rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
dārgie kulināristi, iesakiet labu recepti cāļu spārnu iešašlikošanai
cūķim man ir doma, bet vistu spārnus vispār nekad neesmu taisījusi.
  • un man arī nav ne jausmas,cik vidusmēra cilvēks tādus cāļspārnus var apēst :(
    • man šķiet, ka padomu gr;amatas bija teikts rēķināt 300-400gr uz personu, ja šķiet par maz, var vairāk

      ļoti garšīga putna gaļa ir, ja marinē ar ķiploku, sīpolu un apceptu citronu. nu, piparus pēc garšas, protams. mana dzīvesbiedrene tādu (pīles, arī kazas) gaļu marinē un tad pīlē sutina ar burkāniem. var pie citroniem cepoties pielikt arī tomātu un/vai papriku, tas dod pikantāku garšu, bet tad mazāk jūt pašas gaļas garšu lai gan arī garšīgi
  • atkarībā, cik tāds cilvēks ir ēdelīgs. mūsu ģimenē kādi trīs uz vienu stabili aiziet.
    pamēģini to pašu veco medus+sojas mērce kombināciju? es parasti pielieku klāt arī sarīvētu apelsīna miziņu un ķiploku.
  • vista ir laba vienkārši citronu sulā
    • vot! jebkura marināte atduras skābumā - skābs značit marinēts

      nu tur visādi etiķi, kefīri, sīpoli (jā arī sīpoli rada skābumu), nu tur tomātu pastas utt


      bet zinot spārnu specifiku - viņi siltumā ātri sažūst, značit viņus vajag mērcēt - ūdens un citrons būs tas kas vakadzīgs
      • bet no aizgaldes, jo pie galda jau mani neaicinās - ķiploki pie vistas ir viss, kas vajadzīgs ;)
        • spārniem ir ļoti svarīgi šos pareizi ielocīt, lai turas stingri kopā *spārna galu aizloka aiz spārna "stilba" - uztaisa tādu kā trijstūri), lai no ārpuses smuki kraukšķīgs, bet iekšā sulīgs - citādi - tādi vaļēi viņi apsvilst, izkalst :/
          -
          marinādei es drīzāk izmantoju svaigus zaļumus (timiāns, rosmarīns un tml.) + bikiņ eļļu + pār' šķēles citrona (ne skābumam, bet garšai) + sāls... piparus (maltos) vistai nelieku - tie padara to glumu...
          visu padarīšanu zem sloga uz nakti vismaz :)
          ja grib, lai ir ātri cepami, ja nav laiks "uz nakti" - piešauj marinādei gāzētu ūdeni (bet tad jāpalielina pārējo garšvielu daudzums) - minčiks "izkož" žigli un padara gaļu ātri sacepamu...
  • sojas mērce + medus
Powered by Sviesta Ciba