Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2023-03-13 08:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
čuguns un piķis
Pirms apmēram gada nopirku čuguna pannu. Bija apnikuši visi šitie lētie teflona varianti, kur kaut kas lobās nost no virsmas jau pēc mēneša, nemaz nerunājot par to, ka tādas pannās sanāk vairāk sautēšana, nevis cepšana.

Esmu dziļi vīlies.

Nu labi, atzīstos, paņēmu nevis kaut ko no paša dārgākā gala, tobiš "īsta" čuguna pannu, bet gan drusku lētāku variantu, kaut kādu vieglo čugunu. Lai nu ko tas nozīmētu. Vienalga diezgan dārgi.

Tā panna šausmīgi ātri uzkarst, vienkārši nav nekādu viduspārēju or something. Te bija pavisam auksta, nu jau eļļa dūmo tā, ka pažarnieku mašīnas brauc šurp. Un piecepas, līp klāt pie tās pannas! Pat kartupeļi parastie... Es to pannu saudzēju, cītīgi mazgāju tikai ar rokām, nekādās trauķenēs neesmu bāzis un tā.

Tagad domāju pirkt riktīgu čuguna pannu, bet bail, ka atkal neiegrābjos kaut kādā ne tādā variantā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hessin
2023-03-13 13:00 (saite)
Nē, bet augstāk jau ir saite. Kopumā izklausās, ka nav apstrādāta. Diez vai vaina ir cenā, var pameklēt vairāk par cast iron seasoning reddit utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?