tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2016-11-09 21:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:vkkf

Turpinot par vērpējiem.

Gundars Vērpe, arhitekts, Edgara Vērpes, VKKF direktora, dēls.

Gundars Vērpe itin bieži blogo vietnē http://www.a4d.lv/lv/blogi/gundars-verpe/

Šī vietne pieder Arhitektūras veicināšanas fondam. Redaktors - Artis Zvirgzdiņš.

Zvirgzdiņa un G. Vērpes orbītas pārklājas ne tikai A4D, bet arī caur RISEBA.

Artis raksta projektus un pieprasa naudu VKKF, kur tos, protams, atblsta:

Skatīt projektu konkursos - dizains un arhitektūra - finansētie projekti

2016. gadā:
3200 EUR piešķirti A. Zvirgzdiņam iesniegtajam projektam "Arhitektūras portāla A4D redaktora pienākumu veikšana"
2600 EUR piešķirti A. Zvirgzdiņa iesniegtajam projetam "Arhitektūras platformas A4D tehniskie uzlabojumi"

2015.
1800 EUR - Arhitektūras portāla A4D papildināšana

2014.
1800 EUR Radošā stipendija arhitektūras portāla A4D redaktora pienākumu veikšanai

2013.
900 LVL A4D sarunas - videointervijas ar Latvijas arhitektiem
1000 LVL: Radošā stipendija arhitektūras portāla A4D redaktora pienākumu veikšanai
500 LVL: Grāmatas "Piekrastes arhitektūra" manuskripta sagatavošana un dizains (šo gan iesniegusi I. Zībārte no šī fonda)

2012.
1800 LVL: Radošā stipendija Arhitektūras portāla A4D redaktora pienākumu veikšanai

Utt.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_re_
2016-11-10 00:03 (saite)
Gundara Vērpes dalībai a4d tomēr nebūs lielas nozīmes, viņam ir tikai 2 ieraksti no 2011. gada, turklāt par rakstiem blogu sadaļā nevienam neko nemaksā, tā ir paredzēta personīgā viedokļa paušanai.

a4d ir vienīgais arhitektūras jomas portāls latvijā, to uzcirta 3 džeki pēc savas iniciatīvas un par saviem līdzekļiem. portāls strauji nostiprināja nozīmīgu pozīciju profesionāļu vidū. līdz ar to ir tikai loģiski tā ilgstošas un kvalitatīva satura uzturēšanas finansējumu meklēt ārpus savām kabatām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-11-10 01:01 (saite)
"portāls strauji nostiprināja nozīmīgu pozīciju profesionāļu vidū." - un kas to apstiprina?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]usne
2016-11-10 07:06 (saite)
Tam portālam iet bēdīgi, bet to var redzēt arī pēc tām naudām.
Bet, ja Tu visus savus "pētījumus" veic tik pat virspusēji, neejot dziļāk, tad esmu vīlusies.
Turklāt Gundaram ir visai tāls sakars ar a4d.lv.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-11-10 10:39 (saite)
Karogs tev rokā - pieļauju, ja tev ir laiks kritizēt, tev ir arī laiks nodarboties ar kvalitatīvu pētījumu veikšanu, lai parādītu, cik lietderīgi VKKF izlieto valsts piešķirtos līdzekļus un kādu labumu ir guvusi sabiedrība.

Tomēr man liekas, un ne man vienai, ka VKKF ir morāli korumpēts iestādījums, kur visam pāri ir radi, draugi, sakari un, acu aizmālēšanai, naudas piešķiršana maznozīmīgiem, nekvaliatīviem projektiem bez jēgas, nozīmes un satura.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2016-11-10 15:43 (saite)
tā visais vērtīgas iniciatīvas nogrimst, lai gan runāt par naudu mūsu sabiedrībai ļoti noderētu iemācīties, bet izlasot šo ierakstu un redzot cik ļoti nerubī drēbi, šķiet ka nav vērts.
vienkārši, es visu laiku gatavojos pacelt augšā cik kruta ka ir tāda maželtov, kas velk gaismā jautājumus, par kuriem citi uzskata, ka nav pieklājīgi runāt.
Manuprāt ir ne tikai pieklājīgi, bet arī vajadzīgi, taču daudz maz saprotot nozari gan no izmaksu, algu, rentablitātes, kvalitātes, personāliju aspekta.
tagad domāju, ka diskusija neveidojās, jo cilvēkus, kas zin audumu satrieca nekompetence.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-11-10 16:09 (saite)
Diskusija neveidojas arī tad, ja man visu laiku saka, ka esmu idiote un neko nesaprotu. Bet jums laikam patīk dzīvot iekārtā, kur nemitīgi kādam jālien pakaļā kaut kādu grašu dēļ un ar visiem jādraudzējas, tikai interneta komentāros kulturālie intelektuāļi viens uz otru izgāž to, ko acīs nevar pateikt, jo ir skaidrs, ka naudas sadalē pārāk liela nozīme savstarpējām attiecībām nevis objektīvam vērtējumam.

To, cik lieli speciālisti un drēbes pazinēji strādā VKKF varēja redzēt pēc skandāla ar Ogu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2016-11-10 16:23 (saite)
skandāls ar Ogu, protams, ir labs piemērs, kā cilvēki piever acis uz otra nelaimi, kad kādam citam, kura velmes un godkāre netiek apmierināti uztaisa padeni. Par to ļoti brīnijos, kāpēc neviens nesauca, ka karalis jau visai sen ir bijis pliks, jau pirms Ogas.
savukārt es dzīvoju iekārtā, kur var tik cauri ar darbu un talantu, un ideāliem, jā grūtāk dažkārt un ar pacietību, bet labam produktam vienmēr ir pircējs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2016-11-11 01:41 (saite)
Es neko nesaprotu, tik tiešām. Arhitektūras portāls uzraksta fondam projektu un tiek atbalstīts, un tā ir korupcija, jo portālā tā piecu gadu pastāvēšanas laikā, kā te nozari pazīstoši cilvēki saka, tur fonda direktora dēls uzrakstījis divus neapmaksātus bloga ierakstus? Kā tu reāli iedomājies, tā projektu izskatīšana notiek? Katru komisiju veido neatkarīgu ekspertu grupa, kuri regulāri mainās, un kurus nekādi nevar ietekmēt fonda administratīvā vadība. Tāpēc neredzu, kā Vērpes maritālās attiecības var ietekmēt viņa sievas darbu atbalstīšanu. Viņš ienāks telpā, pakratīs pirkstu, teiks, hei hei, esmu šī fonda galvenais administratīvais ierēdnis, tagad balsojiet par manu sievu, citādi..? Citādi kas? Ekspertiem nav nekāda sakara ar fonda vadību. Turklāt ekspertu darbs ir bezmaz brīvprātīgs - pārslogots un absolūti underpaid. Esmu dzirdējusi, cik ekspertiem simboliski atlīdzina darbu komisijās, un neesmu tādēļ pat apsvērusi kādreiz pati mēģināt būt par nozares eksperti. Līdz ar to esmu vairākkārt sniegusi KKFā projektus (es runāju konkrēti par filmu nozari), nekad nekāda pazīšanās ne ar vienu neko nav ietekmējusi. Pēdējā konkursā, kur pretendēju, komisijā bija pat vairāki man tuvu stāvoši cilvēki, par vienu no viņiem uzzināju, ka viņš atturējies no balsojuma par manu projektu, lai nebūtu nekādu šaubu par balsojuma tīrību. Finansējumu nedabūju tāpat kā citās reizēs, kad bijuši pazīstami cilvēki komisijā (kas, kāds pārsteigums, ir tāpēc, ka šajā sabiedrībā ir ļoti mazs aktīvo cilvēku skaits, protams, ka nozares ietvaros cilvēki ir pazīstami). Man tiešām nav nekādas pieredzes par to, ka, kā tu tur afektā brēc, KKF ir morāli korumpēts iestādījums. Kur? Ar ko? Es tiešām nesaprotu. Tev ir kaut kāda papildinformācija vai fakti? Vēl tu tur mini, ka Vērpe noteikti sievai palīdz uzrakstīt projektu, tas dod viņai episku handikapu. Projektu uzrakstīt nav nekāda raķešzinātne, viņu mājaslapā ir attiecīgā konkursa nolikums. Jāaizpilda viena veidlapa un jāpieliek klāt dažas lapas ar projekta aprakstu - nolikumā pateikts, kādas. Arī te neredzu situāciju, kā Vērpe čukstētu sievai: "Raksti šito Times New Romanā, nevis Arial, citādi ekspertu komisija, ar kuru man nav nekādu varas attiecību, pat vairāk, ir likumiski noteikts, ka nav leverage nekādām varas attiecībām, tev nedos naudu!" Varbūt arī jāpiebilst, ka Vērpi personīgi nepazīstu, un man viņš šķiet ļoti nepatīkams, tā ka man nav iemesla viņu aizstāvēt - mēģinu tikai saprast, kur te ir kāds loģikas grauds un pierādījumi tavām apsūdzībām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2016-11-11 09:35 (saite)
Es nebrēcu afektā.

Par problēmām VKKF ir rakstīts iepriekš:
http://m.pietiek.com/raksti/rakstnieku_organizacija_atgriezas_padomjlaiku_raganu_medibas
http://news.lv/Latvijas_Avize/2010/08/26/paradizes-atslegu-turetaji


Par ekspertu atalgojumu - tā ir viņu izvēle darīt šādu darbu par attiecīgu samaksu.

Ainas kuras tu uzbūri par Vērpi, lai piedēvētu man - tas ir smieklīgi. Protams, ka es to neiedomājos tā, pat ja tu to ļoti vēlies.

Tu kā piemēru mini vien sevi. Taču tu esi tikai viens cilvēks, kurš iesniedzis projektus - tavs piemērs nav mēraukla, lai varētu apgalvot, ka tāpēc, ka tev šķiet, ka VKKF ir izturējušies objektīvi pret tevi, VKKF ir balti un pūkaini un tur savu morālo latiņu kaut kur padebešos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aksakals
2016-11-11 10:45 (saite)
Brēc gan, bet to var saprast, Tev darbs tāds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2016-12-13 16:22 (saite)
Nebiju pamanījusi komentārus, tāpēc tikai atbildu.

Ainu par Vērpi uzbūru, jo tu taču pati vairākos ierakstos uzbur ainu, kā Vērpēm "pārklājas orbītas". Es mēģināju vienkārši dekonstruēt, kā tad tieši tā koruptīvā orbītu pārklāšanās fiziskā situācijā varētu izpausties, un dekonstruētā aina, piekrīti, izskatās visai absurda. Kā arī norādu, ka tik mazā kultūrtelpā kā šī pazīšanās "orbītas" nemaz nevar nepārklāties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2016-11-11 09:40 (saite)
http://www.lsm.lv/lv/raksts/kulturpolitika/kultura/naudas-trukums-grauj-vkkf-reputaciju.a68320/
http://nra.lv/latvija/162804-literaturas-centrs-pavelk-zem-udens-ari-latvju-tekstus.htm
http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/202135-padomju_lietas_latvijas_kultura

Utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?