rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
lai arī jūs,mana pofigistiskā draudze, mani nedaudz pārliecinājāt,ka vistas nav tāda ļaunuma sakne,kā varētu šķist, taču es nenoturējos un no draugiem,kas ļoti uzpasē,ar ko baro savu bērnu, pasūtīju jaunlopa gaļu.

tad nu man tagadiņ jautājums,kā jūs tā gardi jaunlopa malto gaļiņu sastrādājiet, bez ātrā klopša un paflotskajiem makaroniem (lazanju baigais slinkums taisīt bieži)? un gulašgabalus? un ribiņas?

es pavisam un galīgi neorientējos šajos gaļas apcirkņos, nekad neesmu orientējusies.
  • Pildīti pipari - maltajai gaļai, gulašgabali - sakņu sautējumā, ribiņas - apcept krāsnī uz restītēm.
    • jaunatne sakņu sautējumu neuzskata par ēdienu,par spīti manām šausmām :( un ar pipariem drošvien būs tā pati nelaime.
      krāsnī ceptas ribiņas gan skan labi, paldies! jo es neko citu,kā zupā nevarēju izdomāt.
      • Tev ir visas iespējas paplašināt viņas gastronomiskās robežas. Kā tad cilvēks par pamēģināt ko jaunu, ja galdā vislaik ir tāds ēdiens, pie kāda pierasts.
        • redz,man liekas,ka nevar darīt to,kas otram nav nodarīts- es ar visko tai vecumā neēdu (gan ne dārzeņus) un man taisīja to,ko es ēdu, apvāršņus paplašināju pati,kad paaugos.
          un,man svarīgi,lai tas bērns paēdis,jo jau skolā slikti ēd, savādāk rīs tik čipšus un tādus dranķus, labāk es uztaisu to,ko ēd, lai kaŗtīgs ēdiens vēderā.
          • Ja tas, kas garšo bērnam, ir kautcik veselīgs, tad ok. Es, piemēram, nevaru pārtikt tikai no tāda ēdiena, kas garšo bērnam (pusaudžu klasika - vista, rīsi, kartupeļi, makaroni), un divus dažādus ēdienus tak negatavosi. Bet viņš gan ir pietiekami liels, lai pats sev uzvārītu makaronus, ja mans dārzeņu sautējums nešķiet ēdams :)
            • man ir bērns,kam negaršo dārzeņi un veģetārietis, divu ēdienu gatavošana ir vairāk kā neizbēgama, ja negribam visi sēdēt uz ceptiem kartupeļiem vai makaroniem ar sieru....
  • Apsiekalojos!
  • Malto gaļu - sataisi pikantas plakanas kotletes un tad mājburgerus - nu ļoti gardi sanāk, jo īpaši, ja liek tumšajā maizē. Var taisīt tādu sacepumu, kur kārtās liek apvārītus dārzeņus un malto gaļu apceptu, apliet ar saldo krējumu un sakultu olu ar garšvielām, pusprocesā sabērt ar sieru, lai beigās būtu garoziņa, mmmm.

    No gulašgabaliem - gulaša zupu vai gulašu, vai spēka virumu - http://digna.grab.lv/249647.html, vai kādu mērci ar austrumu garšu - sasautē ar sojas mērci, dažām anīsa zvaigznītēm, skābumam - citroniem vai kādu etiķi un saldumam medu (vai abu vietā - rīsu etiķi) plus drusku kādi dārzeņi garšiņai, puravs, sīpols, ... pēc ieskatiem.

    Ribiņas - vai nu sacept un tad šmorēt, vai grilēt.
    • super, paldies par atgādinājumu par burgeriem,tam vajadzētu rullēt :D

      par tām zupām man mazliet bail eksperimentēt, ja neēdīs bērns, kurš tad to apēdīs , nejau mans veģetārietis :D
  • jaunlopiem ir zināms trūkums, no viņu gaļas dabon caureju..8)
    • Muļķības kaut kādas, Tev varbūt kāda individuāla nepanesamība.
      • ok, tad mūsu dzimtā ir iedzimta problēma ar jaunlopiem
        • mož jūs jēlu pucējat iekšā?
          • Man no jēla arī nekā nav, mums ģimenē skaitās normāli ēst jēlu gaļu un neviens nekad nav no tā cietis.
  • Jēziņ. Mans zīdainis ēda vistu... Tu esi droša, ka tev ir pusaudzis?
    • es esmu droša, ka man ir hipsterekošmekolīgi draugi,kas man sakompostrējuši smadzenes :)
      • Pardon, es palaidu garām īsto diskusiju, tāpēc tagad klusēju :)
        • nea, klusēt jau nu gan nevajag, mani brīvi var saukt par galvā saspiedušos, es atzīstu, bet ar to necīnās :)
  • liellopa gabaliņus var vnk apcept un mazliet pasutināt uz pannas, zem vāka, kopā ar sīpoliem, ko apcepj pirmos, smalcinātu čili, rozā piparu graudiem un ķiploku, pievienojot sojas un mazlie tomātu mērces.
    ja kādā brīdī šķiet, ka kļūst pa sausu, pielej ūdeni
    šmpinjoni arī te labi iederās
  • Boloņas mērce tak, ar spageti.
Powered by Sviesta Ciba