302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
@ 2017-09-18 00:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:working
Mūzika:Art Of Empathy - Posthuman Decadence: Good Morning Sick World
Entry tags:personal, politics, statistics

Viena no būtiskākajām problēmām ar dažādajiem “politikas kompasa” tipa testiem ir tā, ka pēc neizbēgamās dimensionalitātes redukcijas atlikumā iegūtie rezultāti var visai vāji līdzināties faktiskajai uzskatu kopai. Otra, vismaz tikpat būtiska, problēma ir tā, ka nevienam no manis atrastajiem testiem nav publicēta izmantotā metodoloģija, teorētiskais pamatojums u.c. (daļējs pozitīvs izņēmums te ir “8values” tests, kas, kaut arī bez pavadošās dokumentācijas, ir open source un, attiecīgi, pietiekami caurspīdīgs). Paturot prātā to visu, kā arī standarta metakritiku, intereses pēc tomēr nolēmu beidzot izpildīt trīs no tiem, par kuriem izdevās atrast visvairāk pozitīvu atsauksmju. Par samērā nelielu rezultātu (un to atšķirību testu starpā) daļu biju zināmā mērā pārsteigts, par pārējo – ne sevišķi, bet kopumā tomēr nācās secināt, ka neesmu uzzinājis faktiski neko sev svarīgu un/vai turpmāk noderīgu.

Rezultāti:

Pieļauju, ka, par spīti augstāk minētajiem iebildumiem, šādu testu rezultātu regulārs masveida apkopojums joprojām varētu būt noderīgs sabiedrības deskriptīvu un prediktīvu modeļu konstruēšanā, paralēli aptaujām u.c. standarta datu avotiem.

 


* Testa lapā nav iespējams atsaukties uz konkrētiem rezultātiem.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2017-09-18 16:47 (saite)
Man ir stipras aizdomas, ka tam, ka šajos 7 gados daudz izteiktāk ir notikusi manu uzskatu pavirzīšanās "zem leņķa" (vai vairākiem "leņķiem"), nekā uz "labo pusi" un ka daļu no šiem uzskatiem testi savu ierobežojumu ietvaros klasificē kā atrodošamies kaut kur savā telpā. No otras puses, atsaucot atmiņā sevi no 2010. gada, pieļauju, ka zināmā mērā tā varētu būt arī daļēji akurāta manu uzskatu pārmaiņu karte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2017-09-18 19:59 (saite)
Man liekas, galvenā atšķirība mums visiem no 2010. ir tāda, ka 2010. gadā autoritāri labējie / kreisie liberāļi nelikās viens otram tāds eksistenciāls drauds kā tagad.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-09-18 20:38 (saite)
Cik noprotu, tad Tavi uzskati, vismaz šo testu ietvaros, kopš 2010. g. nav īpaši mainījušies. Kas attiecas uz mani, tad domāju, ka lielāko devumu manu rezultātu migrācijā ir devušas samērā masīvas izmaiņas uzskatos par korporācijām, tirgu, welfare pasākumiem u.c., kā arī kapitālismu kā tādu. Protams, ka ir mainījušās domas arī par daudzām citām lietām, bet vismaz konkrēto testu ietvaros tās, visticamāk, spēlē mazāk būtisku lomu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2017-09-19 01:42 (saite)
Es par to, kā tie ir mainījušies dimensijās, ko šie testi nemēra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-09-19 02:23 (saite)
Manā gadījumā daudzās no tām tie šo gadu laikā ir mainījušies diezgan masīvi un turpina mainīties. That's what aspiring to rationality will get you, I suppose.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2017-09-18 21:22 (saite)
Nav tādu ''kreisu liberāļu''. Liberāļi ir centrs vai right wing. Kreisie nevar nebūt vismaz nedaudz autoritāri, bet mūsdienās tie ir gandrīz vienmēr tādi. Klasiskais liberālisms no mūsdienu ''progresīvo'' viedokļa skaitās right-wing. Šajā ziņā tas vecais tests ir pamatīgi novecojis.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?