rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pirmo reiz kapos satiku pumpīšandreju, kuru ES nekā nevarēju piespiest iedot ūdeni. that was a first, man likās,ka es ar jebkuru tikšu galā

iešāvusi roku laistīšanā ar mēslojumu,izveicu to pašu dārzā un pēc tam nolaisīju puskīlō gliemežu (bet uzsvars ir nevis svarā,bet skaitā, tur čupa bija 1-2mm diametrā, kropļi sīkie)

jāsāk pļaut mauriņš, kautkāda dzeltenziedu figņa iemetusies un zem tās riebīgie ložņas tusē uz nebēdu
  • ja nopietni, tad tiešām pa šiem gadiem populācija ir gana samazinājusies, bet kamēr būs visādas īves, pujenes, un citi zem kā slēpties, viņi paliks, bet ja kādreiz es varēju nolasīt 3 litrus vienā vakarā, tad tagad puslitrs ir maksimums.
    • tu vienkārši laisti, lai viņi lien ārā un tad lasi nost? Vai pareizi sapratu?

      /es šita lasīju agrāk naktsgliemežus - pret tiem labi līdz arī kaisīt virsū sāli - vai vismaz viņu alās, uz viņu ceļiem un tml. - izdeāli, ja rupjo, vēl labāk to, ko ziemā kaisa - tā tik žigli neizšķīst... - ar mājiņgliemjiem man šitas kaut kā nepadodas - vairojas viņi piecdesmitatoņu hidras galvu ātrumā kā minimums :(( /
      • nemēģināšu izlIEkties čaklāka kā esmu - primāri cenšos pēc lietus, bet var arī palaistīt

        tur jau jautājums par platību - man ir zem 800m2 + zālāja vidū viņi gluži nav, līdz ar to , noeeju pa perimetru,kur krūmi, ap hostām, pujenēm un dienziedēm, un viss.

        vairojas jau jā, bet ja regulāri lasa - es pēc savas pieredzes saku,ka ir rezultāts. protams, vienmēr atlīdīs no kaimiņiem, bet tomēr mazāk. kādas man hostas mežģīņotas bija uz rudeni agrāk un tagad - ir starpība.
Powered by Sviesta Ciba