tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-08-26 12:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kādudien būs jāuzraksta garāks palags, jo daļa nesaprot, par ko mans iepriekšējais ieraksts, bet pagaidām es varu teikt tikai to, ka, teiksim, arī Lemberga gadījumā ir cilvēku grupa, kuri viņu nenosoda par to, ka viņš shēmo, jo - bungas un taures - viņš taču dod arī pilsētai!
Un te ir tieši tas pats - es uzrakstu, skat, kādi shēmotāji ziedo Ascendum, bet man pretī uzreiz - jā, bet viņi taču ziedo kultūrai! It kā tas kaut kādā veidā mazinātu to, ka viņi nodarbojas ar korupciju in general. Bet, ņemot vērā, ka korupcija Latvijā ir normalizēta parādība, jo visi taču tā dara/ja es/tu būtu viņu vietā tad es/tu arī tā darītu, tas nozīmē, ka ar vienu klaviatūras paklabināšans reizi būs par maz, lai kaut ko mainītu, liktu cilvēkiem padomāt.
Jums nav noriebies dzīvot tādā shēmotāju valstī? Jā, es zinu, jūs teiksiet, ka arī visās pārējās pasaules valstīs ir korupcija. Un? Tas nozīmē, ka pret korupciju nebūtu jācīnās, jānosoda, jāizskauž pat ja tā ir cīņa ar vējdzirnavām?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2014-08-26 22:26 (saite)
a ko viņi no ascenduma dabū pretī? labi, tu esi rūpīgi uzskaitījusi, kurš cik maksā, bet par ko maksā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krii
2014-08-26 22:35 (saite)
Lūk, es arī līdz galam nesaprotu. Vai ir kāds pamats domāt, ka ļaunie shēmotāji pasūta no Ascendum atbalstītajos projektos iesaistītajiem cilvēkiem kādus apšaubāmas morāles pakalpojumus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-08-26 22:36 (saite)
Skat. manu komentāru zemāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2014-08-26 22:36 (saite)
Da ne jau Ascendum skribenti un gaismas nesēji viņiem kaut ko dod pretī, bet gan Latvijas labākais ziedojumu vācējs & Co. Man liekas, ka tā nauda tiek ziedota kā kārtējā pateicība par kaut ko jau izdarītu vai kaut ko, kas ir procesā. Iemesls, kāpēc ziedo Ascendumam - jo tur kādam strādā sieva & darbojas māsa. Sak, meitenēm jāpalīdz!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-08-26 22:39 (saite)
Ar uzsvaru uz "kārtējā" nevis vienīgā. Kaut vai, paskat, kam vēl tā plejāde ziedo: http://www.vefriga.com/lv/par-klubu/atbalstitaji

Man, cerams, nav jābaksta ar pirkstu, ka VEF valdē ir Jaunups un Martinsons?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2014-08-26 23:28 (saite)
Nu bet varbūt tas ir vienīgais labais darbs, ko šie shēmotāji savā dzīvē izdara - noziedo kādam Satori rakstam (lai arī tikai tāpēc, ka tur strādā čoma māsa, meita vai brūte).:)
Vai pasaule kļūtu labāka, ja viņi šo naudu notriektu blekdžekā un šļuhās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2014-08-27 00:16 (saite)
bet biznesa plāns diezgan labs -- atmazgā naudu caur *kultūras* organizāciju, kuru neviens neaiztiks, jo kultūra taču jāatbalsta + nav žurnālistu, kas šo nosūdzētu, jo rakstošā inteliģence pārāk cieši saistīta ar starpnieknaudas saņēmējiem. Būtu starpniekkantoris kaut kāds luksusa preču veikals, tad gan tauta šūmētos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2014-08-27 00:33 (saite)
vai te taisnības cīnītājiem nevajadzētu vienoties, kā tad tur ir, vai ascendum padod naudu tālāk (kas būtu tevis minētā atmazgāšana) vai nē?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2014-08-27 00:35 (saite)
redzi, vienošanās prasa zināšanas. tās, atšķirībā no jau sen nodrillētiem gada pārskatiem apkārt nemētājas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2014-08-27 00:58 (saite)
taisnība vai nē, es tikai pēc sevis spriežu. Man būtu ļoti nepatīkami saņemt naudu no kāda, kura darbības var būt saistītas ar man nepieņemamiem paņēmieniem. Varētu jau sevi mēģināt attaisnot, ka, hoho, kā Pīters Pens naudu atdodu nabagajiem vai vismaz kultūrai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2014-08-27 01:21 (saite)
šajā brīdī man kļuva ļ. interesanti, kā katrs viens no mums var zināt, no kurienes un ar kādiem paņēmieniem ir iegūta tā nauda, kuru mēs tā vai citādi ikdienā saņemam.
kā arī jāpiezīmē, ka pat inspektore svalka neapgalvo, ka ascendum naudu atmazgā. (pls ček, ko īsti nozīmē "atmazgāt naudu")

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hessin
2014-08-27 01:36 (saite)
labi, sienies vien terminiem klāt, bet es tiešām nedomāju naudas legalizāciju, bet pateicību izdalīšanu. Protams, es nezinu, kā un vai tā nauda tiek izdalīta, tikai sapņoju par biznesa plāniem kultūras iestādēm. Tas līdzīgi, kad interneta cenzūru attaisno ar bērnu pornogrāfijas kontroli, jo kurš tad var iebilst pret to!
Bet kultūrai jau tā grūta dzīve, kādreiz arī Latvijā šai naudu dalīja no nodokļu ieņēmumiem par azartspēlēm, alkoholu un tabaku. Gribēja vairāk naudu, vajadzēja, lai tauta vairāk dzer :], bet vismaz tagad ir iespēja ņemt no ātro kredītu klientiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?