Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-11-26 10:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Attieksmes
Viens gadījums
http://klab.lv/users/snorke/1675027.html
http://klab.lv/users/snorke/1679151.html
http://klab.lv/users/snorke/1678046.html


Otrs gadījums
http://klab.lv/community/pajautaa/10539405.html

Saprotu, nav identiskas situācijas, bet tomēr - vazāties apkārt ir vazāties apkārt jebkurā valstī, un covid visur ir vienāds. Neaicinu nevienu pārkāpt noteikumus, taču apzinos, ka var būt simts un viens iemesls, kāpēc cilvēkam vajag noteikumus apiet. Gandrīz katrs autobraucējs taču ir kaut kad pārkāpis ātruma ierobežojumus, protams, pamatojot to ar kādu īpašu vajadzību. Dažiem tā ir vairāk pamatota, citiem mazāk. Bet šaubos, vai daudzi izvēlas braukt pārāk ātri "ponta pēc".

Es domāju, cilvēku reakcijas uz šiem gadījumiem lieliski demonstrē divas lietas. Pirmkārt, cilvēkiem vairāk rūp sava valsts - attiecīgi par kaut kādu Zviedriju vai Itāliju viņiem ir nospļauties. Manuprāt, stulba attieksme. Atkārtošos - covid visur ir viens un tas pats. Otrkārt, cilvēkiem ir kaut kāda uzmācīga vēlme kontrolēt un komandēt citus - un publiski izrādīties ar savu iestāšanos par pareizo lietu. Tāpēc mēs arī redzam tviterī izliktus foto ar politiķi bez maskas veikalā. Nē, cilvēks neies klāt viņam pateikt, hei, vecīt, kā ar masku. Tā vietā nofotografē un izliek bildi publiskai apskatei - kas covid izplatību ierobežo par absolūti necik.

Jā, jā, zinu, Latvijā ir noteikta pašizolācija, Zviedrijā nav. Bet pamatprincips vienalga ir nevazāties apkārt. Ceļot uz citām valstīm šajā laikā vispār manā skatījumā nav prātīgi. Bet vai es kādu ceļotāju nosodu? Nē.

Būsim cilvēcīgi un izprotoši. Tā būs labāk. It īpaši šajos pandēmijas laikos.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2020-11-27 11:06 (saite)
Tie noteikumi ir valdības izdoti laikiem, kad Latvijā bija maz gadījumu, bet tie nebija efektīvi toreiz un būs vēl mazāk efektīvi tagad.

Tad jau varētu, piemēram, pieprasīt, ka tie, kas brauc no Rīgas uz Daugavpili, arī ievēro 14 dienu karantīnu, un cerēt, ka tādā veidā slimība aprims. Bet to nepieprasa, jo saprot, ka tas neko nedos.

Pret absurdiem noteikumiem vienmēr būs cilvēki, kas tos neievēros un nejutīsies, ka dara kaut ko sliktu. Savukārt citi ir emocionālu baiļu pārņemti un nosoda, jo racionāli domāt nespēj. Valdībai tas ir izdevīgi, jo tā mazāk kritizē tās neizdarību un trūkumus, bet kopumā tas ir skumji. Tieši tādas pašas emocionāli pārņemtas attieksmes bieži noved pie traģiskiem notikumiem – grautiņiem, genocīda utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2020-11-27 12:24 (saite)
Bet daudziem cilvēkiem visā nopietnībā liekas, ka, ievērjot noteikumus un velkot maskas, viņi izvairīsies no covid.Un ja viņi to covid dabūs, tad tikai tāpēc, ka kāds neievēro noteikumus/piesardzību. Meklē kaut kādu vainīgo. Iebraucēji ļoti labi noder par tādu vainīgo, tāpat kā masku noliedzēji.
Man liekas, tie, kas baidās no tā vīrusa, vienkārši nespēj pieņemt, ka var arī nejauši inficēties un nemaz nezināt, kur, arī ievērojot visus noteikumus.
Man gan ārpus interneta šķiet, ka lielākā daļa galīgi vairs nebaidās. Droši vien tāpēc, ka nedzīvoju Rīgā, un vietējā miestā visi pārāk labi zina gan par karantinētajām klasēm, kurās nevienam nav nekādu simptomu, ieskaitot skolotāju, gan vienīgo nomirušo večiņu. Baidās Rīgā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-11-27 13:52 (saite)
Pret iebraucējiem Latvijā jau tā attieksme ir visnotaļ negatīva. Un daļai slēgtas robežas ir kaut kāds slapjais sapnis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?