rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pirmo reiz kapos satiku pumpīšandreju, kuru ES nekā nevarēju piespiest iedot ūdeni. that was a first, man likās,ka es ar jebkuru tikšu galā

iešāvusi roku laistīšanā ar mēslojumu,izveicu to pašu dārzā un pēc tam nolaisīju puskīlō gliemežu (bet uzsvars ir nevis svarā,bet skaitā, tur čupa bija 1-2mm diametrā, kropļi sīkie)

jāsāk pļaut mauriņš, kautkāda dzeltenziedu figņa iemetusies un zem tās riebīgie ložņas tusē uz nebēdu
  • tā, tā - vai varētu lūdzu sīkāk par tiem gliemežiem un brīnumlīdzekli, ar kuru jamos zarazņikus var nolaistī prom?
    • ha! lasām to,ko gribam izlasīt

      kā diplomēts karavīrs cīņā ar gliemjiem 6 gadu garumā, lieku roku uz sirds un saku - brīnumlīdzekļa nav, ir tikai roku veiklība.

      rīta rasa/ vakara lietus/ dārza laistīšana + piena pudele un sakumpusi mugura.
      nevienas granulas, alus, pelni vai kas vēl neko nedod, parasts slapjums uz augiem (nu,un nav saules) un aidā!
    • ja nopietni, tad tiešām pa šiem gadiem populācija ir gana samazinājusies, bet kamēr būs visādas īves, pujenes, un citi zem kā slēpties, viņi paliks, bet ja kādreiz es varēju nolasīt 3 litrus vienā vakarā, tad tagad puslitrs ir maksimums.
      • tu vienkārši laisti, lai viņi lien ārā un tad lasi nost? Vai pareizi sapratu?

        /es šita lasīju agrāk naktsgliemežus - pret tiem labi līdz arī kaisīt virsū sāli - vai vismaz viņu alās, uz viņu ceļiem un tml. - izdeāli, ja rupjo, vēl labāk to, ko ziemā kaisa - tā tik žigli neizšķīst... - ar mājiņgliemjiem man šitas kaut kā nepadodas - vairojas viņi piecdesmitatoņu hidras galvu ātrumā kā minimums :(( /
        • nemēģināšu izlIEkties čaklāka kā esmu - primāri cenšos pēc lietus, bet var arī palaistīt

          tur jau jautājums par platību - man ir zem 800m2 + zālāja vidū viņi gluži nav, līdz ar to , noeeju pa perimetru,kur krūmi, ap hostām, pujenēm un dienziedēm, un viss.

          vairojas jau jā, bet ja regulāri lasa - es pēc savas pieredzes saku,ka ir rezultāts. protams, vienmēr atlīdīs no kaimiņiem, bet tomēr mazāk. kādas man hostas mežģīņotas bija uz rudeni agrāk un tagad - ir starpība.
    • nu, mūsējie pagājušajā gadā dobēs bēra kafijas biezeņus, lai viņiem no kofeīna sirdstrieka. kā gan tas beidzās nezinu
      • mana pieredze- nekādas jēgas. es tiešām nezinu,ko es nebūtu izmēģinājusi
        • Kola?

          Par gliemežiem nezinu, bet pret kurmjiem labi līdz čurāšana viņu alās:) Draudzenes vīrs šādi uzsāka kurmjiem demonstrēt, kurš te saimnieks, tad sāka virs caurumiem čurināt savus bērnus un tad jau dārza ciemiņi zināja, ka pa maziņam jāiet uz rakumiem, ne tualeti. Izskatās, kopīgiem spēkiem kurmjus esam pārliecinājuši.
          • kola ir laputīm.

            kad viņi slēpjas,tad tāpat nav nopūšami, a ja ir redzami - drošākais nolasīt

            par laimi kurmji mani piemeklē tikai kapos. (šodien kā reiz bija jauns rakums, aiznesīšu līdzi to čurājamo, lai cik vēlu mēs ar suni ietu, vienmēr kāds ļaužs atrodās.)
          • un tad atnāk ūdensžurkas vai maijvaboļu kāpuri. diezgan grūti izdresēt dabu pa savam, spītīga, maita.
            • Jā. Bet pietuvoties mazam līdzsvariņam var mēģināt:)
              Mums te ierindā ar gliemežiem un kurmjiem ir vēl zaķi. Īsts zaķu karapulks, kurš ir visur un (no)ēd visu.
              • iedomājos kā viņi tā braši un skanīgi maršē :)

                bet lai arī viena daļa liek pieņemt lietu kārtību kāda tā ir, otra tomēr skumst par mežacūku izraktajiem tomātiem vai žurku nograuztajām ābelēm, tiesa.
  • neizklausās pārāk ticami, bet -

    reiz latvijas radio 1 nejauši dzirdēju raidījumu par cīņu ar gliemežiem - tur gliemežu speciāliste stāstīja, ka vislabākais dārzam un cilvēkam nekaitīgais līdzeklis, kas palīdz apkarot gliemežus, ir ap dārzu aplikt mazu žodziņu, kam ir 45 grādu slīpums, tas esot leņķis, kādu gliemežiem riebjoties pārvarēt :) tipa viņi tad izvēloties līst uz citu pusi, kur nav tik nejaukā slīpumā jālien.
    • Re: neizklausās pārāk ticami, bet -

      ja neskaita,ka man ir pārliecība,ka viņi lien visur :D tad es nezinu,kurš varētu tādus žodziņus likt, ņemot vērā,ka parasti dārziem apkārt jau ir žogs un ja ziedotu kādus 30 cm no malām šādai mazai sētiņai, tad tur kāreiz viņi ēnā laimīgi vairotos :D
  • The basic idea is that you collect a whole bunch of slugs from your own garden, which will naturally have a low nematode population. You keep them in a crowded and unhealthy jar - think a slug slum - so that they survive for a week or so picking up nematodes from each other. Eventually the slugs sicken and die releasing lots of nematodes into the liquid. Dilute the liquid in a watering can then spread around your garden. The nematodes hunt out slugs in and on the soil and kill them within about a week. The dose should last about 6 weeks in the soil, before needing to be repeated.

    Tas no viena foruma, cilvēks eksperimentē pēc šī raksta. Man gan tā padarīšana tāda pabaisa liekas, bet man arī gliemežu nav daudz.
    • neesmu droša, ka šī metode ir laba, ja ir mājdzīvnieki, man šķiet, ka gliemežu nematodes (trematodes? man šie abi jūk) var dabūt arī kaķi/suņi un tas atkal var izraisīt sekas mīļdzīvniekam
      • Par to es iedomājos. No otras puses, tās augsnes nematodes jau tāpat tur tusē, kkur taču gliemeži viņas dabū, bet lopus tāpat jāattārpo un burkānus jāmazgā.
        Ir vienkāršāks variants- gliemjus sabāž konteinerā, kam vākā izurbti caurumiņi, un ierok līdz pusei zemē. Iznākums apm. tas pats, bet nav jākrāmējas ar smirdošu žļurgu.
    • es reiz aizmirsu saulē pudeli ar salasītajiem gliemežiem un redzot,ka tā nav pilna, atvēru,lai piebērtu vēl.

      to smaku no dārza nevarēja dabūt prom kādu stundu, labprātīgi uz ko tādu neparakstīšos :D
Powered by Sviesta Ciba