēl šampūns nav īsti piemērots, tad vispār.
es vienā mirklī sapratu, ka nevaru audzēt garākus par 'uzreiz zem ļifona' jo ādai par smagu, vasarā ar karē bija komforts, lai gan tāpat viss pakausis izsuta, ja karsti. varbūt tev arī vajag vienkārši drusku īsākus

es apraudājos, Zemītes mājaslapā par 'mēs netrivializējam pacienta problēmu' un 'mati izkrīt no stresa, bet stress rodas arī no pastiprinātas matu izkrišanas'
http://hairandscalptreatment.eu/

bet tu tajā linkā kur intervija ar to dāmu, kurai arī psoriāze, noskaties ja var kkur dabūt, tieši pie trihologa ar psoriāzi
es vienu vakaru atradu konkrēti par manu problēmu jūtūbā sertificēta dermatologa video, skaidrāka tā bilde

Posted by: Hedera helix L. ([info]hedera)
Posted at: 18. Decembris 2020, 16:51

Īsākus matus - tas jau būtu kā iznīcināt manu tēlu, pašidentifikāciju un firmas zīmi vienlaicīgi! :D (šis ir no tiem jokiem, kuros ir daļa joka)

Gada siltākajā laikā man tieši parasti šī problēma vispār kļūst minimāla vai izzūd, un tad matus pat mazgāju biežāk, jo var iziet ārā arī ar mitriem matiem. Ziemās tad uzreiz ir jāplāno speciāli laiks, kas nozīmē, ka mēdzu neizmazgāt katru otro dienu, un tad sāk sākties. Protams, esmu ievērojusi, ka psihosomatika arī tur piedalās - ziemas ir tas laiks, kad ir vairāk profesionālā stresa.

Posted by: Citronz ([info]citronz)
Posted at: 17. Decembris 2020, 14:58

A vot man patīk gan Balodes frizūra, gan šī ikoniskā. Šķiet atbilstoša manai būtībai, tikai nemāku tādas veidot un mati šobrīd par īsu drusku.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 17. Decembris 2020, 15:15

Tagad domāju, moš man arī galvas ādas psoriāze, bet neiet vairumā, jo kā reiz ievēroju visus "kopšanas noteikumus" - lieku galvu un tās ādu mierā :D Labi palīdz vasara un citos laikos D vitamīna dzeršana.

Tā "vārnas ligzda" ir toč manā stilā, bet man neturētos, jo mati slidīgi un smagi, uzkasīt ir no-go. Es vnk ikdienā bez sukāšanas kaut kā savācu un miers (sukāju tikai apžāvētus pēc mazgāšanas, tas ir reti).

Par miņukiem. Ha, laikam pat atceros! :D Miņuki pēc 30 un vispār rullē!

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 15:22

es tikai tagad pļāpājot atcerējos ka Patmalniecei tak arī tāda frizūra un tā mani nereāli iepriecina katru reizi, tikai nezinu vai gribu tādu sev uz galvas :D
maniem matiem jau tā patīk velties, mitrā laikā neķemmēti kā padomju laiku garās švammes. atceries tos sintētiskos dredus? vot šitādi man saveļās arī skaustā ja sasvīst un nav astē. un tur nekādi zīdi un pšikalkas un kondicionieri pa lielam neko nedod. un īstos dredus es reāli gribētu, bet zinu, ka man sāpēs galvas āra un tam es neesmu gatava
es vispār cenšos ķemmēt reti, tad mazāk elektrizējas, un bliež ar elektrību, kaut kā mazāk lūzt arī ja ķemme pareizā, centrālapkures sezonā dzīve ir Ciešanas :D

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 17. Decembris 2020, 15:29

Hāāāhāāā, labi atceros tās švammes, ķipa labas muguras mazgāšanai, bet NĒ, nēnēnēnē. Manam tētim arī tagad kaut kas tāds ir, skats neiepriecina, nekad.

Man tā pagadījies, ka mati ir drausmīgi veseli. Ar tādiem arī ir savas sāpītes, piem., kad gribas "kaut ko īpašu", jo nafig nekas neturas, vai arī litrs lakas.

Man patīk cilvēki, kuri netiecas būt pielaizīti perfekti, tieši tai dabas dotajā ir pamata skaistums, brīvība to lieliski papildina, bet perfekcija nokauj.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 15:33

man ilgu laiku krāsa arī bija precīzi tāda pat :D
man lokas parasti iztaisnojas un frizūras ja vien nav balerīnas copīte, neturas. nu, ja taisa un Cenšās, ja tā kaut ko vnk satin, var sasiet mezglā arī bez gumijas, sprādzes vai zīmuļa un turas. a tā vajag tik daudz pūst, ka pēc tam āda niez un kur tas der?!

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 17. Decembris 2020, 16:10

Es ķemmēju ar suku, kam ir dabīgie un plastmasas sari. Ar tikai dabīgajiem es savu garo pačku atpiņķēt nevaru, šis ir tāds best of both worlds.
Vēl pēdējā laikā piefiksēju ļoti dīvainu parādību – mati pinkājas DAUDZ mazāk, ja nelieto kondicionieri. Kas ir pretrunā visai loģikai :D

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Decembris 2020, 16:22

kondicionējoties tā pinkāšanās ir pavisam citādāka

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 17. Decembris 2020, 16:24

jā, daudz drausmīgāka, viss saķep vienā klucī :)

23 Lasīt komentārus piebilst