14 February 2022 @ 12:43 pm
Post-covid.  
Mans mīļākais seriālu veids ir par kolorītu vidusšķiras sieviešu dzīvēm mierīgā mazpilsētā ar skaistām mājām, ģimenēm un kafijas vai kūku veikaliņu, kur ir arī daži izskatīgi, noslēpumaini bet jauki vīrieši, un visādas salkanas bet mīlīgas dzīves patiesībiņas, vēl pavisam labi, ka tur ir arī daži kristieši, kas ik pa laikam iespraucas ar garīgām repliciņām.

*

Vēl es aizvakar nācu no veikala un pie sevis domāju, kā Ukrainā būš karš, atceļ Džo Roganu, par Borisu un viņa shenanigans, Kanādas bezpriģeli, tur vēl kaukt kādiem this just in pasākumiem, un sajustos.. ka pasaule ir atgriezusies vecajās sliedēs. Tas bija tik teju cinematogrāfiski, ka tikai pietrūka citplanētiešu, kas nolaistos kā kronis visam un paziņotu, ka Zeme atkal ir sasniegusi tik bābelisku garlaicīgumu, ka viņi nolēma pop in and ruffle some feathers.

*

Plus, man ir mazliet lament, jo izskatās ka visām aizraujošajām konspirāciju teorijām tomēr nav taisnība, un cilvēki in fact ir vienkārši voblīgi un čakarējas yesterday, today and tomorrow - forever. Nav nekāds New World Order, no vakcīnām visi neapmira, kovids aizplundurējās nebūtībā, un pasaule ir gatava nākamajai klizmai.

Dziļi sirsniņā es jau zināju ka tā būs.. lai cik traki vienu dienu viss ir, atkal riet saule un lēc jauna, un ir kāds labāks rīts, un pasaules timeless goodness vienmēr ieurķējas atpakaļ cilvēku dzīvēs, un mēs aizmirstam aigājušos laikus tik vieglītiņām.

Manuprāt, tāpēc ideoloģiju pārstāvji ir tik agresīvi - viņi zina ka viņu vobla neizturēs, tāpēc viņiem par to ir kaķēnu dusmas, jo tik daudz laika un enerģijas saveltīts, un viss pa velti nahujā. Bet pat viņiem tas nav jāredz kā ideoloģisks zaudējums, bet kā zen practice - humans' infinite capability of letting go and transcending whatever worldly occurance, returning, connecting back to God and origin, which knows no defeat or suffering or limitation.
 
 
( Post a new comment )
mapats[info]mapats on February 14th, 2022 - 04:17 pm
Kaut nu Tev būtu taisnība.
(Reply) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on February 14th, 2022 - 07:10 pm
Par ko tu runā. Teju viss, kas tika teikts par vakcīnām un, ko pirms 2 gadiem mediji sauca par k-teorijām, izrādījās taisnība. Dēļ tā pa šo laiku naratīvs mainīti reizes padsmit.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 14th, 2022 - 07:26 pm
Neviens man paziistams cilveeks no vakciinaam nav cietis, visi veseli kaa rutki; taapeec neticaas.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on February 14th, 2022 - 08:16 pm
Par to, ka visi pēkšņi apmirs neviens nerunāja, vismaz es tādus avotus neesmu redzējis. Iespējams kādos ļoti dziļos frindžos, kur blakus stāv ķirzakteorijas. Ierindas konspirācijteorijas pirms gada/diviem:
1) vakcinēšanās būs obligāta
2) vajadzēs nēsāt "čipu", kas pierāda vakcinētību
3) vakcīnas neapturēs izplatību un dabiskā imunitāte > vkacīnas
4) kovids nav tik bīstams kā uzpūsts (tagad ir daudz datu par viltus doktorētiem pacientiem un nāvēm, jo slimnīcām ļoti gribējās dabūt haļavno kovidnaudiņu)
5) vakcīnām būs bīstami blakus efekti

Tas tā, uz sitienu mundane stuff, kas viss tika apdirsts kā konspirācijas lugenpresē un no politiķu smirdošajām mutēm.

Runājot par anekdotēm, man te pat darba kolēģim divas pazīstamas sievietes cietušas no "sirdsklapēm" pēc šprices. Neiztaujāju tālāk. Dati nav iepriecinoši. Visstulbāk, ka cieš jauni cilvēki, kuriem, no kovida būtu gandrīz 0% riska, pat ja saslimst.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 14th, 2022 - 08:27 pm
Es vairāk par frindžu un ķirzakteorijām.

Bet par taviem punktiem.. Anglijā vakcīnas nav obligātas nevienā kontekstā, nu jau arī NHS laikam atcēla, LV gan nenoveicās kopā ar kaut kadām uz pirkstiem skaitāmām valstīm.
Tas ka vakcīnām ir bīstami blakusefekti ir saprotams, visām vakcīnām tā ir, jo tas ir nedabisks pasākums organismā; ir visādi argumentiņi un fakti, tāpēc arī bērnus daudzi negrib vakcenēt ar to vakcīnu varzu kuru visiem bāz virsū.

Bet nu nav tie blakusefekti tik izplatīti.. vismaz man pazīstamo vidū nav. Bet tas ka tev pazīstamo vidū ir, varbūt statistiski parāda, ka ir izplatītāki nekā pie citām vakcīnām, jā.

Diemžēl šie sīkie neērtie fakti neiztur ķirzakteoriju apgalvojumus, un Aleks Dzhouns iet mājās raudādams.

Vēl tur ir kaut kādas teorijas par big reset, bet tajās neesmu iedziļinājusies, jo viss tāpat ļurinās uz priekšu kā parasti, vismaz UK..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on February 14th, 2022 - 09:04 pm
Liekas tu vienkārši ļoti maz seko līdzi notiekošajam un esi palaidusi garām pašus galvenos melus/apmelojumus un mediju propagandu, kas tikusi atmaskota, tagad tiek nomainīta uz "mēs jau teicām no paša sākuma". Blakus efektu izplatība tikai tagad sākts pa īstam apkopot, jo tā tiek nežēlīgi supressed to politiķu un mediju puses. Tie ir nopietni. Apskaties manu šodienas ierakstu par pētījumiem starp kareivjiem. Nevar vispār neko zināt kas būs 10+ gadu taimlainā. Farma dara visu, ko var un nevar, lai slēptu jebkādu informāciju.

Tu piemini Alex Jones, bet arī viņš ir more legit source par meinstream medijiem, pat ja pārāk melodramatisks šovam. Galvenā "lielā teorija" saistībā ar vaxu ir, ka pandēmija ir pamatīgs powergrap kā ekonomiski tā politiski un tāds tas tiešām ir, ja pēta kas tad pa šiem diviem gadiem noticis, kā naudas mainījušas rokas, kurš palicis vēl nabagāks, kurš bagātāks un kas ar ko kolūdē valdību/korporāciju/oligarhu līmenī. Lozungs par nākotni, kur "we will own nothing and be happy" nenāk no sestdienas vakara komedianta, bet spēcīgākās starptautiskās organizācijas pasaulē līdera, kura domubiedru lokā ļoti spēcīgi izpaužas idejas par masīvu kontroli pār pasauli caur dažādiem digitāliem jaunievedumiem. Atklātā priecāšanās par to kā pandēmija viņiem paver iespējas utt. Šādas lietas notiek lēni un cilvēki pamata, kas noticis tikai tad, kad ir par vēlu.

Anglija vēl ar vien retā zeme, kur obligātums atcelts un ne jau tāpēc, ka politiķiem pēkšņi uznāca viedums.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on February 15th, 2022 - 10:46 am
Diemžēl lielā mērā tā ir taisnība. Ko līdzīgu runā ar biznesa aprindās, ka covid aizsegā daudz dažādu darījumu, pat oficiālos mefijos nedaudz par to ir. Protams, arī pirms covida parastajiem mirstīgajiem nekādi lielie resursi nepiederēja, bet esmu dzirdējusi, ka dažās valstīs ir bijuši likumprojekti (par laimi, nav pieņemti), ka cilvēkam mierīgi var atņemt visus uzkrājumus, ja valsts nonāk finansiālās grūtībās. Nu līdzīgi LV jau bija 2009. gadā ar pensiju naudu. Kā jau zināms, toreiz to krīzi iznesa uz vismazāk aizsargāto cilvēku rēķina.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on February 15th, 2022 - 02:44 pm
Nee es zinupar blakneem un pati visus tos bodkaastus ar cieteejiem klausos. Bet i don't think its intentional, vnk suudigas vakciinas.

Basically i was referring to fringe conspiracies about population annihilation and such. Tas ka pasaulee visu laiku ir powergrab nav nekas jauns.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on February 15th, 2022 - 06:11 pm
Šobrīd situācija ir nopietnāka, jo totalitārisma draudi ir tādi paši kādi 20ā gadsimta sākumā, tikai ar lielākām tehnoloģiskām iespējām tos ieviest, pie tam planetāri. Neredzu kā tas ir sliktāk par anihilāciju. Beigtam cilvēkam brīvību nevajag. Pie tam par to arī nekas nav zināms. Vakcīnas diezgan agresīvi ietekmē sieviešu auglību, taču par to vēl ar vien ir maz pētījumu un nav hindsight. Tam pašam Pfizeram bija vakcīnas, kas anihilēja govis, bet ne uzreiz, ilgākā laika posmā. Viņi, protams, uzlika mīksto un turpināja lietot, tur kur tās netika aizliegtas ar likumu.
(Reply) (Parent) (Link)
barvins[info]barvins on February 14th, 2022 - 08:15 pm
Hmm. Un ko darīt, kad "connecting back to God and origin" vobla neizturēs? Kāda ir nākama loģiskā ideoloģija pēc tam?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 14th, 2022 - 08:21 pm
Iztur ja dara to pareizi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on February 14th, 2022 - 08:58 pm
bet cik lielā mērā tu piekrīti, ka reliģija un ideoloģija ir Jānuss?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 15th, 2022 - 02:42 pm
Kas ir Jaanuss?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on February 15th, 2022 - 02:54 pm
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 15th, 2022 - 03:21 pm
Huh? 🥴
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on February 15th, 2022 - 05:09 pm
Tas ir eifēmisms(?) vai metafora(?) -- vairs neatceros kā pareizi nosaukt -- ar saknēm klasiskajā kultūrā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 15th, 2022 - 05:26 pm
Hmm..very cryptic. Tikuntā nesaprotu. Tu to domāji, kā vai reliģija nav tas pats kas ideoloģija? Jā ir, bet Dievs un Jēzus nav, jo viņi ir esības instances ārpus reliģijas, reliģija ir cilvēku apraksts par viņiem.

Jēzus ir tik pat īsts kā jebkura vēsturiska figūra, un tas ka Dievs ir visi nojauš, tikai daudzi pretojas un izliekas. :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on February 16th, 2022 - 10:46 am
> tas ka Dievs ir visi nojauš, tikai daudzi pretojas un izliekas.

šai vietā sarunu biedram pakutina vēderu un noglauda galvu. :)
(Reply) (Parent) (Link)
Dzintra čoms[info]mranarhs on February 15th, 2022 - 11:16 am
"atceļ Džo Roganu"

What? Es esmu kaut ko palaidis garām? Cik zinu, viņš ir turpat, kur bija (iekš spotify), un ir pat kļuvis vēl populārāks.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 15th, 2022 - 02:42 pm
Neatceela bet gribeeja.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Dzintra čoms[info]mranarhs on February 15th, 2022 - 04:18 pm
Vecais teiciens - ja tev gribās, iekod ribās.

Atcelšanas kultūra ir viens no vismuļķīgākajiem šo laiku mītiem. Nekā tāda nav. Ir tas, kas ir bijis vienmēr - kāds kļūst slavens, kāds nekļūst, kāds, kas ir slavens, pēkšņi vairs nav, un tas kas kādu laiku nebija, pēkšņi atkal kļūst slavens. Nu jopcikrazīt, tas pat Jēzus gadījumā tā bija.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on February 15th, 2022 - 05:27 pm
Nu paga, atcelšana ir tad, kad izbano no Twittera un Feisbuka ne? Nu jā, Jēzu tad arī atcēla uz krusta.

Bet nu par to arī runāju - pasaule iegājusi vecajās sliedēs. :)

Rogana gadījumā nevar bū precīzāks teiciens par bad publicity is also publicity.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on February 15th, 2022 - 06:07 pm
Nu visādi dičkas melubikši cenšas atcelt, pieprasot valdībām un korporācijām rīkoties, bet parasti izrādās, ka atcelt izdodas tikai daļēji, jo atceļamais pārbēg uz citu platformu (stulbais internets ar savu pagaidām vēl nekontrolējamību). Pēc kāda laika dičkas atkal savācas un sāk brēkt no jauna, atkal pielietojot tos pašus melus kā ieganstu. Rinse and repeat. Kaut kādā brīdī var sanākt, ka pārbēgt vairs nav kur.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Dzintra čoms[info]mranarhs on February 15th, 2022 - 06:17 pm
Pārbēgt? Tu tiešām sekosi #mēsdarītutāpat murgam un kļūsi par bēgli?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on February 15th, 2022 - 07:50 pm
Ej nahuj.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Dzintra čoms[info]mranarhs on February 17th, 2022 - 02:28 pm
Šis bija ļoti oriģināls veids, kā iznākt no skapja. =)
(Reply) (Parent) (Link)
Dzintra čoms[info]mranarhs on February 15th, 2022 - 06:19 pm
Žēl, ka manos jaunībsgados atcelšanas kultūras mīts vēl nebija izgudrots. Es to noteiktu būtu izmantojis, lai raksturotu gadījumus, kad mani vai kādu manu čomu vai nu nelaida klubā, vai izmeta no kluba. Nu kā tā var, nu kā tā var - stāstīt, ka cilvēks ir pārāk daudz ieņēmis uz krūts un liegt viņam būt iestādē, kur dzirdina žūpas...
(Reply) (Parent) (Link)
jā un nē[info]dzeltens on February 17th, 2022 - 01:06 pm
Dievīgs ieraksts, tik precīzi apkopo šī pavasara noskaņu, ka varu piebilst tikai <3
(Reply) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on February 17th, 2022 - 09:47 pm
Kas tie par seriāliem? Ja neskaita to, par sievieti vikāri?
(Reply) (Link)