rūsganais sprakšķis

videointervija

rūsganais sprakšķis

videointervija

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
tārkā ciba, jūs te esat normāli cilvēki, kas strādā attālināti un ar videozvaniem, pastāstiet man, vai ir kādi DOs un DONTs?

man būs darba intervija. bet man stacionārajam datoram nav ne kameras, ne mikrofona obvs.
vai es varu uzstutēt telefonu uz burkas? vai tas nav dīvaini, ja es nekādi tad neskatos intervētājam acīs?

jeb labāk kaut kur dabūt uz monitora uztupināmu kameru? jeb paprasīt vīram viņa darba lapotopu?

man šaušalīgi nepatīk ne audio, ne video zvani ne tikai darbam, bet pat privāti, es laikam 2x mūžā esmu ar māti sazvanījusies whatsap video un viens no tiem bija Ziemassvētki, attiecīgi, esmu diezgan frustrēta.

es jau latviski nespēju normāli parunāt, zinkā, iemaņas zūd, nelietojot, angliski muti vispār neesmu virinājusi, hmz, kopš pirmskovida?
  • mums katram datoram ir citādāk. vienam bērnam ir kamera pie lampas kāta piešņorēta ar gumijām. man uz galda ir laptops un parastais ekrāns, kas pievienots laptopam. runāšanas gadījumā attaisu vaļā tālāk uz galda esošo laptopu. tur ir labums; tā kā laptops un kamera ir tālāk no manis nekā darba ekrāns, tad no lielāka attāluma es smukāk izskatos!
  • es neesmu pārliecināta, ka videozvanos of any kind, notiek baigā "skatīšanās acīs" :D bet nu, kaut kā puslīdz tajā virzienā der skatīties. es izvēlētos ņemt laptopu, jo tā liekas vienkārši visvieglāk no praktiskā viedokļa tavam komfortam.

    nu, es iesaku apģērbties tā, kā tu ģērbtos for this if it was happening in person. nopietni. izvēlies vietu mājās ar vismazāk priekšmetiem tev fonā, vienkārši siena ir ideālais. minimizēt arī iespējamos interruptions, nu tur suņi, kaķi, vīrs, lai nesanāk saraustīt to visu. ir pārāk viegli pazaudēt sarunas pavedienu, ja kaut kas apkārt aktīvi notiek. tu vari sagatavot nelielas piezīmes / špikerus, ko turēt sev ekrāna vienā stūrī. tās var papildināt ar piezīmēm sarunas laikā. ja tev fonā notiek kaut kāds troksnis, nomutē savu mikrofonu, kamēr otrs cilvēks runā - visiem būs vieglāk, arī otram cilvēkam.
    tas apmēram viss, kas man tagad tā nāk prātā.
    • domā, es zinu, kā nomutēt savu mikrofonu? :D

      kaķis noteikti izlems piedalīties, tas skaidrs :D
      • :D caur ko jūs sazvanaties? ja kas man pazīstams, varu arī iedot kaut kādus tech tips and tricks :D I do these fucking online meetings at least 4 times a workday, so :D

        ar kaķi vispār ir tā, ka it can be a good thing! :D jo nu, īpaši ja kaut kādā brīdī sarunā ir spriedze vai kas tur buksē, vai visi sanīgrojas viens uz otru, un atnāk kaķītis, tad visi uzreiz awww kaķītis un saruna pēc tam ir starp jau līksmākiem cilvēkiem. protams, tas strādā tikai tad, ja otrā galā arī ir cilvēks, kam kaķīši liekas aww :D
        • Teams

          tās reizes, kad ir bijušas sapulces, es lietoju telefonu ar austiņām skaņai un ekrānā to, kas jāšēro, bet bez video
          un tas pats pa lielam 2x gadā, jo es vienmēr cenšos izlocīties no zvaniem, jo es reāli slikti uztveru info tā

          darba intervijā gaņau nekas nav jāšēro.
          • nu, ja tu caur laptopu tur MS Team'ojies, tad viss, kas tev vajadzīgs, ir zvana loga ekrāna apakšmalā, aptuveni pa vidu. mic / cam kontroles un vēl viss. brīdinu gan, ka tie pazūd, ja tu nekustini peli. bet nebaidies! pie katras peles kustības tas toolbar atgriezīsies, ja tev kaut ko tur vajag izdarīt / pamainīt.

            es arī esmu cilvēks, kas daudz labāk uztver rakstītas lietas nevis audiālas. bet nu, fucking korporatīvi tak nepaliks mani nenomeetingojuši līdz komai dienas beigās :D

            telefonā Teams neesmu lietojusi, nav infas. bet ja tev tā it kā ir ērtāk, uzstutē kaut kur un miers. to, ka kamera ir mazliet sānā, to tiešām tā nejūt zvanos, nav baigais šķielējiens.
            • nē, man nav laptops, darbam ir stacionārais, mans lapsis nomira pirms laika un neesmu radusi vajadzību pēc jauna, lai arī darba pc neko nevar uzinstalēt no malas

              • ja kas, MS Teams nav jāinstalē softs uz komputātōra, var tupa caur webbrowser pievienoties zvanam, ja tev ir the url to it. strādā tieši tāpat kā viņu softs. ātri un efektīvi (I do this at least twice a day :D)
                • Luc zvant, ja uzklopt nilaiš ikšā ir tas, kas mani baida
                  nu, un video, protams.
                  liels deguns, resni vaigi, blergh
                  • intervētājam gan jau arī besī kaut kādas lietas par sevi, kā tās kamerā izskatās, kur nevar uzfotošopēt vai ko nu tur uzlabot in real time :D I mean.. tie jobani videozvani ir patiesībā daudz līdzīgāka komunikācija in person komunikācijai nekā gribētos. (besī cilvēki.) un nu, tiešām, apģērbies tā, kā tu ģērbtos, ja būtu jādodas tur personīgi, izvēlies fonu ar vismazāk priekšmetiem fonā, sagatavo kaķīti, lai nāk tevi glābt pareizajā brīdī, un that's about all the magic to it. cilvēki ir cilvēki ir cilvēki neatkarīgi vai ekrānā, besī tieši tāpat kā klātienē.
                    • saki nevaig pagriezt kameru, lai ir grāmatplaukts fonā, intelbeņķīgākam skatam? :D

                      man darbistabā aiz muguras tukšums un tad siena ar gleznu, nav nekur specjāli jāliekas. tas, ka tai dienā nevarēs strādāt pidžamā gan briesmīgi :D
                      • tur pārāk daudz iespēju tikt džažotam par nepareizo inteļbeņķību :D
                        un es iesaku pēc tā jobana zvana uzvilkt atpakaļ pidžamu tomēr :D citādi tak prātā var sajukt :D
                • oi, kautkur pazuda teksts - rakstveida Teams es lietoju ikdienā, gan uz datora appu, gan telefonā.
      • es bd vecāku sapulces zoon nejauši sakliedzu uz bērniem, momentā iemācījos nomutēt :D
      • Mikrofonu likt uz mute ir ok, ja ir stipri trokšnains fons vai ja ir daudz dalībnieku. 1 pret 1 un intervijā, kur tā pat daudz citu lietu, par ko nervozēt, par šo var neuztraukties.
  • Kāpēc, ja telefonā, tad neskaties acīs? Datorā būs kkas paralēli jādara? Ja nē, tad telefons uz burkas ir pilnīgi ok.
    • hmm, nukā, ja es skatos uz telefona ekrānu, sanāk, ka šķielēju,jo kamera tak ir sānā.
      • Nē, tik ļoti to nejūt, videozvani no tel izskatās pilnīgi normāli.
      • tas nav tik ļoti izteikti pamanāmi, manuprāt. jo vispār visi skatās generically ekrānā. un, es tev pačukstēšu, lielākā daļa cilvēku anyway daļu laika skatās uz paši savu attēlu kamerā nekā to otru :D
  • Man ir lekcijas iekš Teams un vismaz man telefonā tas ir no go variants. Met ārā, raustās... nu vnk wtf. Negribu biedēt, bet ja ir iespēja, tad vismaz telefonam tad jāpārbauda vai vilks. Es tad labāk aizņemtos vīra laptopu.
  • Varbūt pamēģini tos pieejamos gadžetus ar kādu draugu vai radinieku, lai pārbaudītu, kā viss strādā. Protams, ja tas nav darīts.
    Ja tie intervētāji sūtīs uzaicinājumu tā kā caur urlu, web versijā, var palūgt, lai tas draugs vai radinieks atsūta uzaicinājumu.
    Man liekas, ka foršāk būs, ja tu aizņemtos to vīra lapsi ar visu kameru un pričendāļiem.
    Man bieži sanāk saur 2 dažādiem gadžetiem vienlaicīgi slēgties klāt, jo, ja strādāju no mājām, tad caur VPN pieslēdzos darba kompim, attiecīgi laptopa kamera un mikrofons rāda un atskaņo, ko kantorī dara mans tukšais krēsls. Un tad man vajag laptopu vai stacionāro, lai šērotu un redzētu šēroto un planšeti ar austiņām, lai mani kāds dzirdētu un redzētu, un es tāpat.
    Un teikšu kā ir, diezgan liela piša ar šiem 2 agregātiem, no kuriem viens, protams, atstutēts pret burku, kā gan citādi. :D
    Labāk, ka ir tikai viens.
    Man liekas, la labāk, ja fonā ir īsta siena vai skapis, nekā ie fona attēli, kur izskatās, ka tava galva ir neveiksmīgi uz tā uzlīmēta.
    No Petrevičas video atceros, ka plīša vienradžu kolekcija ir Do Noti
    . :D
    • es nevaru uzaicināt nevienu outside my organisation, kaut kad mēģināju, kad vajadzēja vīram palīdzēt tikt ar Teamsiem galā.

      man ir bijuši zvani bez video, tad viss ir ok, cik jau ok var būt, ja tiklīdz iespurdzies, runātājs tiek pārtraukts. ņemot vērā pussekundes nobīdi, tas ir ļoti kaitinoši.

      negribu īsti paļauties uz vīra datoru, jo fig viņam pēkšņi pašam klients zvana vai kas;



      p.s. žēl, ka man nav plīša vienradžu, BET!! man tak ir vesels grozs ar suņu mantām. es gan domāju, ka nekas nevarētu aizstāt troksni, ko rada korgijs, mēģinot nokost kucēnu.
  • Ir ļoti Ok telefoni, nesaspringsti.
    Tevi intervēs, ne Tavu tehniku.

    Patiesībā liela daļa interviju ir telefonos, jo jālien pa pakšiem vai nevar darba kompi izmantot utt. Un neredz kameras "nobīdi".'

    Galvenais smaids un saturs :)
    Tev izdosies!
    • smaids!
      saturs!!11

      /nopūta
      žests.

      es tiešām nespēju normāli runāt tādus smalltalkus, es pat nezinu, ko viņš tur man taisās prasīt; cik saprotu, tad 1.intervija ir ar HR, kurš, protams, mani nezin, kaut es ceru,ka viņam ir nodots no dep.vad., ka mani vajag. tā, ka pieļauju, ka .. es pat nezinu, ko mēs runāsim. mēģinās pierunāt uz mazāku algu mož. lol.
      • Nu, ja pajautā kādi ir tavi vājie punkti, saki visu kā ir. Small talk un rusty social skills. Diez vai viņi uz tevi terētu laiku, ja tu nebūtu labs kandidāts
Powered by Sviesta Ciba