Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-01-28 12:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pie dabas krūts
Daudziem vīriešu kārtas pārstāvjiem patīk reizēm aizbraukt pie dabas pamakšķerēt. Tā ir patīkama sajūta kad nedzirdi kašķīgu spalgu sievietes balsi, kad ir miers, kad ir klusums un kad tu gādā barību itkā. Tas tāds pirmatnējs instinkts gādāt barību ar medībām vai vākšanu vai vienalga. Jo reāla labuma no tās voblas jau nav. Bet nu nejau tas ir galvenais. Es pats arī ļoti mīlu pasēdēt ar makšķeri vai pamētāt spiningu un daudzi mani draugi arī. Šis gadijums arī notika ar vienu manu draugu kurš ļoti mīl atpūtu pie dabas un makšķerēšanu. Viņš pēts dabas ir zinātnieks kuram patīk vienmēr visādi izgudrojumi un jaunas metodes. Nu tad viņš mājās sēžot bija izgudrojis aparātu kas ar elektrību sit nost zivis. Kad vienu dienu izgudrojums bija gatavs, tad mans draugs laimīgs pateica savai draudzenei ka mājās būs vēlu bet ar daudz zivīm un devās viens pats klusiņām uz vienu upi latgalē kur zivju esot diezgan daudz, vajag tikai sist. Aizbraucis uz šo jauko upi, kur cilvēku maz un var nodoties patīkamām domām, mans draugs uzvelk gumijas zābakus, tos līdz kaklam(makšķernieku), lai elektrība pašu nesit un lai pauti nemērcētos, ieliek savu aparātu mugursomā, pie jostas maiss zivīm rokā gumijas cimds, un vads pa kuru laiž to strāvu ar ko zivis sist. Viss protams veicas ļoti labi, zivis nāk augšā griezdamās, drīz jau maiss gandrīz vai pilns. Esot pat līdaku 5kilogramīgu nositis. Bet tad gadās nelaime, vai nu uz žākļa, citu makšķernieku ar mazāk zinātnisku pieeju, vai nu uz kādu stikla gabalu, vai arī uz vienkārši asu akmeni mans draugs ieplēš zābaku. Zābaks ātri pilns ar ūdeni un manu draugu sāk neveselīgi sist elektrība. Jūt ka krampji sāk raut kājas un arī citā vietā kas simbolizē virieša spēku nepatīkamas sajūtas. Labi ka tajā brīdī nav tālu no krasta, bet tomēr kājās nostāvēt vairs nevar, uz priekšu var tikt tikai rāpus un arī grūti. Ūdens smeļas mutē krampji rauj kopā kājas, pašsajūta ļoti nepatīkama. Kautkā ar pārcilvēciskām pūlēm mans draugs tiek līdz krastam kur kautkāds koka sakārnis izlīdis no krasta pie kurā varētu pieķerties. Un tad pienāca šajā stāstā pats dramatiskākais moments, kurš iespējams gan ir izdomāts jo es nezinu vai tas reāli ir iespējams. Mans draugs sniedzas pēc sakārņa kad viņam no pieres izlec dzirkstele uz to. Bet nu tomēr viss laimīgi beidzās un vakarā bija zivju zupa un cepta līdaka. Tiesa aparāts tagad mētājas viņam garāžā un vairs nav ticis darbināts. Bet ja kādam vajag tad gan jau var sarunāt un nopārdot par lētu naudu tā pat kā nedaudz bojātu kandžas aparātu kas manam draugam nopostija virtuvi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jb
2004-01-28 13:01 (saite)
Pasaki man, kas ir tavi draugi un es pateikšu, kas esi tu..

Bet, nu, labi tev draugi anyway..

(Atbildēt uz šo)


[info]nfoworm
2004-01-28 13:04 (saite)
Starp citu "pēc" raksta kā "pēc" nevis "pēts" :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re:
[info]mako
2004-01-28 13:39 (saite)
Un pēc "Starp citu", tavā teikumā, būtu jābūt komatam, gramatiķi :)
Starp citu, otram komatam būtu jābūt pirms "nevis" .

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re:
[info]nfoworm
2004-01-28 14:06 (saite)
OK, OK :)) Neesmu perfekts - vienkaarshi manai nogruziitajai galvai naacaas paarlasiit vismaz divreiz textu, lai iebrauktu "vaardu speelee" :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re:
[info]nfoworm
2004-01-28 14:06 (saite)
Starp citu, taa nav gramatika, bet spell cheks ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re:
[info]martinez
2004-01-29 08:12 (saite)
Kāpēts "pēts" jāraxta ar "pēc"?
Varbūt tas tāts ztils ira.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blondulla
2004-01-28 13:44 (saite)
Nacionālās makšķerēšanas īpatnības:) Vai tik tas nebija tas pats asprātīgais elektriķis?:)

(Atbildēt uz šo)


[info]plusins
2004-01-28 15:26 (saite)
Vienkāršāk ir paņemt dinamītu un ķert zivis, kas krīt no debesīm!:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re:
[info]namtar
2004-01-29 15:23 (saite)
Ar dinamītu nevar klusumu baudīt:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aabols
2004-01-30 15:30 (saite)
He he. par shito teemu man te pagaajushovasaru bija piedziivojums, kad kaads latgales maluzvejnieks mani un veel vienu fruktu maaciija brist zivis. Tipo ar 4m garu tiiklu. Viss jau buutu labi bet chalis mees aizveda uz vietu, kur vinja aktiivaas sportoshanas laikaa bija ok dziljums un grunts prieksh taas padariishanas. a tagac tur uzpludinaats, no kaa attieciigi izriet duunjaina apuksha (taa liidz pautiem iegrimt mieriigi) un uudens paari galvai. Taa nu mees ar to otru fruktu tur pa grunti nostirkaajamies, kameer vecais meistars staaveeja krastaa un pukojaas, ka shitaa jau nu toch neko neizbridiis.
Kad atgriezāmies komandpunktaa, Meistars izteica domu, ka laikam jau vajadzeeja vinja Viltiigo Ieriici panjemt. Peec ilgas tincinaashanas shameejais arii izstaastiija sho to tuvaak. Tas redz puikas ir taads aparaats, kursh peec pirmaa skata izskataas peec radioaparaata Vef Sigma, bet patiesiibaa tur ir iemonteets supermega electric weapons zivju dauziishanai. Kas pats smiekliigaakais ka taa ieriice nevien izskatiijaas uz pirmo aci kaa radioaparaats Sigma, bet arii bija. Taa nu chalis var klausiities radio vai kasetes kameer sporto.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?