Jan. 2nd, 2018 @ 09:55 am (no subject)

Ja godīgi, man ļoti gribas, lai es būtu tādas stipras dzimtas sastāvdaļa. Tādas dzimtas, kurās ir omītes, opīši, tantes un krustmātes, es gribu ģimenes sajūtu. Tāpat es gribu arī vasaru, lauku mājas un to skaņu, kad lietus pakšķ uz jumta un logu aplodām. Siltas un mitras zemes piku rokās. Gulēšanu zem ābeles un vēršanos zilās, zilās debesīs. Tuvumu dabai. Par daudz pilsētas, par daudz sociālo tīklu, par daudz virtuālas komunikācijas un par maz - īstas komunikācijas.
Lēmums vairs nepiedalīties lauku mājas kārtošanā ir radījis manī trauksmi. Sajūtu, ka arī tur - laukos - mani nevajag. Bet man tik ļoti gribas būt vajadzīgai, gribas tādus pienākumus, ar kuriem es esmu spējīga tikt galā. Sajūtu, ka es esmu kaut kam derīga. Darbu, kuram ir redzams rezultāts. Esmu sailgojusies pēc dabas, pēc pastaigām brīvā dabā.

Es ļoti gribu, lai nākošā gada otrajā janvārī es ar smaidu teiktu - jā, mīļie, tas 2018.gan bija viens varen foršs un piepildīts gads un Jūs man piebalsotu - jā gan, man arī. :)
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]sirdna
Date: January 2nd, 2018 - 10:32 am
(Permanent Link)
Stiprās dzimtas ir koks ar diviem galiem :)

Tad bez tās dzimtas atļaujas tu ne nošķaudīties nedrīksti, visi bāž savus snuķus tavās darīšanās un komentē tavu dzīvi, un kaut kādas prātu izkūkojušas omes lien komandēt visu un visus.
[User Picture Icon]
From:[info]sirdna
Date: January 2nd, 2018 - 10:34 am
(Permanent Link)
un pat nedomā nosvinēt savu dzimšanas dienu bez 120 tuvākajiem radiem.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: January 2nd, 2018 - 10:41 am
(Permanent Link)
Bet tādās lielās dzimtās tīri statistiski ir lielāka iespēja, ka Tev būs vairāk rada gabalu, ar ko Tev būs līdzīgas domas, patīkami komunicēt u.t.t. :)
[User Picture Icon]
From:[info]sirdna
Date: January 2nd, 2018 - 11:20 am
(Permanent Link)
līdzīgās domas un patīkamo komunikāciju var sameklēt arī bez radiem un obligātās plānprātīgo omīšu un bandītu brālēnu piedevas.
[User Picture Icon]
From:[info]snorke
Date: January 2nd, 2018 - 11:55 am
(Permanent Link)
+ miljons (buus veel tevocis kas visaam kniebj dibenaa)
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: January 3rd, 2018 - 12:19 am
(Permanent Link)
Un ir attiecīgi arī lielāka iespēja, ka tur būs vairāk problemātisku personāžu, diemžēl :(
[User Picture Icon]
From:[info]angel_girl
Date: January 2nd, 2018 - 11:05 am
(Permanent Link)
Un ko darīt tad, ja esi pilnīgi pašpietiekams ar savu dzīvi un ģimeni? Man ļoti daudzi radi ir pilnīgi savādāk domājoši nekā es. Pāris reizes gadā sazvanās un tā komunikācija ir pilnīgi pietiekama. Par tām lauku mājām - es vados ar domu, ka katrā virtuvē ir viena saimniece, tātad ja tāda tur ir, tad nelien ar savu bībeli svešā baznīcā :) Izklausās skarbi, bet tā arī ir. Par to komunikāciju - man, kaut arī gribētos saskrieties ar draudzenēm, reāli fiziski tam nav laika. Nav. Ja es veltu kādam citam laiku, tad es to kaut kam atņemu - bērniem, vīram, sev. Man liekas, ka piepildījums ir jāmeklē sevī pašā un savās nodarbēs un sev tuvos cilvēkos. Un vienmēr var atrast domu biedrus, ar ko kopā aizšaut uz jūru, vai paceļot pa LV vai vienkārši aiziet uz Zoodārzu :) Lai Tev izdodas atrast to, ko Tu meklē nepazaudējot neko no tā, kas Tev ir :)
[User Picture Icon]
From:[info]krii
Date: January 2nd, 2018 - 02:04 pm
(Permanent Link)
Tu esi ļoti, ļoti forša. Viens no gaišākajiem cilvēkiem Cibā, piedod, ka es te tā atklātības uzplūdos... :)

Es saprotu Tavas ilgas pēc stiprās dzimtas. Tas ir emocionāls resurss ar lielu potenciālu, kuru diemžēl daudzi mūsdienu cilvēki ir nozaudējuši. Arī tas, kas dažus komentētājus tik ļoti biedē - marasmātiskās omes, dīvainie onkuļi, nepieciešamība dalīties gan labajā, gan sliktajā. Aizbēgot no tā uz visiem laikiem, neviens nav kļuvis stiprāks, bet zaudējis dažu labu iespēju ko iemācīties gan.
(No otras puses - iespējai distancēties un ievilkt elpu arī ir jābūt, citādi dzimta var tevi nevilšus aprīt un sagremot, bet tas ir cits stāsts.)
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: January 3rd, 2018 - 07:46 am
(Permanent Link)
Paldies liels par labajiem vārdiem, tie nāca tādā mirklī, kad kaut ko tādu ļoti, ļoti vajadzēja. :)
[User Picture Icon]
From:[info]savanna
Date: January 2nd, 2018 - 02:04 pm
(Permanent Link)
Plašām dzimtām ir savi plusi un mīnusi. Es vairāk gan esmu saskarusies ar mīnusiem.

Novēlu Tev (mums) šo foršo 2018. gadu! :)
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: January 4th, 2018 - 01:50 am
(Permanent Link)
Katra diena ir forša :) Ko tur vilkt garumā ;)