porcelāna lellīte [userpic]

23. Maijs 2016 (11:53)

ir viena lieta, kas mani nenormāli kaitina. ka visi dabas draugi, kas cepas par to, ka jaunlaulātie palaiž baložus (kas man šķiet barbariski, bet ne par to), a paši kāzās/kristībās/jubilejās/vienkārši garīgos pasākumos laiž gaisā degošās laternas vai hēlija balonus. tipa ja neredz kur tas nokrīt un uztaisa labākajā gadījumā miskasti, sliktākajā nokļūst kādam zvēram vēderā vai putnam ligzdiņā un putnēnam ieķeras kājiņa, tad viss ok. nemaz nerunājot par to, ka ir ugunsnedrošais periods mežos iestājies.
fui, nu vienkārši fui

Comments

Posted by: zazis ([info]zazis)
Posted at: 23. Maijs 2016, 12:06

nemaz nerunājot par to, ka gandrīz jebkuras svinības ir resursu šķērdēšana :)

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 23. Maijs 2016, 12:38
taisni kā es

man vēl vairāk riebjas salūti pārdesmitminūšu garumā putnu ligzdošanas laikā, par suņiem un kaķiem, kas dēļ šamā bailēs jūk prātā nemaz nerunāsim

Posted by: scope ([info]scope)
Posted at: 23. Maijs 2016, 12:44
vvz

Mums kaut kādi p***ri samērā nesen pēc plkst. 23 lielajā laukumā pretī mājai sāka savu uguņošanas šovu.
Bērns jau bija aizgājis gulēt.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 23. Maijs 2016, 12:45
taisni kā es

ari tas, starpcitu. un dabon pēc tam pie miera šitādu svaigi izmodinātu.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 23. Maijs 2016, 13:17

Man neprofesionāla blīkšķināšana vispār riebjas. Visa šitā piemājas šaudīšanās būtu jāaiziedz, un mazpilsētu svētku salūti arī, nesaskatu tajos skaistumu kā vārdā būtu vērts tā visu piesārņot.

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 23. Maijs 2016, 12:43
Tu saki?

kāzas vabše ir pa manam abzolūti bezjēdzīgs un stulbs pasākums

Posted by: aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze)
Posted at: 23. Maijs 2016, 12:44

bet mani savukārt mulsina šis kontrasts, kādu tu šeit prezentē :) bet nu labi, es vienkārši neesmu satikusi cilvēkusi, kuri tā domā, ka viens nav ok, bet otrs ir. man liekas, ka cilvēki, kuri cepas par baložiem, bet laiž papīra laternas, ir vienkārši jāizglīto, ka tās laternas arī kaut kur nosēžas, un esmu droša, ka kādi 90% no tiem, kuri tā dara un kuriem acīmredzami rūp, tā vairs nedarītu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Maijs 2016, 13:04

zini, es arī domāju, ka tas ir pašsaprotami. bet tad ieraudzīju soc. tīklos, ka tomēr nav. un kontrasts tik skaudrs jo trešdien (?) bija konkrēta ņemtne ap kāzu baloža glābšanu ar visu sekojošo

un šodien es neesmu gana mierīga lai tā korekti, iejūtīgi un pieklājīgi veiktu izglītojošo darbu

Posted by: silent wings ([info]sw)
Posted at: 23. Maijs 2016, 14:53
yoda

Arī, jā. Un vēl mani kaitina tā tiltu margu izkropļošana ar slēdzenēm. It kā pēc iespējas resnāka un rozīgāka slēdzene novērsīs to, ka pēc en plus viena bērna un negulētām naktīm viņa zaudēs par viņu interesi, bet viņš iegrims datorspēlēs vai interneta randiņu grupās.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 23. Maijs 2016, 17:11

tas man neizraisa nekādas emocijas. vienīgo reizi kad tādas izraisīja, es gāju pa Bastejkalnu un tur onkulis ar krāsu bundžu un otām knieba pušu tos kilogramus metāllūžņu lai nokrāsotu margas. tas gan izskatījās bēdīgi

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 23. Maijs 2016, 20:19

Sapratne par šīm lietām nāk ar laiku; kad tikko tās laternas parādījās, man arī likās skaisti un forši, bet pēdējos gados visiem, kas ir gatavi klausīties, stāstu, ka tā nevajag darīt (precos.lv forumā, cerams, vismaz kādu līgavu izdevās atrunāt no laternām un baloniem :)) Nelāgi, ka manās kāzās vīrabrālis bija sagādājis hēlija balonus gaisā laišanai; es drusku pabubināju, bet pieklājības pēc tomēr izmantojām. Pati noteikti neko tādu nepirktu.

Posted by: putns ([info]dumshputns)
Posted at: 26. Maijs 2016, 13:55

Ja tie baloni ir lateksa, tad viņi sadalās ļoti ātri dabīgā vidē. Pilnībā laikam sešu mēnešu laikā, bet nu protams, vajadzīgs tādus laist arī nav. Man arī liekas, ka cita materiāla balonus ir aizliegts laist gaisā. Kā to izkontrolē, arī nezinu.

12 Lasīt komentārus piebilst