Šugā faiv
 
26.-Jan-2021 08:38 pm
Osakas pilsētā tiem, kuri izejot PCR testu ir saņēmuši pozitīvu atzīmi izsniedz aploksni ar pamācību kā sēdēt mājās slimības laikā.
Aploksnes otrā puse ir apdrukāta ar apbedīšanas biroja reklāmu.

Tā pilnīgi nesaistīti, pirms laika Japānas valdība izdomāja jaunu buzvārdu "wizkorona", kas burtiski ir vienkārsi "with corona" pārveidojums. To buzvārdu diezgan plaši reklamēja kādu nedēļu kā "Japānas modeli", bet saņemot jocīgus skatienus no citu valstu puses to darīt pārstāja. Jebkurā gadījumā, politika nekur nav pazudusi un ir "wizkorona" garā. Tas ir, ekonomika ir svarīgāka, bet vecīši lai sevi sargā, un še viņiem gara no covid izsargāšanās instrukcija.

Ziemas pirmajos mēnešos valdība piemaksāja pilsoņiem par ceļošanu, kam bija cits buzvārds - "GoTo!". Nu, kā, pandēmija, ekonomika cieš, cilvēkiem jādod nauda lai viņi ceļotu, tad viss būs normāli. Ja visiem restorāniem un viesnīcām palūdz piemērot piesardzības pasākumus, kuru vidū ir A4 lapas uzdrukāšana par piesardzības pasākumu ievērošanu nepieciešamību. Ģeniāls plāns, kas vispāri varētu noiet greizi? Starp citu, kad tika publicēts Kyoto universitātes pētījums par to, ka GoTo! bija iemesls trīskāršajam Covid gadījumu pieaugumam, sekoja oficiāls valdības paziņojums, ka tā nav patiesība, jo GoTo! vīrusu nepavairo.

2020. gada sākumā, kad Covids sāka izplatīties Japānā, oficiālā politika, kura tika plaši aprakstīta avīzēs kā ģeniāla bezpanikas politika, skaidri minēja, ka testēšana vairo vīrusu gadījumus, tāpēc to ierobežos ar 200 testiem dienā. To arī darīja. Japānā nekāds covids nebija, tikai 200 gadījumi dienā. Taisnības labad jāsaka, ka tauta nav galīgi stulbeņi un pāris mēnešus ielas bija kā izmirušas, vakaros neviena nebija nekur, viss pēc savas iniciatīvas.

Starp citu, Japānā beidzot ir pasludināts vakcinācijas plāns. Vakcinēs tikai gados vecus cilvēkus, 218 cilvēkus dienā, jo procedūra aizņem 7 stundas.

Tāds tās lietiņs.
Japānas pārvalde pēdējā laikā krīt uz nerviem.
Dažreiz palasu kas notiek Latvijā un liekas, ka tur nav labāk, bet citu iemeslu dēļ.
Comments 
26.-Jan-2021 02:01 pm
:DDD izskatās, ka Japānā cilvēki izdzīvo par spīti valdībai, nevis pateicoties.
26.-Jan-2021 02:55 pm
Vai ne. Man liekas, ka japāņi ir lieli malači. Tie spēj paši organizēties un kaut ko darīt, neskatoties uz nekompetento pārvaldi.
26.-Jan-2021 02:01 pm
vai nu viņiem ir kāds plāns un viņi baigi kaut ko muķī

vai nu viens no diviem
26.-Jan-2021 02:55 pm
Vai nu vienkārši imitē darbību.
26.-Jan-2021 02:34 pm
Vakcinēšana pēc telefonu pārdošanas parauga?
26.-Jan-2021 02:54 pm
Lieliska analoģija. Tieši tā.
Tur bija vesels plāns kā visam jānotiek.
Īsti detaļās neatceros, bet ideja ir tāda, ka cilvēks atnāk, reģistrējas, tad saņem papīru ar veselības stāvokļa čeklisti. Vēlāk cilvēkam izrāda telpas, procesu un visu, kas ar viņu tagad notiks. Vēlāk notiek respektīvi ārsta pieņemšana. Vēlāk, pēc paša ārsta, notiek vakcinācija. Pēc vakcinācijas tiek izsniegta vakcīnas apliecība. Pēc apliecības vēl kaut kāda nejēdzība. Tad speciāls cilvēks pacientam parāda kur ir stāvvieta. Opcija braukt ar sabiedrisko, laikam, nepastāv.
26.-Jan-2021 04:34 pm
septiņas stundas!!!!!!
26.-Jan-2021 08:37 pm
Oh nē :))
28.-Jan-2021 01:45 pm
Raksta, ka Japānā vēl neviena kovida vakcīna nav apstiprināta. Japāņi ir ļoti rūpīgi, ka visas starptautiski ražotas zāles ir jāpārbauda arī ar japāņiem (ģenētisku atšķirību dēļ).

Visdrīzāk tā 7 stundu ilgā vakcinācija ir klīnisko pētījumu ietvaros. Tajos ir normāli, ka paiet vairāk laika, kamēr iepazīstas ar informēto piekrišanu, paraksta to, izskaidro procesu, kā ziņot par blakusparādībām utt.
28.-Jan-2021 01:56 pm
Apstiprināta beidzot ir, bet nav jau arī tā, ka japāņiem ģēni būtu krasi atšķirīgi no visiem citiem. Nē nu, esmu lasījis vietējo nacistu rakstos, ka japāņu gēni ir īpaši, citas hromosomas, tā teikt, bet to nopietni, protams, ņemt nevajadzētu.

Japānā ir likums, ka vakcīnām jāveic tēšestana uz vietas, nevis ārzemēs. Tas ir tāpēc, ka pirms kādiem gadiem bija iepirkuši sūdīgu vakcīnu pret herpesu, kuras dēļ bija lielas šaizes, bet tā tika testēta caur kaut kādiem pagrabiem ASV.

7 stundu process bija tas, ko ziņoja TV par gaidāmo vakcināciju. Tiesa, es nebiju vienīgais, kuram tas likās mazliet pārdabiski, tāpēc citas pašvaldīvas jau izziņoja savus procesus ar "tikai" 15 minūtēm, kas galīgi slikti nav.
28.-Jan-2021 02:09 pm
Apstiprinātas vakcīnas caur nekādiem pagrabiem netestē. Tie ir pilnīgi mīti, kuriem varbūt japāņi tic, bet tas nav pamatoti.

Ģenētiskās atšķirības zāļu efektivitātē dažreiz nav būtiskas, bet dažreiz ir, tāpēc zināma piesardzība ir ok. Grūti pateikt, kā šajā gadījumā.

Joprojām esmu pārliecināts, ka 7 stundu process ir klīnisko pētījumu dēļ. Varbūt tiem cilvēkiem netiek īpaši uzsvērts, ka tas ir pētījums, lai nebiedētu, bet procedūras – īpašs čeklists veselības pārbaudei utt., liek par to domāt. Avots – Financial Times: https://archive.is/NWIPs
28.-Jan-2021 02:34 pm
Klīnieskie pētījumi jau ir tā kā beigušies, bet nu labi. Zinot no pieredzes ar citām procedūrām Japānā, 7 stundas mani izbrīna, bet ne visai stipri.
Šajā gadījumā, kā jau rakstīju, tas ir likums un publikas neuzticēšanās vakcīnām pēc slikti testētām vakcīnām pagātnē. Es speciāli pagūglēju un izrādījās, ka HPV vakcīna bija tikai nagla zārkā - līdz šim bija citas, japānā ražotās un testētās vakcīnas ar ļauniem specefektiem, kuru dēļ publikai ir diezgan lielas aizdomas un neuzticība valdībai.
Un par ģēniem, atkal, tās tomēr ir blēņas. Japāņi nav īpašs homo sapiens paveids. Nav tā, ka viņu īpašo ģēnu (kādu?) dēļ antivielas nerodas tā, kā tās rodas praktiski visiem citiem. Man nešķiet, ka Pfīzeris/Bionteks vakcīnas testēja tikai uz viena paveida eiropiešiem un neviena cita.
28.-Jan-2021 03:03 pm
Šim FT rakstam ir saite uz citu rakstu, kur teikts, ka pretestība HPV vakcīnai nav nekādi saistīta ar pašu vakcīnu, bet viena vietējā aktīvista rezultāts.

Bet ģenētiskās atšķirības reizēm ir nozīmīgas, tāpēc šie dati ir būtiski. Rakstā gan teikts, ka Pfizer jau ir notestējis ar 800 aziātiem, tāpēc nav īpašas vajadzības to darīt vēlreiz.

No ģenētikas viedokļa japāņi ir homo sapiens paveids. Ne īpaši atšķirīgs, bet ir noteikti gēni, kas var būt atšķirīgi. Nav arī obligāti katram japānim jābūt atšķirīgam. Pietiek, ja noteiktu gēnu izplatība ir atšķirīga, kas var būt nozīmīgi, ja zāles vai vakcīna tiek plaši lietotas.

Es arī nedomāju, ka šoreiz tas ir tik būtiski, bet, ņemot vērā sabiedrības piesardzību pret vakcīnām, valdībai nav pat īsti izvēles, kā vēlreiz ar pētījumu apliecināt, ka tas strādā uz vietējiem japāņiem. Nav taču tā, ka mēs pilnībā visu zinātu par imūnsistēmu.
28.-Jan-2021 02:36 pm
Ā, un pagaidi, "neuzsvērt īpaši, ka ir pētījums", bet dot vakcīnu pētījuma ietvaros ir nopietns pētījumu ētikas pārkāpums.
28.-Jan-2021 02:46 pm
Ar "neuzsvērt" es šeit domāju, ka tas netiek visiem un presē utml. plaši izziņots, ka, lūk, šie cilvēki tiks vakcinēti pētījuma ietvaros. Jo tad jau droši vien antivaxx rīkotu protestu pie klīnikas durvīm ;)

Bet ja tajā 7 stundu laikā viņam tiek pietiekami sīki izskaidrots, ko šis viss process ietver, kādi tam ir riski, kādas ir cilvēka tiesības utt., tad ar ētiku viss ir kārtībā.
28.-Jan-2021 03:13 pm
Šeit nav to rietumu antivakseru, turklāt piķeti vispāri ir ļoti reti, tāpēc, domāju, ka tas nav tas gadījums. Jebkurā gadījumā, Japāņi uz to vakcīnu galdu ir stipri nokavējuši un tas ir diezgan jocīgi zinot, ka tiem itkā bija jārīko olimpiskās spēles šovasar.
28.-Jan-2021 03:20 pm
Kā nav, ja viena aktīvista dēļ HPV vakcīnas kampaņa tika pilnībā atcelta? Tas izskatās vēl trakāk nekā tas, ko esmu redzējis rietumos.

Laikam tā aptauja, ka 65% ir gatavi saņemt kovida vakcīnu, izklausās diezgan optimistiski. Citi teiks, ka tas nav daudz, bet jārēķina, ka tas ir tikai tagad, kamēr vēl vakcīna nav pieejama. Ja šie 65% novakcinēsies, tad daudzi pārējie arī sagribēs.
28.-Jan-2021 03:24 pm
Nav tās antivaxx kustības ar pseidozinātni, vismaz masveidā. Atsevišķi rieksti ir, bet tiem ar amērikāņu antivaxx ir maz kas kopīgs.
28.-Jan-2021 03:33 pm
Tas aktīvists uztaisīja vienu neskaidru eksperimentu ar peli, kurai sarāvās smadzenes, un pilnīgi nepamatoti paziņoja paziņoja, ka tāpēc vakcīna ir sūds. Un visa tauta pavilkās viņam līdzi.

Turklāt viņš uzvarēja tiesā par neslavas celšanu.

Amerikāņi varbūt ir ekspresīvāki, bet Veikfīldam vismaz atņēma ārsta licenci par ētikas pārkāpumiem.
28.-Jan-2021 03:47 pm
Paga, paga, par ko tieši ir runa?
28.-Jan-2021 03:52 pm
https://archive.is/jKhCP

Tāpat no iepriekšējā raksta:
Hanging over Japan’s Covid-19 inoculation campaign is the nationwide rejection of vaccinations for human papillomavirus to protect against cervical cancer.
28.-Jan-2021 04:59 pm
Saliekam visus notikumus rindā:

- Kāds Ikeda veica eksperimentu uz pelēm, kur noskaidroja, ka HPV vakcīnai uz kādas peles smadzenēm bija nopietni negatīva ietekme.
- Kāds (kas?) to pārvērta šausmu stāstā un parādīja izveidoja virālu video.
- Kāda Tanaka pateica, ka Ikedas pētījums ir safabricēts.
- Tiesa nolēma, ka safabricēts tas tomēr nebija, Tanaka zaudēja.
- Veselības ministrija Ikedu norāja par viņa antivaksisko nostāju, bet nolēma vakcināciju pārtraukt.

Jautājumi:
- Kādā kontekstā tas viss notika?
- Kāpēc veselības ministrija pātrauca vakcināciju?

Atbildes:
- Tas ir garš stāsts, bet šeit ir šis un tas: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/14760584.2019.1584040
īsumā, Ikedas stāsts nav vienīgais. Sensācijgribošo mediju un kopīgā publikas nostāja, kura izveidojās no pagātnes "eksperimentiem" bija negatīva.
- Uz šo jautājumu es arī gribētu zināt atbildi, bet man šķiet, ka vismaz daļa no atbildes slēpjas kontekstā.
28.-Jan-2021 11:46 pm
Labs raksts par šo. Paldies.
This page was loaded Apr 26. 2024, 8:41 am GMT.