Mola ([info]mola) rakstīja,
@ 2011-07-18 21:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:autoskola

Nesen atnācu no autoskolas pirmās palīdzības nodarbības. Ja vēl sākumā likās ļoti pat ok, tad uz beigām viss tika ļoti sasteigts, es nepaspēju rakstīt, kā slaidi nomainīja viens otru un pasniedzējas info plūsma lidoja ārā pa logu. Tas viss dēļ karstuma. It kā saprotams, ka grūti izturēt šādu cepšanos un tā, bet tomēr es būtu ar mieru paciest, jo šīs lietas tiešām var noderēt.
Anniņas (tas gan izskatījās pēc vīrieša) elpināšana notika pēc konveijera principa, ok sirdi es atradīšu, bet, vai spēšu pareizajā ritmā un dziļumā spiest? It kā tika izdarīts, saprasts, bet man ir šaubas, ka panikas brīdī, kad situācija sit pa nerviem, manas rokas vadīs atmiņas un nojausma par to, kā tas ir jādara.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]almighty_j
2011-07-18 21:30 (saite)
pēc gada Tu vairs neko neatcerēsies. un stresa/šoka stāvoklī spēja adekvāti reaģēt krīt, ja nemaldos, vismaz par 30%, tātad vismaz 1/3 daļu neatcerēsies tieši ārkārtas situācijas (tpu-tpu-tpu, lai negadās) dēļ.

..kas arī izskaidro steigu, patiesībā, jo tā ir formalitāte, kurai ar realitāti ir visai maz sakara.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mola
2011-07-18 22:03 (saite)
Taisnība.
Skumji patiesībā, jo autoavārijas gadās bieži un vispār ik dienas notiek situācijas, kad cilvēkam ir nepieciešams sniegt pirmo palīdzību.
Vajadzētu ieviest šo kā obligāto pasākumu ~reizi gadā. Ok, būtu besis to visu iziet atkal un atkal, tomēr atmiņā paliktu un vajadzības gadījumā varbūt arī spētu iegūtās zināšanas pielietot. Vienas dzīvības glābšana jau ir daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]almighty_j
2011-07-18 22:30 (saite)
Taisnība. Un vēl autoavārijas gadās arī tādēļ, ka viens no braucējiem ir hronisks idiots vai dzēris (šeit domātas tās situācijas, kad varētu nākties atcerēties pirmās palīdzības sniegšanu).
Galu galā, kā Tev mācīja kursos (jācer) - ja īsti nezini vai neatceries, kā pareizi sniedzama palīdzība, labāk tad to nedarīt, nepasliktināt situāciju un gaidīt mediķus.

Labāk tā, nekā nekā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aranel
2011-07-18 21:36 (saite)
Mēs sirds masāžu mācījāmies Queen "Another One Bites the Dust" pavadījumā, jo tai dziesmai ir tieši tāds ritms, kādā jāveic sirds masāža :) Pēc gada joprojām atceros ritmu, lai gan nezinu, ai atcerētos to ārkārtas situācijā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mola
2011-07-18 22:00 (saite)
Būs jānoklausās dziesma :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?