302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2018-01-15 12:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:awake
Mūzika:Raison D'Être - Alchymeia: Citrinitas
Entry tags:news, politics

A week ago you could say the phrase “shithole country” without the mode in which you would use it for signalling your political alignment. Hypothesis: for totalising memeplexes, the optimal end-state of language is for every lexeme to have been consumed and converted to a shibboleth.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2018-01-17 16:36 (saite)
Ha. Amurikā ne tikai leksēmas kļūst par šiboletiem. Kaut vai vaļasprieki, transportlīdzekļi un ēdieni – tās arī ir piederības zīmes. Ir taču zināms priekšstats, par ko varētu būt balsojis vegāns riteņbraucējs, kas spēlē galda spēles un par ko – Badvaizera dzērējs sarkanā pikapā, kam patīk medības.

Kaut kā pat neērti skatīties uz to kolektīvo vājprātu un skaitīšanos uz pirmo un otro. Bet viņa neiet mazumā. Tā, lūk, tā ir izslavētā divkopienu sabiedrība. Mums Latvijā ne uz pusi nav nekā tāda, pat izslavētās atšķirības starp latviešiem un krieviem salīdzinot ir diezgan niecīgas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2018-01-17 16:52 (saite)
Njā, ir tāda lieta. Kamēr studēju (iepriekšējā dekādē), šādas polarizācijas nebija arī UK. Būtu interesanti kādu brīdi tur atkal padzīvot un pavērot, vai un cik post-Brexit uzstādījums ir pietuvojies ASV modelim. No īslaicīgām vizītēm (kas, pie tam, tāpat tiek pavadītas vai nu ciemojoties pie konkrētiem cilvēkiem, vai sēžot konferencēs) nerodas adekvāts priekšstats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?