Šugā faiv
Commenting To 
26.-Jan-2021 08:38 pm
Osakas pilsētā tiem, kuri izejot PCR testu ir saņēmuši pozitīvu atzīmi izsniedz aploksni ar pamācību kā sēdēt mājās slimības laikā.
Aploksnes otrā puse ir apdrukāta ar apbedīšanas biroja reklāmu.

Tā pilnīgi nesaistīti, pirms laika Japānas valdība izdomāja jaunu buzvārdu "wizkorona", kas burtiski ir vienkārsi "with corona" pārveidojums. To buzvārdu diezgan plaši reklamēja kādu nedēļu kā "Japānas modeli", bet saņemot jocīgus skatienus no citu valstu puses to darīt pārstāja. Jebkurā gadījumā, politika nekur nav pazudusi un ir "wizkorona" garā. Tas ir, ekonomika ir svarīgāka, bet vecīši lai sevi sargā, un še viņiem gara no covid izsargāšanās instrukcija.

Ziemas pirmajos mēnešos valdība piemaksāja pilsoņiem par ceļošanu, kam bija cits buzvārds - "GoTo!". Nu, kā, pandēmija, ekonomika cieš, cilvēkiem jādod nauda lai viņi ceļotu, tad viss būs normāli. Ja visiem restorāniem un viesnīcām palūdz piemērot piesardzības pasākumus, kuru vidū ir A4 lapas uzdrukāšana par piesardzības pasākumu ievērošanu nepieciešamību. Ģeniāls plāns, kas vispāri varētu noiet greizi? Starp citu, kad tika publicēts Kyoto universitātes pētījums par to, ka GoTo! bija iemesls trīskāršajam Covid gadījumu pieaugumam, sekoja oficiāls valdības paziņojums, ka tā nav patiesība, jo GoTo! vīrusu nepavairo.

2020. gada sākumā, kad Covids sāka izplatīties Japānā, oficiālā politika, kura tika plaši aprakstīta avīzēs kā ģeniāla bezpanikas politika, skaidri minēja, ka testēšana vairo vīrusu gadījumus, tāpēc to ierobežos ar 200 testiem dienā. To arī darīja. Japānā nekāds covids nebija, tikai 200 gadījumi dienā. Taisnības labad jāsaka, ka tauta nav galīgi stulbeņi un pāris mēnešus ielas bija kā izmirušas, vakaros neviena nebija nekur, viss pēc savas iniciatīvas.

Starp citu, Japānā beidzot ir pasludināts vakcinācijas plāns. Vakcinēs tikai gados vecus cilvēkus, 218 cilvēkus dienā, jo procedūra aizņem 7 stundas.

Tāds tās lietiņs.
Japānas pārvalde pēdējā laikā krīt uz nerviem.
Dažreiz palasu kas notiek Latvijā un liekas, ka tur nav labāk, bet citu iemeslu dēļ.
Comment Form 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 19. 2024, 11:57 pm GMT.