Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2023-03-13 08:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
čuguns un piķis
Pirms apmēram gada nopirku čuguna pannu. Bija apnikuši visi šitie lētie teflona varianti, kur kaut kas lobās nost no virsmas jau pēc mēneša, nemaz nerunājot par to, ka tādas pannās sanāk vairāk sautēšana, nevis cepšana.

Esmu dziļi vīlies.

Nu labi, atzīstos, paņēmu nevis kaut ko no paša dārgākā gala, tobiš "īsta" čuguna pannu, bet gan drusku lētāku variantu, kaut kādu vieglo čugunu. Lai nu ko tas nozīmētu. Vienalga diezgan dārgi.

Tā panna šausmīgi ātri uzkarst, vienkārši nav nekādu viduspārēju or something. Te bija pavisam auksta, nu jau eļļa dūmo tā, ka pažarnieku mašīnas brauc šurp. Un piecepas, līp klāt pie tās pannas! Pat kartupeļi parastie... Es to pannu saudzēju, cītīgi mazgāju tikai ar rokām, nekādās trauķenēs neesmu bāzis un tā.

Tagad domāju pirkt riktīgu čuguna pannu, bet bail, ka atkal neiegrābjos kaut kādā ne tādā variantā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2023-03-13 09:35 (saite)
https://www.delfi.lv/tasty/praktiski-padomi/ka-apstradat-jaunu-cuguna-pannu-un-ka-to-kopt-idejas-edieniem-panna.d?id=46056487

(Atbildēt uz šo)


[info]hessin
2023-03-13 09:44 (saite)
To pašu pannu ieeļļo ("seasoning" angliski)?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mranarhs
2023-03-13 12:26 (saite)
Esmu sākumā eļļojis arī. Tu saki, pēc katras mazgāšanas ieeļļot vajag?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2023-03-13 13:00 (saite)
Nē, bet augstāk jau ir saite. Kopumā izklausās, ka nav apstrādāta. Diez vai vaina ir cenā, var pameklēt vairāk par cast iron seasoning reddit utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2023-04-06 17:16 (saite)
jauna ir vispirms jāizkarsē ar sāli. principā jādara tā, ka uz kārtīgi sakarsētas pannas (karsē vienmēr uz mazas liesmas, bet ilgāku laiciņu), kad paturot roku virs pannas jūt, ka ir riktīgi karsta, uzlej vidēju šļuku eļļas, pagrozi pannu lai ir vienmērīgi pa visu un turpina karsēt. ja ieskatās var redzēk kā tā ieļļa piekūst pamatnei. man patīk vairākas reizes atkārtot, tad tiešām var redzēt, ka panna ir spīdīga, bet gandrīz sausa. ja eļļas par daudz, lieko nolej vai nosusina ar salveti. jāpiešaujās, noskaties kādu video youtube. metodes dažādas, tiekai jāpiešaujās, pēc tam ja nav cepts kkas izteikti smaržīgs, pannu nav nepieciešams mazgāt. ja taisa grauzdiņus, kausēta siera maizes, arī pankūkas, panna nepaliek netīra, tikai jāizslauka drupačas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?