rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
dārgie kulināristi, iesakiet labu recepti cāļu spārnu iešašlikošanai
cūķim man ir doma, bet vistu spārnus vispār nekad neesmu taisījusi.
  • vot! jebkura marināte atduras skābumā - skābs značit marinēts

    nu tur visādi etiķi, kefīri, sīpoli (jā arī sīpoli rada skābumu), nu tur tomātu pastas utt


    bet zinot spārnu specifiku - viņi siltumā ātri sažūst, značit viņus vajag mērcēt - ūdens un citrons būs tas kas vakadzīgs
    • bet no aizgaldes, jo pie galda jau mani neaicinās - ķiploki pie vistas ir viss, kas vajadzīgs ;)
      • spārniem ir ļoti svarīgi šos pareizi ielocīt, lai turas stingri kopā *spārna galu aizloka aiz spārna "stilba" - uztaisa tādu kā trijstūri), lai no ārpuses smuki kraukšķīgs, bet iekšā sulīgs - citādi - tādi vaļēi viņi apsvilst, izkalst :/
        -
        marinādei es drīzāk izmantoju svaigus zaļumus (timiāns, rosmarīns un tml.) + bikiņ eļļu + pār' šķēles citrona (ne skābumam, bet garšai) + sāls... piparus (maltos) vistai nelieku - tie padara to glumu...
        visu padarīšanu zem sloga uz nakti vismaz :)
        ja grib, lai ir ātri cepami, ja nav laiks "uz nakti" - piešauj marinādei gāzētu ūdeni (bet tad jāpalielina pārējo garšvielu daudzums) - minčiks "izkož" žigli un padara gaļu ātri sacepamu...
Powered by Sviesta Ciba