sālma ([info]narkoze) rakstīja,
@ 2006-12-16 20:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dāvana
tumša baznīca,gaišs altāris,daudz sveces,liela askētiska egle ar dzeltenām lampiņām,daudzdaudzdaudz cilvēku un Valdis Indrišonoks dzīvajā,dažu metru attālumā (vajadzēja tomēr apsēsties tuvāk) Mateja baznīcā,jaunā albuma Klusas sarunas ar Tevi prezentācija,nopirku,bet nokautrējos palūgt autogrāfu,pateikt,cik ļoti man patīk un cik daudz nozīmē viņa mūzika,kas ir tā Kunga iedvesmota,bet negribējās atkārtoties (kā vienmēr,kad kādam gribu pateikt kaut ko labu,ko tādu,ko viņam daudzi jau ir teikuši,jo es neko oriģinālu ātrumā un pat lēnumā reti kad esmu spējīga izdomāt). viss tas,ko es par viņu domāju līdz šim-kā par mākslinieku,izpildītāju,dziesmu autoru,cilvēku galu galā-nu ir kāpinājies kubā. klausoties viņā,Dievs liekas tuvāks nekā parasti. vienīgi jāsaka,ka Maijas Lūsēnas parādīšanās ar savu...solo dziesmu... (rīt viņai būs solo koncerts Biedrības nama lielajā zālē,jūtu līdzi tiem,kam to nāksies dzirdēt) bija pieri raucoša. ko Valdis viņā saskatījis? ai,bet tā ir tikai nenozīmīga adata smaržīgā,mīkstā,patīkamā siena kaudzē,kuru nav vērts meklēt.
pirmspēdējā un visiem tiem,kas klausās viņa mūziku,zināma dziesma Cik brīnišķīgs Tavs vārds ar savu piedziedājumu (Alelūūja) mani aizkustināja līdz asarām. prieks,sajūsma,nožēla,mana niecība un Viņa varenība. tā bija visa koncerta kulminācija. cilvēki dziedāja līdzi,piecēlās kājās,sita līdzi plaustas. es,protams,nevarēju izdvest ne skaņas,jo man ir laringīts,bet dvēsele dziedāja no visas sirds.
(šito es pateikšu uz austiņas - gribējās laikam,lai koncerta vēl kāda dziesma būtu tāda -paņemoša-,jo pārējās dziesmas bija tādas 'aijā žūžū',mierīgas,klusas. netipiski viņam tomēr. bet ziemassvētkiem tipiski - mēs taču gaidām klusuma svētkus,tāpēc - čšš!)
kā gribētos viņu pazīt!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]refused
2006-12-16 21:11 (saite)
Viņu tiešām ar vārdiem īsti nevar aprakstīt.Atceros,ka pirmoreiz dzirdēju,kad mana mazā māsīca sāka iet uz Mateja draudzi un klausīties kristīgās dziesmas.Tolaik man bija dabiski rezervēta attieksme pret tamlīdzīgām lietām,bet viena dziesma aizķēra līdz pat šai dienai.Un smieklīgākais,ka nemaz neatceros,kura.Bet sirdī visu laiku skan un silda.Sodos uz sevi,ka nespēju atcerēties,nespēju atrast un vēlreiz dzirdēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-12-16 21:22 (saite)
klau,tad tu arī esi kādreiz bijusi Mateja draudzē? un vēl man tāds jaut.,lai apmierinātu savu ziņkāri-vai tu esi baptiste? jo es,piemēram,neesmu,un ir lietas,ko tomēr neatbalstu,tomēr tā mūzika...tas ir tas,kas pietrūkst luterāņiem,par ko man ir ļoti žēl. nav tā,ka man nepatiktu korāļi,tie ir brīnišķīgi,mājās tos spēlēju un dziedu,un mani pārņem garīga pacilājuma sajūta,tomēr baznīcā,vērojot ļaužu drūmās sejas un klausoties pensionāru aizlauztajās balstiņās (manā draudzē ir veco cilvēku pārsvars),gribas,lai būtu citādāk..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-12-16 21:53 (saite)
Neesmu ne baptiste,ne bijusi Mateja draudzē.Mana krustmāte ar bērniem ir.Un man ne visai patīk tā draudze,jo viņus padarīja tādus...bez savām domām.Zini,kad iestājas tas aklais fanātisms.Es nezinu vai mani maz var kur pieskaitīt,es vienkārši ticu.Esmu kristīta luterāņu baznīcā,bet reti eju uz baznīcu,jo neesmu jutusi,ka tas ipaši vajadzīgs.Mans Dievs ir enerģija,kas ir visapkārt,dabā,ar kuru es varu parunāties,kad vien tīk.Tas gandrīz vai vairāk kā no senlatviešu laikiem.Nesen aizgāju uz baznīcu un...jutos lieka.Es nezināju visu tos tekstus,kas jāsaka noteiktos brīžos un man pat nebija laika parunāties ar Dieviņu,cik gribas,jo pārējie jau gāja prom un skatījās uz mani,kas ceļos nometusies lūdza,kā uz dīvainu.Tad es sapratu-labāk aizeju uz mežu un lūdzu tur.Es ticu karmai un budisma uzskatiem un daudzējādā ziņā dzīvoju pēc tiem.kas tad es sanāku?Nezinu.Es vienkārši ticu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-12-17 00:37 (saite)
paldies par atklātību!:) es tevi ļoti labi saprotu par baptistiem. dažreiz tā viņu laipnība,ieinterisētība,smaidīgums šķiet tāds uzspēlēts. un fanātisms,jā..es mazliet baidos par to,ka tik es pati agri vai vēlu neiesaistos pie viņiem. nu,dēļ tās mūzikas. mana mamma baptistus uzskata par sektantiem un viņas attieksme ir ļoti skeptiska,bet kādreiz jau viņi tādi arī skaitījās...
tekstus gan baznīcā es zinu,ja nu vienīgi tagad būs piemirsušies,no ilgas neiešanas,bet jā,par to lūgšanu beigās ir tieši tā,kā tu saki.
zini,tu man atgādini Robertu Mūku. viņam ar ticību un Dievu bija gaužām līdzīgas attiecības. tu taču zini,par ko es runāju,vai ne?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-12-17 00:52 (saite)
Afiksija arī par baptistiem tev šo to varētu pastāstīt,man šķiet.Pēc vasaras nometnes viens baptistu mācītājs viņas uz laiku bija gluži kā nohipnotizējis.
Patiesībā es par viņu maz zinu,pat nevienu dzejoli neesmu lasījusi,jo mūsu bibliotēkā nav.Bet zinu,kas viņš tāds,jā:) Un tagad vēl jo vairāk gribētos labāk uzzināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-12-17 00:58 (saite)
zini,man pat tas dzejolis,šķiet,ir ierakstīts blociņā,kurā pārrakstu citātus no bībeles un vēl šo to,kas iekritis sirdī,tāds pagarš gan bija,bet varētu rīt vismaz kko no tā ierakstīt te,labi?lai tu saproti,uz ko es te tēmēju:)
un gribētos gan no līvas kaut ko vairāk uzzināt. hmm,laikam būs jāapjautās draugiem.lv. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-12-17 12:48 (saite)
būtu ļoti jauki:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

"jaunpagāns"
[info]narkoze
2006-12-17 13:56 (saite)
ar to katolisko lietu ir tā,kā ir,
man patīk būt starp dažādu svēto bildēm,
īpaši - lūkoties svētajā Jaunivē,melno
Madonnu gaišajos vaibstos,ietīties
vīraka reibumā,elpot kopā ar latīņu
Missas precīzajām kadencēm,man patika,
kad vēl nevajadzēja sirsnīgi un sakrosankti
sarokoties ar nejaušu blakussēdētāju,kad
ērģeļu skaņas apklusināja manu smadzeņu
putras nemitīgo burbuļošanu,nebija par par ļaunu
arī šad tad nokrist ceļos vai pārmest krustu,
bet tad es nobijos no mūžīgas
elles mokām
un sāku žāvāties par absolūtu laimību mūžīgās
debesīs,man bija kauns (jaunībā),ka nevarēju
baznīckungam iečukstēt ausī nevienu sulīgu
grēku. man sāka apnikt sholastiķu iebalzamētās
definīcijas
un ens supremum* (augstākā būtne) sāka atkāpties nepieejamos augstumos-
un tā es pārgājāju daudzdievībā,
piepaturēdams
Svēto Jaunivi Mariju kā vienu no galvenajām Dievietēm,
Tas Kungs Buda,nebūdams greizsirdīgs,
arī palīdzēja,lai gan viņš nav nekāds Dievs
(dievīgs cilvēks gan),Kungs Buda nerunāja par
grēkiem,bet par stulbumu un gara aptumšošanos,
un viņam nebija nekas pretim pret latvju
dieviņiem
un dieviņām,vienalga,vai to bija deviņi vai
deviņi simti (faktiski jo vairāk,jo labāk),jo katrai
lietai ir savs Dievs,ja to uzmanīgi
aplūko,un vai tad nav skaisti dzīvot tādā apburtā
pasaulē,pat Patiesība nav jāmeklē,
un padomājiet,ko gan jūs darītu,ja to atrastu,
kur liktu tik lielu,nesagremojamu lietu,jums
tak nebūtu citas izejas,kā kļūt par Dievu,
un ko tad?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: "jaunpagāns"
[info]refused
2006-12-17 17:04 (saite)
Nudien,gluži kā par mani uzrakstīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: "jaunpagāns"
[info]narkoze
2006-12-17 17:54 (saite)
tevi tas skumdina,iepriecina vai ne viens,ne otrs,vai piektais (tavējais) variants?;) savā ziņā tas ir arī par mani..tāpēc jau arī šo pārrakstīju blociņā,lai gan - kristietība ir man tuvāka.;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: "jaunpagāns"
[info]refused
2006-12-17 21:18 (saite)
Skumdina tas,ka nekad nebūs iespējas iepazīt to cilvēku,kurš domāja un juta līdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzheina
2006-12-16 21:45 (saite)
tiku ar aicinaata uz sho koncertu, bet lielaas aiznjemtibas delj izpalika, tad satiku to kas mani aicinaaja tieshi naakot no koncerta un taa prieka sajutas, kas bij saskataama aciis manii izraisiija dikti lielas beedas, ka tomeer netika viss liidz galam sarunaats. un tagad veel tavs ieraksts:) disks man ar tika kaartiigi noprezenteets un izslaveets:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-12-17 00:26 (saite)
kaut viņam drīzumā būtu vēl kāds koncerts! tad jāmēģina tikt arī tev. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]narkomanc
2006-12-16 21:52 (saite)
iesmaidiju [gandriz skalji iesmejos] par "jūtu līdzi tiem,kam to nāksies dzirdēt" :))))~ kji kji

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?